Langrenn

Brødre, tremenninger og tvillinger på NM-pallen i lagsprint

Lagsprinten i NM ble nesten en familekonkurranse

Det var vel ikke så overraskende at Northug-brødrene Petter og Tomas tok hjem seieren i mennenes lagsprint i NM i Harstad. Ei heller at tremenningene Heidi Weng og Martine Ek Hagen forsvarte fjorårsgullet på kvinnenes lagsprint. Men kanskje litt mer overraskende at de 18-årige tvillingene Tiril og Lotta Udnes Weng yppet seg såpass i seniorenes NM at de endte opp med bronsen. Søstrene Kari og Silje Øyre Slind var også i finalen og endte på femteplass.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
GULL: Tremenningene Heidi Weng og Martine Ek Hagen sikret gull til BUL, i år som i fjor. Her er de i aksjon side om side under tremilen i Kollen for knappe to uker siden.
(Foto: Sportsmanden / Frode Monsen)
SAMSUNG CSC
SØLV: Kathrine Harsem (t.v.) og Marthe Kristoffersen sikret sølvet til Varden-Meråker. Her ser jentene ut til å trene til NM under den samme tremilen.
(Foto: Sportsmanden / Frode Monsen)
SAMSUNG CSC
BRONSE: De unge Udnes Weng-tvillingene Tiril (t.v.) og Lotta gikk også mye sammen under tremilen. De har dominert NM for junior i flere år, men senior er tross alt noe annet. Sterkt med bronse for 18-åringene fra Nes Ski i Akershus.
(Foto: Sportsmanden / Frode Monsen)
SAMSUNG CSC
GULLGUTT! Bare et uhell hindret Tomas Nortug fra å ta NM-gullet på sprinten i år, da han ble felt i tet like før oppløpet. I VM i Falun, der dette bildet er fra, virket han også veldig sterk, helt til finalen. I dag ble det NM-gull sammen med brodern for Strindheim IL. Velfortjent! Sølvet gikk til Røa IL ved Martin Johnsrud Sundby og briten Andrew Mushgrave, mens Lillehammer Skiklub tok bronsen ved Vegard Bjerkreim Nilsen og Håvard Solås Taugbøl. 
(Foto: Sportsmanden / Frode Monsen)

 

Resultater kvinner

Resultater menn

 

Sportsmanden.no 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -