FjordløpetØstfoldTeam Sportsmanden

Fjerdeplass i sitt livs første løp

Fjordløpet Jeløya ble arrangert for første gang på lørdag i området rundt Alby gård. På den 5 kilometer lange løypen var en spent debutant fra Kolbotn. Etterpå kunne Kristine von Hanno juble for fjerdeplass og en super tid i sin aller første konkurranse.  

– Dette gikk jo over all forventning, forteller Kristine der hun er i ferd med å gjenvinne pusten i målområdet. 

Kvinnen fra Kolbotn er ikke helt for nybegynner å regne. Hun liker å trene og å løpe, men hun har aldri før stilt opp i noen konkurranse. Før nå. 

Med seg til Jeløya hadde hun mannen Lars Ludvig Thorsen. Som medlem i Team Sportsmanden er han litt mer rutinert i gamet, men denne dagen «ofret» han seg for fruen, ved å være fartsholder og motivator underveis. Og selv om Lars er i meget god form og har deltatt på flere løp i høst, var det ikke akkurat en rolig treningstur han hadde med å pushe kona helt til målstreken. 

– Jeg måtte ta godt i underveis selv, røpet han, mens han smilte om kapp med fruen i målområdet utenfor Alby gård. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
PARLØP: Ekteparet Kristine von Hanno og Lars Thorsen fra Kolbotn, med Langhuskvinnen Monika Hjerpseth like bak.  
GLADE: Kristine og Lars kan smile etter å ha fått flotte medaljer levert av ProfilSport på Sofiemyr.

Fjordløpet Jeløya går i en vakker rundløype med start og mål ved Alby gård og kafé / Galleri F15. Et yndet utfartssted for lokalbefolkningen, som flere fikk øynene opp for ved dette løpet. Fra starten gjennom og rundt den vakre gården, løp man så langs alléen et lite stykke. Deretter løpes det langs jorder i et vakkert kulturlandskap langs Reier gård, der noen sauer fortsatt koste seg utendørs, før man kom ned til sjøen og fulgte Kyststien vekselvis langs sjøkanten og gjennom flott skog tilbake til mål ved Alby gård. 

Etterpå kunne deltakerne kose seg med gratis kaffe fra kafeen, enten man satt ute i hagen i det fine høstværet, eller trakk innendørs. 

Kristine von Hanno løp på gode 23:51, hele tre minutter bedre enn hva hun har klart på 5 kilometer på trening. Husbond Lars fikk samme tid, men holdt seg høflig bak kona i innspurten. 

– Det var avtalen! påpekte Lars med et stort smil.

For dette var teamwork i praksis, men først og fremst Kristine sin store dag.

STOLT ØYEBLIKK! Lars er tydelig stolt over kona, der de begge puster ut like etter målgang. 

Løpet ble arrangert av Sportsmanden og Hverdagstreneren, i samarbeid med Alby gård og med lokal støtte. Etterpå var det bare godord å høre fra deltakerne, så dette fristet til gjentakelse både for løpere og arrangører. 

Fjordløpet ble vunnet av haldenseren Even Bentzen Løvås på gode 16:19, og av Tonje Magnussøn på 22:11. Løvås var meget begeistret. 

– Det var en nydelig løype, sa han til Sportsmanden like etter at seieren var sikret. Litt senere utdypet han til Moss Avis:

– Jeg hadde aldri vært på Jeløy før, men hit skal jeg definitivt tilbake. Her var det magisk! 

Dag og Monika Hjerpseth fra Langhus var også veldig glade for at de la formiddagsturen til Søndre Jeløy. Ekteparet fra Team Sportsmanden tok det også et hakk lenger enn de øvrige og avsluttet like godt med et sjøbad i fjorden etter løpet. Og bedyret at det faktisk føltes ganske varmt i vannet!

Vi er veldig fornøyd. Herlig løypetrasé, deilig eplemost, fin medalje, hyggelige folk og en veldig god albykringle. Og så fikk vi testet sjøtemperaturen! 

Totalt var det et femtitalls mosjonister som fullførte den 5 kilometer lange rundløypen med eller uten tid.

VEL BLÅST: To spreke par har avsluttet dagen med kaffe og kringle på Alby gård. Fra venstre Monika og Dag Hjerpseth, Kristine von Hanno og Lars Ludvig Thorsen.
TOMMEL OPP: Dag Hjerpseth fra Langhus i «parløp» med vinner av kvinneklassen; Tone Magnussøn.
Monika Hjerpseth ser ut til å nyte traséen langs fjorden.
VEL BLÅST: Jan Billy Aas fra Kråkstad og Peder Guldbjørnsen fra Askim hadde begge en trivelig dag på Jeløya.

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Les også hovedreportasjen og se alle resultatene:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -


Even Løvås var raskest i flotte Fjordløpet Jeløya

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -