LøpingLøpskarusellen

Dro til Haag for å perse. Da løpet ble avlyst løp Bjørnar like godt halvmaraton i Sportsmandens virtuelle Løpskarusell samme sted!

–Løp hvor du vil, når du vil, i Løpskarusellen!

The NN CPC Loop Den Haag er et av Europas største – og raskeste – halvmaratonløp. Utallige nordmenn har valfartet til den nederlandske byen for å sikre seg en god tid, eller aller helst sette pers, før den hjemlige sesongen egentlig er kommet i gang.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

En som hadde løpet som et av årets mål var Bjørnar Slettvåg fra Team Sportsmanden. I fjor hadde han en kjempesesong med stor fremgang, som ble kronet med pers på halvmaraton på sterke 1.14.47 i Skagerakløpet. Den rekorden jaktet han på da han sammen med de to Bøler-løperne Tony Gjerde og Øyvind Sjursen hadde tatt turen til Nederland sist helg.

PERS: Bjørnar Slettvåg (t.v.) klarte målet om å løpe under 1.15 da han ble nummer 3 i Skagerakløpet i fjor på 1.14.47. Her med vinner Abdallah Targan Youssif, Herkules Friidrett (1.10.32) og Andreas Grøgaard, Kragerø IF Friidrett (1.13.14). På forsidebildet er Slettvåg sammen med Jørgen Saxegaard – som også var i Haag – etter Skargerakløpet. (Foto: Privat)

Slik skulle det imidlertid ikke gå. Dårlig vær med mye vind gjorde at hele løpet faktisk ble avlyst!

Så hva gjør man da? Bjørnar visste råd, meldte seg like godt sporenstreks på Sportsmandens virtuelle Løpskarusell og gjennomførte en halvmaraton – i Haag – på gode 1.23.25!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Ingen topptid i forhold til egen målsetting i løpet, men han fikk da i hvert fall blåst ut litt frustrasjon og fikk gjennomført en skikkelig god økt i ruskeværet.

– Ja, jeg hadde virkelig siktet meg inn mot dette i vår, så det var veldig frustrerende, forteller Slettvåg.

Var det riktig å avlyse løpet?

– Mitt svar på om det var grunnlag for avlysning er nei. Men sett fra arrangørens ståsted, så var det nok en borderline beslutning. Vindkastene var kraftige, særlig langs stranda, og dersom vinden hadde tatt med seg et gjerde eller lignende, er det vel stor sjanse for at minst én av de 40.000 startende kunne fått en skade. Uansett var det nok ikke perseforhold, med den vinden og regnet.

Bjørnar Slettvåg og rundt 41.000 andre mottok denne triste meldingen i Innboksen fra arrangøren.

ALDRI SÅ GALT: Bjørnar droppet kanskje startnummeret,
men kom i hvert fall hjem fra Den Haag med et halvmaratonresultat
– og ledelse i Løpskarusellen!

Men aldri så galt at ikke det er godt for noe. Bjørnar Slettvåg fikk jo, i motsetning til de øvrige 41.000 påmeldte, gjennomført en halvmaraton og tok like godt også ledelsen på distansen i årets ferske sesong i Løpskarusellen!

Sportsmandens Løpskarusell er en unik, virtuell konkurranse som er for alle, der du kan løpe når du vil, hvor du vil, med distanser på 5km, 10km og halvmaraton. Årets karusell startet opp 1.mars.

Invitasjon og info om Sportsmandens virtuelle Løpskarusell

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -