RomerikeStomperudkarusellenTerrengløp

Tøft og fint i Stomperudløpet

Glenn Røisgaard og Thea Haug best i det 16,5 km lange terrengløpet på Sørum

Det fine, men tøffe terrengløpet Stomperudløpet ble arrangert for tredje gang lørdag 23.juni. Og løpet er i ferd med å «sette seg» på flere måter.

Løypen er cirka 16,5 km og varierer fra startstrekket på asfalt utenfor Lørenfallet idrettsplass, til grus- og kjerreveier, på stier med tøff klatring over et høydedrag, til nedover i vekslende terreng og inn i langrennstraséen mot slutten. Vi målte 252 høydemeter på vår gps, og underlaget varierte også fra tørre, myke strekk til tidvis bløte og gjørmete partier. Med andre ord alt hva et terrengløp skal inneholde.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Stomperudløpet krever sin mann eller kvinne. Her er det Kristine Vea Kjølen fra Skjetten som kommer i mål etter er realt terrengløp, med klubbhuset til Sørum IL i bakgrunnen. Og på forsidebildet har Oddveig Kjøsnes fra Blaker IL kun oppløpet igjen. De to ble nummer 9 og 8 av kvinnene på like over 1.40.
FOTO: Frode Monsen

Lokalt preg i toppen

Raskest i år var Glenn Røisgaard fra Aurskog-Høland FIK, som stiller opp på det meste av løp i distriktet og alltid er med i tetkampen. Kun fjorårsvinner Ole Tobias Utne Bjerke, som bor et steinkast fra startbanen på Lørenfallet, fulgte på de første kilometerne. Deretter ble det et sololøp for den tidligere syklisten Røisgaard, som nå løper mer enn han sykler. Vinnertiden på 1.05.52 var drøye to minutter foran Ole Tobias (1.08.02). Dermed ble det samme duo i toppen som i det første løpet for to år siden.

Utne Bjerke hadde på sin side enda bedre margin til tredjemann, Marius Nakkeid fra Romerike Ultraløperklubb (1.11.24), mens unggutten Julian Martens Meyer fra Åsen IL fulgte på fjerdeplass. For han er nok dette glimrende grunntrening til langrennssesongen.

RASK: Glenn Røisgaard løp ikke bare fort. Han var også nydusjet og ferdigskiftet før de fleste var kommet i mål, men måtte skynde seg av gårde for å heie på broren som syklet Trondheim – Oslo.
Hjemmehåpet og fjorårsvinner Ole Tobias Utne Bjerke måtte nøye seg med andreplass i år, men fikk fin klassevinnerpremie i tillegg på trappen foran klubbhuset. Til neste år blir det 100-års jubileum for Sørum IL!
GOD VETERANTRIO FRA ROMERIKE RUNNERS TEAM: Fra venstre Vidar Sørum, vinner av klasse M65-69 år på 1.49.21, Frøydis Øyen, vinner av klasse K55-59 år på 1.43.47 og sist, men ikke minst, vinner av klasse M70-74 år, Tor Arne Stenhaug, som løp på sterke 1.29.33 bare uken etter at han løp Nordmarka Skogsmaraton! –Det gikk langt bedre enn ventet, fortalte han etterpå med et stort smil.

Thea Haug vant kvinneklassen på 1.18.58, foran Julie Sofie Aas fra arangørklubben Sørum IL (1.22.49) og Hilde Sannum Lunne, som var meget godt fornøyd etter løpet sitt og fikk fin tredjeplass og klasseseier på kjøpet – hennes aller første premie, uttalte hun da hun glad mottok gavekortet på 300 kroner fra Foss & co som alle klassevinnerne mottok, uavhengig av hvor mange som deltok i klassen.

Dermed ble det også fine klassevinnerpremier til Merete Bolin og Hans-Jørgen Lund. For Merete ble det også fjerdeplass totalt av kvinnene.

BLIDT PAR: Ikke rart at de smiler, Hans-Jørgen Lund og Merete Bolin, som begge kunne dra hjem til Langhus som klassevinnere, med svært billige nye sko som belønning etter at Foss & co både har stand med gode tilbud, samt at begge vant gavekort på kr 300 hver.
YES! Smilte gjorde også Hilde Sannum Lunne , som hadde tatt turen fra Tønsberg for å løpe Stomperudløpet sammen med flere familiemedlemmer. –Det er første gangen jeg vinner noe som helst, uttalte hun da hun ble ropt opp som vinner av klasse K40-44 år, og nummer 3 totalt.
VANT: Men ingen kunne tukte Thea Haug fra Lillestrøm, som vant på 1.18.58.

Plass til langt flere

Totalt 51 løp Stomperudløpets lengste distanse, og selv om dette var en klar økning fra fjorårets 34, får vi si som vi sa i fjor, at dette fine løpet fortjener langt flere deltakere!

I tillegg stilte 11 på 6 km, som ble vunnet av Erik Andre Kristiansen fra Sørum IL på 25.49 og av Linn Sødal Ranheim fra Frogner på 31.26 – mens 20 gutter og jenter gjorde opp om seieren på 700m og 1000m aller først.

Etter et prøveår og det første offisielle Stomperudløpet gikk på høsten 2017, ble det i fjor flyttet til forsommeren. Primus motor for arrangementet er Øyvind Dahl i Sørum IL, den tidligere storløperen som bor og er oppvokst like ved løypen. Han lover at løpet er kommet for å bli og at man nå fortsetter å arrangere det på denne tiden av året, fortalte han etterpå.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Driftige arrangører som også skaper en veldig trivelig og lun atmosfære.
Slitne løpere puster ut og tøyer ut etter et hardt og fint løp.

Løpet er (fortsatt) en skjult perle

Les også fjorårets reportasje med flere bilder fra løpet, som Sportsmanden omtale som «en skjult perle»!

Resultater årets løp

TAKK FOR I ÅR! Team Sportsmandens trio Merete Bolin, Frode Monsen og Hans-Jørgen Lund hadde en veldig fin dag i Sørum og kommer gjerne tilbake igjen.
FOTO: ukjent deltaker

Alle bilder unntatt det siste: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -