FollotrimmenKaruseller

Varmt og fint i Follotrimmen i Drøbak

Onsdagens løp i Follotrimmen fra Seiersten skanse var bare det tredje i rekken, etter at det første løpet ble avlyst på grunn av snø! I går var det alt annet enn vinterlig og glatt, med temperatur godt over 20 grader selv ved start klokken 18, og med sol fra en skyfri himmel. Nå går riktignok løpet for det meste i svalende skogsterreng i Seierstenmarka, et nydelig skogsområde på høydedraget ovenfor selve «badebyen».

De drøye seks kilometerne går altså for det meste på sti, litt på skogsveier og en liten kilometer på asfalt gjennom hyttefeltet Gylteåsen med panoramautsikt over Oscarsborg og Drøbaksundet. For de som har tid til å stoppe opp og nye utsikten da! Det hadde i hvert fall ikke Geir Gjessing, de siste års konge av Follotrimmen, som igjen vant i fullstendig overlegen stil. Norges desidert raskeste prest fosset gjennom skogen og var tilbake til mål etter en seiersrunde oppå ruinene av Seiersten festning etter 21 minutter og 52 sekunder. Det er raskt i varmen i denne løypen.

På andreplass kom Kjetil Bertzen fra Kolbotn SK med 23:39, mens Magnus Langseth fra Soon Triathlonklubb ble treer på 23:52, altså akkurat to minutter bak vinneren.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Lynrask: Geir Gjessing var i en egen klasse.

Vinner av kvinneklassen var Eline Granne fra Drøbak Multisport, som altså løp på hjemmebane denne gangen. Hun brukte 26:09 på de drøye seks kilometerne. Tina Rusten fra Bækkelaget SK ble nummer to på 28:56, mens Elin Sophie Ones fra Team Sportsmanden var tredje raskest på 30:29.

Vant på hjemmebane: Eline Granne

Team Sportsmanden hadde for øvrig hele 15 løpere til start, selv om flere representerer sin lokale klubb eller arbeidsgiver i Follotrimmen. Det var kun 107 startende i konkurranseklassen, hvorav 39 kvinner og 68 menn, i tillegg til 48 som fullførte den flotte runden i trimklassen uten tid.

Alle resultater finner du nedenfor bildene

Fint firkløver fra Team Sportsmanden; Hans-Jørgen Lund, Christoffer Ladstein, Merete Bolin og Elin Sophie Ones.

Hvor ble det av Endrestad?

SAVNET! Sebastian Endrestad, som har chilensk far og vinterstid deltar i både verdenscup og VM i langrenn for Chile, han deltok i aller høyeste grad også i Follotrimmen i Drøbak! Her foreviget i høy fart da han passerte som fjerdemann, en snau kilometer før mål. Endrestad er imidlertid falt helt ut av resultatlistene, men ble altså nummer 4 totalt og nummer 3 i klasse M25-29.

Flere bilder

«Gamlekongen» av Follotrimmen: Geir Simonsen fra DFI Langrenn har utallige treningstimer i dette området. Geir dominerte i Follotrimmen for en del år siden med en rekke seire, og selv om en yngre Geir nå har tatt over tronen, er det fortsatt imponerende fart i veteranen, som ble nummer 5 totalt og selvsagt vant klasse M55-59 år suverent på 24:24. Sterke Eric Holtquist fra Frogn Kommune BIL måtte også se seg slått med fire sekunder, men kunne glede seg over seier i klasse M40-44 år og 6.plass på 24:38.
Tøff kompisduell mellom Markus Sparre og Oliver Hjerpseth. «Mammas Gullgutt» (som er «laget» Sparre har meldt seg på for) er først her, og han holdt også unna helt til mål og vant duellen med ett sekund, til hhv 5.plass og 6.plass i M25-29 år på 25:27 og 25:28. (Omtalen her er rettet, etter at Oliver Hjerpseth har gjort oss oppmerksom på at det er feil på resultatlistene, der han selv står oppført som duellvinner. God sportsånd! Hjerpseth opplyste også at Sebastian Endrestad er falt helt ut av resultatlistene. Vi har derfor også tatt med et eget bilde av Endrestad, (over).
Pappa Dag Hjerpseth var heller ikke langt bak, til 30:02 og 4.plass i M50-54 år. Klubbvenninnen Elin Sophie Ones fikk også god pes på vei til 3.plass totalt av kvinnene og seier i K35-39 år på 30:29.
Tine Kaasa fra «de løpende husmødre» – Suburban Housewives Gym – vant klasse K40-44 år på 31:01. Bak følger løpets eldste deltaker, Svein Anders Sørsdal fra Masters langrenn Norge, som løp på imponerende 31:13 i klasse M70-74 år.
Svein Hagen rakk tilbake etter en liten Norgesturne der han fulgte sønnen Carl Fredrik under Tour of Norway, til 2.plass i M55-59 år, kun slått av Follotrimlegenden Geir Simonsen.
Anita Myrmæl fra SkiLøperne var nest raskest i K55-59 år på 33:20.
Fredrik Olausson avslutter den ni mann store resultatlisten i M25-29 på 33:07, men som den blideste.
Ronny Kristiansen fra Drøbak Maratonklubb la inn en liten fartsøkning til ære for fotografen, innrømmet han etterpå. Tiden ble 35:45.
Lise G. Schüller vant klasse K25-29 på 38:21, som eneste deltaker. Men seier er seier!
Baktroppen på vei mot mål i fint driv, der alle ser ut til å kose seg i det fine været.

.
Resultater Follotrimmen, Drøbak, 31.5.2023

Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -