FollotrimmenLøping

Henrik Brøvig og Emilie Kongsten vant på Siggerud – nå med film!

Seks vinnere på syv løp i Follotrimmen

Henrik Brøvig fra Swix tok en klar seier da Follotrimmens nest siste løp for sesongen ble arrangert av Siggerud IL i den tøffe traseen som delvis går i langrennsløypene i området. Da var det kanskje ikke helt tilfeldig at det var Brøvig og Emilie Kongsten fra Ås IL som slo til og vant.

SAMSUNG CSC
Henrik Brøvig ble den sjette vinneren på syv løp i Follotrimmen i år! Vinnertiden ble 23.28.

For Kongsten var det hennes andre seier i årets Follotrimmen, mens det på herresiden har vært seks vinnere i de sju løpene som har vært arrangert i år. Mye mer åpent enn i tidligere år altså.

Her er litt flere bilder. Vi legger ut enda flere bilder her eller på facebooksidene våre senere, og har nå lagt ut videofilmen fra den drepende brattbakken etter halvannen kilometer – se link nederst i reportasjen!

Resultater

SAMSUNG CSC
Emilie Kongsten løp meget sterk og tok sin ande seier i årets karusell i Follo med tiden 26.59.
SAMSUNG CSC
Steffan Aasli fra IL Driv og unge Sonder Try Myrmel fra Spydeberg IL Langrenn kom begge «på pallen» for første gang i Follotrimmen. Aasli løp på 24.29 og tok seieren i klasse 30-34 år, mens Myrmel vant yngste klasse 16-19 år på 25.21.
SAMSUNG CSC
Team Sportsmanden og DNBs Charles Granquist avanserte sterkt og jaktet her «pallen», men kom noen sekunder for sent. 4.plassen på 25.29 og seier i klasse 45-49 år er vel likevel «Follotrimpers».
SAMSUNG CSC
Veteranduell i Team Sportsmanden: Lasse Sørlund måtte se Charles Granquist foran seg i mål denne gangen, men det ble ny klasseseier i 50-54 år for lettbente Lasse, som løp på 25.38.
SAMSUNG CSC
Polske Zbigniew Galik vant klasse 40-44 år på 26.21, mens Kristoffer Eng Svenning (bak) kommer 10 sekunder foran i mål etter en sterk avslutning til 2.plass i klasse 45-49 år.
SAMSUNG CSC
Ida Finstad fra Frogn Kommune og SkiLøperne blir nummer to i klasse K40-44 år bak Stine Aarstad og nummer tre totalt av kvinnene med 29.56.
SAMSUNG CSC
Monika Hjerpseth sørger for enda en klasseseier til Team Sportsmanden i K45-49 år på 32.00. Bak følger Stine Pedersen (102) fra Betonmast aktiv som løper på 32.08, mens Gry Pladsen (301), også hun fra Team Sportsdmanden, avslutter best til 31.51 og tredje plass i K40-44 år.

Løpet fra Siggerug går allerede etter halvannen kiloemter inn i en knallhard og lang bakke, på folkemunne kalt «hestedreperen»! Det sier vel det meste. Her er en videofilm på et par minutter fra store deler av feltet. Vinneren Henrik Brøvig kom litt for raskt på oss, men vi ser ryggen hans på toppan av bakken helt i starten, før resten av feltet kommer halsende.

PS: Bakken er langt brattere i virkeligheten enn det ser ut på filmen….

Se film fra Follotrimmere opp «hestedreperen» her!