PåskeløpeneRun4lifeVirtuelle løp

Pål Onsrud og Marte Kjøren best på de korteste distansene i Påskeløpene

Men Eivind Bjørhei var aller raskest på 3000m

Run4life Påskeløpene bestod av hele 7 ulike distanser, som kunne løpes i en periode på 10 dager. Vi ser litt nærmere på de ulike distansene og starter med de to korteste distansene 3000m og 5 km, der det var god deltakelse og flere meget bra tider.

«Sprintdistansen» i Påskeløpene var 3000m på bane, som kunne erstattes av 3 km gateløp for de som ønsket det, eller ikke hadde tilgang til en åpen friidrettsbane.

To mann skilte seg ut her med tider under 10 minutter. Eivind Bjørhei fra Oppegård IL klinket tidlig til med 9.38, som skulle holde til seier. Pål Onsrud fra Gjøvik og Team Sportsmanden kom nærmest og var fornøyd med å skvise seg såvidt under drømmegrensen på 10 minutter med ett sekunds margin, til 9.59.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Sterkt løpt både på 3000m på Gjøvik stadion og her i godt driv til seier på 5 km for Pål Onsrud.

Like imponerende var kanskje de to som fulgte deretter. På tredjeplass kom Påskeløpenes yngste deltaker, 15 år gamle Oliver Plassen Brandvol fra Lillehammer IL, som smalt til med sterke 10.17 på Kåja Idrettspark i Vinstra.

–Startet Påskeløpet med 10.17 på 3000 m. Var litt vind, men ellers veldig fornøyd, skrev han etterpå i Påskeløpenes og Løpskarusellens Facebookgruppe.

Og den 53 år gamle veteranen Harald Slettemark noterte sterke 10.26. Han skulle hevde seg enda bedre på de lengre løpene.

10 menn løp 3000m på under 12 minutter.

På damesiden var det også to som skilte seg ut. Lillehammer IFs Marte Kjøren vant med 12.22, foran veteranen Marit Lundanes fra Team Sportsmanden og kolbotnløperne med 12.42.

Totalt 25 menn og 9 kvinner deltok på 3000m.

RASK: Marte Kjøren løper både langt og kort, og viste igjen at hun er rask med seier både på 3000m og på 5 km. Her i frisk spurtduell med Sportsmandens redaktør i Skeikampen rundt for et par år siden.
(Foto: Dag Hjerpseth)

Onsrud og Kjøren raskest på 5 km

På 5 km sikret altså Marte Kjøren seg dobbeltseier med igjen å vinne kvinnenes løp på 21.45, mens Pål Onsrud tok seieren hos gutta med 17.25.

Harald Slettemark avanserte her til 2.plass på 18.07, mens ivrige Jan Billy Aas, Norges mestløpende «virtuelle løper», noterte pene 19.08 som en god nummer tre. Nærmest Kjøren var Inger Johanne Klokset og Marit Lundanes.

At man kan løpe fort i virtuelle løp har vi skrevet om tidligere, da Kjell Arne Olsen løp en 5 km i Løpskarusellen på en tid som var 7 sekunder raskere enn Norges bestetid på distansen i aldersgruppen i fjor! Terje Dahl fra Asker Skiklubb var en av flere som beviste det igjen i Påskeløpene, da han noterte ny personlig bestetid på distansen med 19.32.

På 5 km var det 24 menn og 12 kvinner som deltok.

Resultater per distanse

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
–Run4life Påskeløp nr 2 og 3 før hjemmekontor i dag. Først 5 km (28:15) i Blindløypa på kryss og tvers før jeg avsluttet med 3000 m (15,47) bane på Haraløkka. En fin start på dagen?‍♂️?
(Arvid Mathiesen til Løpskarusellens Facebookgruppe)

Virtuelle løp og sosialt fellesskap for alle i egen Facebookgruppe

I en egen Facebookgruppe Løpskarusellen kan man både legge ut egne innlegg, heie på hverandre og delta i et motiverende sosial samfunn og fellesskap. Gruppen er åpen og du må altså ikke være påmeldt Løpskarusellen, Påskeløpene eller noen av de andre virtuelle løpene fra Run4life og Sportsmanden for å være med i Facebookgruppen. Så har du lyst å bli inspirert og selv bidra til å inspirere andre, og kanskje er litt nysgjerrig på dette med virtuelle løp, så er det bare å melde seg inn i denne gruppen. 

Flere virtuelle løp kommer også etterhvert, samtidig som «alle virtuelle løps mor» – Løpskarusellen – pågår hele året og arrangeres for tredje sesong.

Les også:

11 løp alle 7 distansene i Påskeløpene

Vi oppdaterer nå med de øvrige distansene i egne saker.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -