LøpingStor-Oslo

Grøvdal med løyperekord i flotte Furumomila

Ny trippelseier til trekløver fra Tjalve

Furumomila ble løpt i går og det var flere gode resultater. Hele 2005 personer deltok på de fem forskjellige distansene som arrangementet består av.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Friidrett1 har oppsummert litt fra gårdagens flotte løp:

På 10km for kvinner løp Karoline Bjerkeli Grøvdal sterkt. Hun hadde løyperekorden på 32.56.2 fra 2008. Denne ble slått med tre tideler og hun tok med det en klar seier. Vidar tok også de to andre pallplassene med Veronika Blom på 35.17.1 og maratonløper Marthe Katrine Myhre på 36.08.1. Blom er da nr.9 på adelskalenderen, plassen foran Ingrid Kristiansen. Forøvrig fin løping av Bjerkeli Grøvdal og formen frem mot nordisk og EM i terrengløp virker å være bra. Kanskje kan vi se en norsk EM-medalje i seniorklassen i Samokov.

IMG_0762
I STORFORM: Karoline Bjerkeli Grøvdal er i storform om dagen. I går knep hun seg noen tideler foran sin egen løyperekord i Furumomila, mens hun her er på vei til seier i 10 for Grete for noen uker siden. Da hadde hun god pes av Marius Vedvik, som fredag vant Bykarusellen i Bergen på ny løyperekord. Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden

Vi fikk ikke løyperekord på 10km for menn, der står fortsatt Sondre Nordstad Moen sin sterke 29.16.0 fra 2010 som rekord. Det ble et rekordjevnt løp idag. Senay Fissehatsion vant på 30.07.3, tidelet foran Awet Nftalem som igjen var tidelet foran Okubamichael Fissehatsion. Disse tre har en tendens til å ville løpe hånd i hånd over mål, men nå ble det skilt mellom dem. Hans Kristian Fløystad (som onsdag vant Skjennungstua Opp på ny løyperekord, red.anm.) sørget for firedobbelt Tjalve ved å løpe på 30.16.6, mens Weldu Negash løp på 30.23.9. Fissehatsion, Nftalem og Fissehatsion er da nr. 3, 4 og 5 på adelskalenderen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
IMG_0675
STERKE KLUBBKAMERATER: Senay Fissehatsion, Awet Nftalem og Okubamichael Fissehatsion har for (u)vane å løpe sammen hele veien og likt over mål. I 10 for Grete (bildet) delte de tre seieren og i Furumomila satset de på samme oppskrift. Men denne gangen skilte arrangøren mellom dem, så kanskje vi kan få se reelle dueller mellom de tre sterke løperne ved senere anledninger. Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden

Sterke tider av ungdommen på 5 km

5km for kvinner ble oppskriftsmessig vunnet av Heidi Mårtensson på 17.17.0. Denne tiden er 6.beste på adelskalenderen og åtte sekunder bedre enn hun løp ifjor. Elisabeth Angell Bergh tok andreplassen med 17.47.9, mens Live Solheimdal tok tredjeplassen snaue 13 sekunder bak Angell Bergh. Disse tre kan stille et sterkt lag i nordisk og kanskje kan Sverige og Finland utfordres i lagkonkurransen. Forøvrig sterk løping av Gunhild Halle Haugen med 18.11.2 og dermed ble hun nr.4 totalt.

Vinner av 5km i herreklassen var Sindre Løchting på sterke 14.45.2. Dette er ny løyperekord, Marius Vedvik hadde den gamle på 14.59 fra ifjor. Også meget fin løping av andremann Kristian Tjørnhom med 14.51.2. Alem Adhanom tok tredjeplassen med 14.59.9. Magnus Hannevig Pettersen løp på 15.18.3, mens Stian Bekkevoll og Sigurd Ruud Skjeseth fulgte like bak Pettersen. 14 år gamle Jakob Ingebrigtsen løp på sterke 15.27.2 og vant da klassen 14-15 år hele 35 sekunder foran Albert Sperstad som tok bronse på 5000m under junior-NM iår. Også verdt å trekke frem Martin Kirkeberg Mørk i 12-13-årsklassen med 16.49.4.

IMG_0065
NORGES KANSKJE ALLER BESTE VETERANLØPER Jorunn Rekkedal, med klasserekord på 10 km i K50-54 år fra Hytteplanmila i fjor på 36.32, er i farta igjen. På Furumo ble det soleklar klasseseier over 8 1/2 minutt foran nummer 2 på sterke 38.12. Av mange gode veteranresultater i Furumomila merker vi oss også Tore Eidås fra OSI, som vant klasse M60-64 år med over 6 minutter på den imponerende tiden 36.55. Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden

 

Alle resultater

 

sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Grøvdal med løyperekord i flotte Furumomila

Kommentarfeltet er stengt