BirkenLøping

De to Birken-legendene har nå over 150 merker


Ragnhild Bolstad og Tore Bjerkrheim fortsetter kappløpet mot 100 Birken-merker

For to år siden skrev vi om «kongen og dronningen av Birken» og deres utrolige track-record. Etter at fjoråret konkurransemessig gikk i covid-vasken og det samme med Birkebeinerrennet i år, så er det nå endelig duket for ordinære konkurranser igjen. Med Birkebeinerrittet siste helgen i august og Birkebeinerløpet første helgen i september, har de to selvsagt benyttet anledningen til å plukke enda et par merker til sine imponerende samlinger.

I helgen løp begge så raskt i Birkebeinerløpet at de ikke bare kunne reise hjem med enda ett merke hver, men de hevdet seg også i teten i sine aldersklasser.

Ragnhild Bolstad, som representerer Åslia Skilag på Rena, stilte sogar i kvinnenes eliteklasse og ble nummer 20 totalt i løpet! Den sterke tiden 1.38.59 holdt likevel ikke til seier i klasse K55-59 år med 50 deltakere, der Kari Madslien fra Nydalens Skiklubb vant klassen på 1.37.08.

Ragnhild har nå smått utrolige 23 merker i Birkebeinerløpet, 24 merker i Birkebeinerrittet og 29 merker i Birkebeinerrennet – til sammen 76 merker på like mange starter i de tre grenene!

Årets ritt ble for øvrig unnagjort på 3.21.34 til klasseseier, mens langrennet i år altså kun var i en Q-Birken-versjon uten fellesstart eller offisiell resultatliste med merkekrav.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
BIRKEN-LEGENDE: Ragnhild Bolstad holder koken på imponerende vis. I sitt andre år i klasse K55-59 år blir hun nummer 20 – i eliteklassen!

Jevngamle Tore Bjerkrheim, som representerer Nesbyen IL og Team Sportsmanden, har en like imponerende statistikk. Lørdag løp han Birkebeinerløpet på raske 1.31.19 til 5.plass av 139 i klasse M55-59 år. Klassen ble vunnet av Anton Bueie på 1.27.34, knepent foran Geir Strandbakke fra Lillehammer Skiklub.

I Birkebeinerrittet helgen før hadde Tore Bjerkrheim kjempegode bein og fulgte tetgruppen i puljen opp mot Skramstadsetra, men allerede før halvtimen var gått fikk han problemer med hjerteflimmer, som han tidvis har slitt med de siste årene. Dog klarte han å fullføre på imponerende vis med 3.22.30 – over 15 minutter foran merkekravet i mål! Dermed står Tore også bokført med 76 merker på like mange starter etter 30 merker i Birkebeinerrennet, 23 i Birkebeinerrittet og 23 i Birkebeinerløpet.

Mens det for svært mange mosjonister er et stort mål å oppnå merket i Birken en eneste gang i en av grenene, har de to altså nå til sammen passert 150 merker i Birken!


Tallene er i henhold til statistikken på Birken sine egne sider. Vi må ta et lite forbehold her, all den tid vi for to år siden skrev at Bolstad hadde ett merke mer enn Bjerkrheim. Det som i hvert fall er sikkert, er at de begge har klart det berømte merkekravet på samtlige av sine starter i Birken, uansett gren, siden de første startene i 1985 (Bolstad) og 1988 (Bjerkrheim) .

En enorm prestasjon!

Tore Bjerkrheim kom litt brått på oss, da noen tilskuere gikk rett foran kameralinsene våre.
Men her har han snart mål i sikte i den fargerike drakten til Team Hallingdal, som sønnen Kjetil André har vært en del av i en årrekke.

Tore Bjerkrheim fortalte etter løpet på lørdag at det fortsatt er et par mann med flere merker sammenlagt, men de konkurrerer ikke lenger. Dermed er det Ragnhild og Tore som ligger best an til å bli de første noensinne til å nå 100 merker. Dog er det flere år og mange konkurranser til den milepælen eventuelt kan nås.

Les reportasjen fra 2109 her:

Kappløpet mot 100 Birken-merker!

BIRKEN-LEGENDE: Tore Bjerkrheim har alltid smilet på lur og en god kommentar straks han har kommet i mål.

Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Les hovedreportasjen fra Birkebeinerløpet:

Blikk på Birkebeinerløpet i strålende solskinn

Alle resultater


Sportsmanden.no

.

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -