FolloLøpingSkråblikkStafettXtra

Stafett med buksen på knærne!

– Mimrekveld for gamle friidrettshelter i Tårnhuset – del 2 – 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Forhenværende unge og lovende friidrettsjenter og -gutter fra Oppegård IL fra 1980/90 tallet var nylig samlet til mimrekveld med treretters middag i Tårnhuset på Kolbotn. Det var ikke en hvilken som helst gjeng som var samlet, men representanter for datidens femte beste klubb i landet, ut fra prestasjonene i lagserien, der alle friidrettens øvelser ble målt i poeng.

Diskusjonen gikk da også livlig rundt bordene og gamle historier fra glansdagene ble trukket frem. Som Per Einar Arnstads utrolige tider på 400 meter hekk på 53 sekunder og Pål Sæthers lengdehopp på 7,40 meter.

Faksimilie fra Østlandets blad i oktober 1988.
Faksimilie fra Østlandets Blad i oktober 1988.
Rune Onstad, Tron Gifstad, Geir Hovland, Johnny Tørklep og Carl Aamodt
Retro: fra venstre Rune Onstad, Tron Gifstad, Geir Hovland, Johnny Tørklep og Carl Aamodt

For ikke å snakke om alle stafettene, med flere sesonger i eliteklassen i Holmenkollstafetten, som ble løpt på den sterke tiden 48.58 i 1990. Ingen lag i Norge er i nærheten av denne tiden i dag, selv om løypen er litt endret siden den gang. En annen gjenganger var de jevnlige besøkene til Trondheim og St.Olavstafetten.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Var det noen som kunne huske hvordan laget tok skalpen på alle landets toppklubber, var det en som lurte på. John Ytternes ble med ett litt stille ved enden av bordet, men smilte lurt mens han tok en liten slurk av colaen. I nervøsiteten rundt det å ha startetappen på bane, måtte han ”en nødvendig tur” under tribuneanlegget. Startskuddet gikk, men hvor i all verden var Oppegårds startmann? Speaker annonserte at laget måtte ha trukket seg, men dette stemte ikke. Da feltet hadde løpt om lag 50 meter, krøp John ut fra tribunen, med den sorte kortbuksen godt nede på knærne. Han dro buksen opp mens han halset etter resten av feltet – og nådde igjen feltet på enden av langsiden!

Latter rundt bordet ble avløst av John sin tørre kommentar; ”Jeg tok dem jo igjen!…”

Tegning_StOlavstafetten
Illustrasjon: Stafett med buksen på knærne.
Tegning av Per Einar Arnstad, hekkeløper og stafettløper for OI.

 

To gamle storløpere før Holmenkollstafetten for Oppegårds veteraner i 2011: Tegner og tidligere hekkeløper i Norgestoppen Per Einar Arnstad (t.h.), med pers på 400m hekk på 53,89, som er nummer 60 på adelskalenderen gjennom alle tider i Norge den dag i dag. Til venstre er Jostein Bergane, som bl.a har 29.50 fra SkiMila fra glansdagene. (Foto: Frode Monsen)
To gamle storløpere før Holmenkollstafetten for Oppegårds veteraner i 2011: Tegner og tidligere hekkeløper i Norgestoppen Per Einar Arnstad (t.h.), 60.mann på adelskalenderen den dag i dag på 400m hekk med pers på 53,89. Til venstre er Jostein Bergane, som bl.a løp på 29.50 i SkiMila i sine glansdager. (Foto: Frode Monsen)

 

Les også del 1 – Hvordan Oppegård IL ble en av landets beste friidrettsklubber

 

 Sportsmanden.no / Oppegård Avis

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Stafett med buksen på knærne!

Kommentarfeltet er stengt