LøpingØstfold

Raske menn og kvinner på 5km i Fredrikstad

August Flø og Marte Flatlien aller kjappest

Fredrikstadløpets hovedløp er halvmaratondistansen, men mange velger også en runde på 5km som rask sesongåpning. Og som vanlig ble det løpt fort i den relativt lettløpte traséen, som var lagt litt om i år. Flere mener også at løypen faktisk var litt for lang. Aller raskest var uansett Fredrikstads egen August Flø, en av mange løpere som har forlatt SK Vidar før årets sesong og nå er tilbake i arrangørklubben Fredrikstad IF. Flø fosset gjennom løypen på 15.09, men også Helge Langen fra Rindal IL og Arne Mjelde Sæther fra Lillehammer IL så 15-tallet etter målgang i Gågaten.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Lillehammer IL stilte med flere løpere og tok også seieren i kvinneklassen ved Marte Flatlien, som vant klart på 17.33, foran Amalie Sæten, Kristiansand IF (18.19) og Eldbjørg Moxnes, OSI (18.40).

Alle resultater

Starten er gått for 5 raske kilometer i Fredrikstad.
HVEM DER? August Flø (165) er tidlig fremme i første rekke, men legg merke til lovende Amaru Wijman i sort Halden-drakt. Broren til Tessa Frenay, vinneren på halvmaraton, hadde skumle hensikter. Dessverre skulle det ikke gå helt sånn, se lenger nede.
Anders Dahl (208) fra Skiptvedt IL åpner tøft, men skulle få problemer med å holde to raske veteraner fra Bøler bak seg.
Svein Hagen, en av to fra Team Sportsmanden som stilte på 5km, gjorde et solid lite comeback etter et skadeplaget år uten en eneste konkurranse i fjor, og uten en eneste intervalltrening i kroppen i år, snek han seg under 20 minutter.
Hjemmeløper Hege Gathen i fint driv ut fra start.
Ikke så lett å henge seg på superveteran Mariann Stenbakk, selv om hun løper i klasse 70-74 år.
Flere løpere på vei ut i Fredrikstads fargerike gater.

Pallen menn

FULL FRES: August Flø flyver mot mål til sterk vinnertid på 15.09.
LANGER UT: Helge Langen tar ut sitt siste og sikrer andreplassen.
MÅL I SIKTE: Lillehammers Arne Mjelde Sæther klarer også å komme seg under 16 blank.

Pallen kvinner

VANT: Klubbvenninnen Marte Flatlien spurter friskt til seier i kvinneklassen.
SE, HUN FLYR! Amalie Sæten svever milevis over bakken i innspurten.
Den sterke (langrenns)løperen Eldbjørg Moxnes fra OSI tar tredjeplassen.

Flere med mål i sikte

DØDT LØP: Israel Woldetensay fra SK Vidar og unge Olaf Talmo fra Koll IL bak (klasse 16-17 år) får samme tid i mål på 16.30.
Rune Busch gir alt og sikrer 11.plassen totalt på 16.43.
Den sterke Bøler-veteranen Bjørnar Andersen er alltid i solid form. Den gode tiden 17.51 holdt likevel ikke til seier i klasse 50-54 år, da Løplabbet-sjef Tor Fauske var enda 7 sekunder raskere.
Unge Bastian Karlsen Antonsen i frisk spurtduell med Erling Faugstad.
Harald Ringen synes det var veldig gøy å være tilbake igjen og var godt fornøyd med 18.04 og 3.plass i klasse 50-54 år. «Kjempefornøyd i dag. 3.39 i snitt pr. km er vel innafor på første løp, selv om det var bare 5 km da,» forteller Ringen, som spøkefullt legger til at det viktigste var å slå Trond Olav Berg!
Ringens rival Trond Olav Berg måtte altså se seg slått, men Birken-klassevinner Berg med sin bærekraftige trening vet hva som skal til for å ta ytterligere steg utover i løpesesongen og var godt fornøyd med både dagen og potensialet for forbedring: «Fredrikstadløpet har etablert seg som en virkelig vårklassiker. Et bedre sted for å starte løpesesongen får man ikke. Som alltid god stemning, trivelige mennesker og flott løpevær. Jeg bestemte meg tidlig i vinter for å droppe Troll Skimaraton, og bytte ut 95 km på ski med 5 km iført løpesko. Etter en 2016-sesong med «all time low»-resultatene 37.20 (Hytteplan) og 1.27.06 (Lørenskog Halv), fant jeg ut at jeg hadde lyst til å forsøke å reversere den nedadgående tendensen. I fjor hadde jeg prolaps fra februar til juni, og kom ikke i gang med skikkelig løping før utpå sommeren. Nå er jeg skadefri,» forteller den alltid positive Bøler-veteranen, som håper å se 36-tallet i Sentrumsløpet. Og å gi Harald Ringen hard kamp!
Lene Sandem fra BUL tar fjerdeplassen, med den sterke skiløperen Ingeborg Dahl fra Ringkollen skiklubb, den overraskende vinneren av Romjulsrennet på Sjusjøen jagende like bak.
KANONLØP: Kjekt å se superveteran Øystein Syversen igjen, nå med fyldig skjeggpryd. Men fort går det uansett med Oppstad-løperen, som ble kåret til Årets veteranløper for en del år siden. Tiden 19.05 er faktisk 2 sekunder bedre enn Kolbjørn Hjertvik sin bestenotering for aldersgruppe 65-69 år i Norge i fjor!
Marte Sønstevold blir slått av Syversen med 7 sekunder, men tar en sterk 7.plass totalt av kvinnene.
Best i Østfold? Sigrun Gjølberg fra Rygge IL ble i hvert fall nummer 8 på 20.11.
Ny, rask veteran: Med 21.33 ble Helge Horn kun slått av nevnte Syversen i klasse 65-59 år.
TAPPER: Så tilbake til unge Amaru Wijman, som hadde håpet å løpe på rundt 16 minutter. Han fikk imidlertid et solid overtråkk og skadet ankelen, men bryte ville han ikke. Så her kommer broren til Tessa Frenay hinkende mot mål til 21.49, ledsaget og oppmuntret av lillebroren?….
Janne Stenbrenden og Jeanette Kristiansen spurter mot mål på like over 23 minutter.
Gøran Brattstrøm fra Askim IF løper i klasse M70.
Mål i sikte også for Arne Bakken fra Skanska Aktiv, som løper på 25.48.
Mariann Stenbakk fra nabobyen Moss løper på 26.38 og blir med det nummer 27 totalt av 52 kvinner på 5 km. Stenbakk løper altså i klasse 70-74 år. Imponerende!
Vi avslutter actionbildene med Venche Pettersen, som bare har noen meter igjen av sin 5km, i det hun passeres av vinneren på halvmaraton, Tessa Frenay, som straks er ferdig med den første av sine fire runder. Mer fra halvmaratonløpet kan du lese HER.
SPREKE JOGGEKAMERATER: Vi avslutter reportasjen med disse to spreke damene fra Joggekameratene, som i over 10 år har hatt som tradisjon å sykle fra Oppegård lørdag, overnatter på hotell, mens de søndag deltar i Fredrikstadløpet. Nå er det den korte distansen som gjelder, men der hevder de seg til gjengjeld med glans fortsatt. Oddrun Rønning (t.v.) vant klasse 65-69 år på sterke 25.43, mens Alvide Dancke ble nummer 2 i klassen under på 26.23.

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -