JulekalenderLøpingXtra

GOD JUL til alle våre lesere!

Sportsmandens julekalender – luke 24 –

Vi avslutter vår julekalenderserie med både å se litt bakover – og med et rykende ferskt bilde fra dagens flotte løpetur. I Follo er det nemlig en fin og sprek tradisjon å løpe 7-kirkersrunden. En veldig flott, men ganske tøff og lang runde fra kirke til kirke i Ski, Ås og Oppegård kommune. Hele runden er på 32 kilometer, men noen tar litt kortere varianter.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
20141223_114538
MAGISK PÅ JULAFTEN 2014: Det lille feltet er kommet til «vendepunktet» ved Oppegård kirke i Svartskog etter ca 16 km. Fra venstre Jann Post, Svein Hagen, Espen Kristiansen og Vidar Edsberglokken. Løpende fotograf: Frode Monsen

En av kontinuitetsbærerne for denne flotte tradisjonen er Jann Post. Så i disse brytningstider og med langrennssesongen for lengst i gang, så passer det samtidig å ta med et bilde fra Jann sine innlevelsesrike rapporter fra Chicago Marathon og Berlin Marathon. For Post er ikke bare langrennskommentator, han er også en svært godt trent løper, som har hatt enorm fremgang etter at han selv ble utfordret og inspirert av Thomas Alsgaard for noen år siden. Så fra en maratonpers godt over 3 timer, vant han først «sitt eget VM» i Chicago i fjor høst da han løp på 2.37, for i år å kutte ytterligere minutter av persen til meget sterke 2.33 i Berlin og oppfylle Drømmen om Brandenburger Tor. Begge løpene utførlig beskrevet med stor innlevelse på Sportsmanden (se linkene).

JannPost_Berlin
OOPS, I did it again! Magisk øyeblikk for Jann Post etter 2.33.32 i Berlin.

Om ikke alle leserne har slike ambisjoner, så ønsker vi med dette alle en riktig god jul! Drøm dere gjerne litt bort, men ikke glem å mosjonere litt i romjulen også. Da smaker julematen så mye bedre!

Se også Fin juletradisjon med 7-kirker og marsipangris

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Bakgrunn:
Vi teller ned til julaften med noen små tilbakeblikk og en liten kavalkade over de 24 månedene som har gått siden Sportsmanden gjenoppstod den 12.12.12! Vi har kalt det “magic moments” – enten på grunn av idrettsprestasjonen i seg selv, eller på grunn av et blinkskudd som beskriver en stemning eller hendelse som vi har dekket spesielt godt.

Forsidebilde_Spm
Vi ønsker alle våre lesere en RIKTIG GOD JUL! (Foto: Frode Monsen)

 

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -