LøpingXtra

Løperdronningen fyller 60 år

Ingrid Kristiansen kan se tilbake på en fantastisk karriere

I dag er det vi som skal heie på Ingrid Kristiansen. Norges tidligere løperdronning fyller nemlig 60 år!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
ENTUSIASTISK: Den gamle storløperen stiller ofte som høylydt og engasjert tilskuer, der alle løperne får positive heiarop og oppmuntrende kommentarer fra den tidligere mesteren. (Foto: Frode Monsen)

Blant høydepunktene i Ingrid Kristiansens fantastiske karriere er nok gullmedaljen på 10000 meter i VM i 1987 etter et sololøp og verdensrekorden på samme distanse fra Bislett på 30.13,74, en tid som fortsatt er 14.best gjennom alle tider (og da er det et par navn foran på listen som aldri burde ha stått der…) Ingrid var også verdens beste maratonløper med 2.21.06 fra seieren i London Marathon i 1985 som bestetid.

Hun satt 5 verdensrekorder på bane, har 24 Norgesmesterskap og er fortsatt i så god form at jubilanten er i stand til å løpe 10 km på under 40 minutter, fortalte hun i vår hyggelige samtale da bildet ovenfor ble tatt under Oslo Maraton i høst.

Ingrid er fortsatt svært engasjert i løping og trening gjennom eget firma, blogg og som trener for flere jenter, blant annet fjorårets Norgesmester på halvmaraton, Heidi Pharo.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

GRATULERER MED DAGEN!

SkiLøpet2013-Ingrid-K
Ingrid Kristiansen stilte sporty opp i SkiLøpet i 2013, og løp da den relativt tøffe 10 kilometeren på drøye 44 minutter til klar klasseseier. Var det siste gangen vi så henne med startnummer på brystet? – Jeg er ferdig med det nå, fortalte hun med et smil i fjor høst. (Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden)

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -