LøpingStor-Oslo

Svogere dominerte i vakre Montebelloløpet

Og Nicoline Baartvedt forsvarte fjorårsseieren

Montebelloløpet ble arrangert i nydelig høstvær i Sande i Vestfold lørdag. Løpet som har røtter helt tilbake til 1930-årene, avsluttet også Montebellotrippelen. Selve løpet ble vunnet av Jarle Wermskog og Nicoline Baartvedt, mens Lars Petter Stormo og Liv Birgit Jorde vant Trippelen sammenlagt. Mer om det lenger nede i reportasjen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
21548479659_c824c42b94_k
Nicoline Baartvedt spretter lett gjennom terrenget og forsvarte fjorårsseieren i det flotte Montebelloløpet. Foto: Arrangøren

Montebelloløpet er et tøft terrengløp over 16 kilometer med start litt utenfor Sande sentrum og mål midt på torget, der det var masse liv og røre og stor stemning.

Løypen er hard, men variant og fin. Etter start på grusvei, går en raskt inn i et terrengparti og det er ganske mye stigning i første del av løpet. Og selv om det var en nydelig dag med sol og sommertemperaturer, hadde nedbøren den siste tiden gjort løypen ganske bløt i enkelte partier, ja faktisk valgte arrangøren å legge om løypen på et strekk der den våte skiløypen ble vraket til fordel for skogsvei. Et klokt valg, og løperne fikk uansett brynt seg i mye vakkert og tidvis krevende terreng, men også løst opp litt på lange strekk med skogsvei og grus, før det hele ble avsluttet med et par flate asfaltkilometer til mål på torget i Sande.

21724793352_1506c5c070_k
Det var mange smil og blide løpere i Montebelloløpet. Her er det Bjørn Hafnor fra Konnerud IL som løper i flott skogsterreng, der løypen blant annet gikk rundt Kaldmovannet i bakgrunnen. Hafnor ble nummer tre i klasse 50-59 år. Foto: Arrangøren.

– Vi er litt i tenkeboksen for hvordan vi skal gjøre det fremover, kunne imidlertid primus motor og ildsjel for arrangementet, Ole Kristian Skjørdal fortelle Sportsmanden etterpå. Montebelloløpet hadde nemlig fortjent langt flere enn de 165 deltakerne som løp hoveddistansen over 16 km, hvorav fem brøt. Med distanser på 7,5 km, 5 km og to løp på 1,5 km og 600 meter for de aller yngste, var det imidlertid nærmere 350 deltakere totalt som tatt turen til Vestfold denne vakre høstdagen. Likevel vurderes altså å kutte litt ned på de teknisk krevende partiene til fordel for mer grus- og skogsveier, noe også Birkebeinerløpet gjorde for noen år siden, for øvrig ikke helt uten debatt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Men både arrangøren og deltakerne som vi snakket med var ellers strålende fornøyde etter det femte Montebelloløpet i nyere tid.

Historisk løp med røtter tilbake til 1930-årene!

Løpet har faktisk røtter helt tilbake til «de harde 30-årene»! Da ble det nemlig arrangert årlige skogsløp fra Sande i Vestfold, over Monebellofjellet (derav løpets navn) og helt til Konnerud utenfor Drammen.

Senere kom det som har vært arrangert flest ganger, nemlig Montebellorennet, som så dagens lys midt i forrige århundre.

-I februar arrangerer vi Montebellorennet for 50.gang! forteller en stolt Skjørdal.
Det er bare å merke seg datoen lørdag 20. februar 2016.

I gamle dager gikk for øvrig rennet annethvert år fra Sande, og annethvert år fra Konnerud, på samme lest som Birkebeinerrennet som også tidligere startet fra Lillehammer og endte på Rena annethvert år. Men i nyere tid er både Montebellorennet, og etter hvert også suksessen Montebellorittet, blitt rundløyper med start og mål i Sande-området.

Familiefest og svogere til topps i Sande

I lørdagens Montebelloløp ble det en kamp om seieren mellom Lars Petter Stormo, mannen som ledet Trippelen før gårsdagen, og svogeren Jarle Wermskog.

SAMSUNG CSC
Bilde karer, svogere, lagkamerater – og harde konkurrenter; Lars Petter Stormo (t.v.) og Jarle Wermskog sørget for dobbeltseier til familien og til Team Oslo Sportslager. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

-Jeg tror nok min svoger Jarle blir tøffeste konkurrent i dag, sa Lars Petter Stormo til speaker før start. Og han skulle få helt rett. For da Stormo ikke klarte å kvitte seg med Wermskog i terrengpartiet, skjønte de begge hvilken vei det bar.

-Jeg er raskere i flatt terreng og fikk utnyttet løpesteget og min styrke på slutten, fortalte en blid vinner til Sportsmanden etterpå. Svogeren tok imidlertid prestisjenederlaget med stor fatning og like godt humør.

-Vi vet begge at Jarle er raskere i sånne situasjoner, sa Stormo, som likevel hadde all grunn til å smile etter å ha sikret seg en klar sammenlagtseier i Trippelen, foran gårsdagens sjettemann i løpet, syklisten Øyvind Bjerkseth, med Tor Einar Hulleøn på bronseplass. Stormo vant Montebellorennet og ble nummer 15 i Montebellorittet, som for øvrig ble vunnet av årets Norgesmester i rundbane og vinner av årets UltraBirken, Ola Kjøren.

SAMSUNG CSC
Pallen Montebelloløpet: Jarle Wermskog og Lars Petter Stormo fra Team Olso Sportslager, med Fredrik Vedvik fra Tønsberg FIK på tredjeplass. Han vant også klassse 40-49 år. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Montebellotrippelen ble vunnet av Lars Petter Stormo, foran Øyvind Bjerkseth, som fikk flotte malerier med passende motiver i premie. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

På kvinnenes Montebelloløp fikk fjorårsvinner Nicoline Baartvedt fra Heming IL hard kamp om seieren av Juni Osnes Lund fra Tjalve, som bare var 41 sekunder bak i mål. På tredjeplass kom Elin Hagavold fra Eggedal IL, som på vei opp på podiet presiserte at hun er fra Gol og ikke Eggedal.

SAMSUNG CSC
Seierspallen Montebelloløpet kvinner: Nicoline Baartvedt flankeres av Juni Osnes Lund og Elin Hagavold. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

-Det var bra at jeg stod på og ikke slappet av et sekund, for hun var ikke langt bak, sa vinneren Nicoline Baartvedt i en kommentar til Sportsmanden. Hun var selvsagt svært glad for å følge opp fjorårsseieren her, etter å ha hatt sin beste sesong noensinne, blant annet med personlig rekord på halvmaraton så sent som i Oslo Halvmaraton forrige helg, da hun ble nummer 8 totalt på sterke 1.22.46. Perset der gjorde for øvrig også konkurranseglade Lars Petter Stormo, da han løp på 1.15.03 i Oslo.

De hviler ikke akkurat på laurbærene, disse utøverne.

Montebellotrippelen for kvinner ble vunnet av Liv Birgit Jorde, foran Silje Stensrud, med Trude Wermskog Stormo på tredjeplass. Jada, det er søster til Jarle og kona til Lars Petter. Så det ble mange fine malerier og andre premier på familiene Wermskog –  Stormo i Sande i går.

Resultater

SAMSUNG CSC
Seierspallen Montebellotrippelen 2015: Liv Birgit Jorde på øverste trinnet, med Silje Stensrud (t.v.) og Trude Wermskog Stormo på sølv- og bronseplass. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
21551219868_ef75efe9f9_b
Starten er akkurat gått for Montebelloløpet 2015. Foto: Arrangøren.
21551084210_0374334ff8_z
Et fint skue der feltet legger i vei. Foto: Arrangøren
21732530565_908aa945f0_z
Svogere i teten: Jarle Wermskog har noen meters ledelse på Lars Petter Stormo. Foto: Arrangøren
21114425323_320a76a11a_k
Juni Osnes Lund jakter på lederen i kvinneklassen. Hun ble nummer to i Montebelloløpet på sterke 1.10.24. Foto: Arrangøren
21545695520_8ee01d82ad_k
PÅ HJEMMEBANE: Mats Breda fra arrangørklubben Sande SK og Team Synnfjell løp sterkt til 11.plass på 1.05.41. Foto: Arrangøren
21736379395_148e227de8_k
Charlotte Kunz løp bra og tok 7.plass totalt og 3.plass i klasse 30-39 år.
21113657954_8b2b44024e_k
Even Myhre fra Drammen løp på 1.19.38 til 60.plass totalt for mennene.
21113610534_661d86abf3_k
TRIPPELVINNER: Liv Birgit Jorde suser gjennom skogen til 9.plass i løpet på 1.18.36 og seier i Montebellotrippelen 2015. Foto: Arrangøren
21115298753_338d28c7be_k
Silje Stensrud ser ut til å kose seg i det fine landskapet. Med 10.plass på 1.18.52 sikret hun seg andreplass i Montebellotrippelen. Foto: Arrangøren
21548427188_c57ff6821a_k
HØYT NIVÅ: Magnus Langlien løp på gode 1.16.49, som imidlertid «bare» holdt til 48.plass totalt for mennene. Foto: Arrangøren
21113286764_2a1705011f_k
Morten Bergersen fra Team SKIGO i fint skogsparti. Han løp på 1.17.20. Foto: Arrangøren
21547800430_ce39f7de8e_k
TOMMEL OPP: En av deltakerne som koste seg i Montebelloløpet var Tine Trømborg, som er fra Sande og trolig er godt kjent i området. Foto: Arrangøren
21545864968_21aa2db43f_k
Det var flott, men tidvis temmelig bløtt i terrenget. Svein-Erik Bakke fra Rye Sportsklubb lar seg imidlertid ikke affisere av dette, der han suser avgårde til 15.plass på gode 1.06.25. Foto: Arrangøren
21115708813_6c3bae5476_k
Trine Larsen hadde tatt turen fra Svelvik og kom hjem med en 29.plass etter 1.46.25. Foto: Arrangøren
21113637514_c9ba41dd08_k
Torunn Brandt fra Rye Sportsklubb på vei til 1.42.05 og 25.plass i mål. Foto: Arrangøren
SAMSUNG CSC
INNSPURTEN: Det var mange blide løpere å se i Sande. Her spurter Stian Vatnedal i mål på torget til 1.29.39, med Runar Todok (t.h.) ett sekund bak. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Ronny Sten spurter også i mål innenfor 1 time og 30 minutter med sluttiden 1.29.06 og 84.plass totalt av mennene. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
IDRETTSGLEDE: Silje Maurtveten fra Idrettsgleden kom også under halvannen time med 1.29.15. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Geir Engen fra Hytteplan Sport. Også han kom noen sekunder under halvannen time. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Denne karen feiret bursdagen sin med å løpe vakre Montebelloløpet. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Blide damer som gjorde sine saker bra i Montebelloløpet: Charlotte Kunz (t.h.) ble nummer 7 på 1.17.58, Trude Wermskog Stormo kom på plassen bak med 1.18.17, mens Silje Dahlsrud ble nummer 14 på 1.26.28. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
Vi får tillate oss å reklamere litt for dette nettstedet også, da Sportsmandens redaktør denne gangen prioriterte å løpe selv. Når arrangøren sørger for så mange fine bilder, var det et bra valg. Montebelloløpet falt absolutt i smak, selv om det tidvis var litt teksnisk krevende for en som trives best med løpesko når løypene er litt flatere og enklere. Derfor ble det litt intervalløping denne gangen, med en bra avslutning etter at løypen flatet ut på slutten, og andreplass i klasse 50-59 år på 1.18.27, bak suverene Tor Treffen, som sluttresultat. Foto: Arrangøren. Flere bidletr fra løpet kan sees i eget album HER.
Vi reklamerte litt for dette nettstedet underveis også, da Sportsmandens redaktør denne gangen prioriterte å løpe selv. Når arrangøren sørger for så mange fine bilder, var det et bra valg. Montebelloløpet falt absolutt i smak, selv om det tidvis var litt teknisk krevende for en som trives best med løpesko når løypene er litt flatere og enklere. Derfor ble det litt rykk-og-napp-løping denne gangen, med en bra avslutning etter at løypen flatet ut på slutten, og andreplass i klasse 50-59 år på 1.18.27, bak suverene Tor Treffen, som sluttresultat.

Takk til arrangøren for mange fine bilder. Enda flere kan sees i eget album HER.

 

Resultater


Sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -