ArrangementFjordløpetTerrengløp

Fjordløpet i Sandefjord arrangeres for 3.gang 31.juli

Fjordløpet er et flott terrengløp over 10 kilometer som i hovedsak følger Kyststien fra start ved Langeby camping og til mål på kaien i Sandefjord i en veldig fin, kupert og relativt tøff løype. Dette er ikke plassen for de som skal sette personlig rekord, men desto mer for de som er ute etter en flott opplevelse i grønne omgivelser og fin natur! Underveis får du bryne deg på byåser, sandstrand, asfalt, grus og terrengstier, gjennom skogen, over åskammer og flere steder med flott utsikt over fjorden.

Fjordløpet er arrangert to ganger tidligere, første gang i 2018. Vinner ble Bjørn Ekeberg fra Tyrving på tiden 38:15 – en god tid i en denne løypen. Vinner av kvinneklassen var Ida Tiltnes, også hun fra Tyrving, på 47:08 – sekundet foran klubbvenninnen Kristine Fjeldbo. Totalt 80 løpere stilte til start i den første utgaven av Fjordløpet. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Året etter ble det en hard kamp om seieren, der Bjørnar Tho fra Husvik Run Club til slutt avgjorde med vinnertiden 42:46, foran Lee Piercy og Vegard Lyngvi Sand, mens ikke ukjente Frank Løke måtte ta til takke med «den sure fjerdeplassen». Kommer «Action-Frank» tilbake i år for å få sin revansje?
Kine Gulliksen ble vinner av kvinneklassen på tiden 51:02. Totalt var det 66 påmeldte på tid, samt 11 i trimklasse uten tid.  

«TITTELFORSVARER»: Tine Gulliksen fra Bækkelagets SK er «regjerende mester» etter sin seier i Fjordløpet 2019.
PÅ PLASS IGJEN: Det samme er Bjørnar Tho, som allerede er påmeldt årets løp.

Bjørnar Tho var for øvrig den første som meldte seg på årets løp, da påmeldingen åpnet for bare noen dager siden. Så Tho er tydeligvis innstilt på å beholde «tronen» i Fjordløpet.

Etter at løpet i fjor ble avlyst på grunn av covid-19, som de fleste andre løp, var det lenge usikkert om løpet ville bli videreført i år. Nå er det klart at det blir løp med start kl 11.00. Det arrangeres også et barneløp med start kl 10.30 – begge med start ved Langeby camping.

Fjordløpet er et 10 km langt terrengløp, som har samme løype som tidligere. Det er en flott løype i fin natur, men relativt kupert og ganske krevende der den hovedsakelig følger kyststien fra campingplassen til havna i Sandefjord.

Hverdagstreneren og Sportsmanden har tatt over som arrangører – og fortsatt med RaceTracker som garantist for god tidtaking og kvalitetssikring. Sammen kan vi ønske alle velkommen til Sandefjord lørdag 31.august!

(Artikkelen fortsetter under annonsen)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -


.

Påmelding og info

Du kan melde deg på her.

Fjordløpets hjemmeside med løypekart, mange fine bilder og annen info finner du her.

Arrangementet på Facebook

REVANSJE? Det ble hardt og jevnt i teten forrige gang. De fire som stilte seg opp i fremste rad la også beslag på de fire første plassene i mål. Fra venstre Vegard Lyngvi Sand, Bjørnar Tho, Frank Løke og Lee Piercy.
Etter en mil i variert terreng og underlag, kommer man ut på kaien i Sandefjord.
Med målgang og forfriskninger på kaien og flott medalje til alle som fullfører.
RaceTracker har som vanlig full kontroll på tidtakingen. Men i år kan du også ta med deg barna og hele familien til Sandefjord stadion på ettermiddagen for 5 km og barneløp.
Runner-up i Fjordløpet 2019, Erin Nordal, i fint driv.
Er Frank Løke klar for nye dueller etter å ha besteget Mount Everest i vår?

Fint parti fra løypen
Fantastisk utsikt fra løypen.


Alle foto: Arrangørbilder 2019 og Øyvind Kvernen

Bildegalleri fra Fjordøpet 2019

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -