Carl Fredrik HagenSykling

Å i heiane for en utklassing!

Hagen og Løvseth vant klart i årets første NC-maraton

«Å i heiane!» er et bergensk kraftuttrykk for noe som er bra eller imponerende. Og det er ganske treffende for å beskrive prestasjonene til de overlegne vinnerne av årets første løp i NorgesCupen i terrengsykling, maraton, som ble arrangert i, ja nettopp, Å i Heiane.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
heiane-1-29
Carl Fredrik Hagen på vei til seier i årets første NC-ritt i terreng, maraton. (Foto: Arrangøren)


Fjorårets sammenlagtvinner Carl 
Fredrik Hagen fra Team Oslo Sportslager/Sagene IF vant nemlig i oppvisningsstil etter å ha kjørt solo halve løpet, nesten fire minutter foran Henrik Kippernes fra Fræna SK og med Lars Granberg, Toyota Fuji Team/CK Haugaland, på tredjeplass. Vinnertiden i den ca 70 km lange løypen var 2.47.39.

heiane-1-33
Hagen fulgte opp seieren fra Helgøyatråkket forrige helg med å vinne også årets første ritt i NorgesCupen. (Foto: Arrangøren)


– Jeg er fornøyd med rittet. Sykkelen funket bra og beina var greie. Jeg fikk luke cirka halvveis. Før det var vi en gruppe på 5 mann som hadde en solid luke. Kippernes, Granberg, Kay, Austad og meg, forteller Hagen til Sportsmanden.

Etter drøye 4 mil sa imidlertid den unge fjorårsvinneren av NorgesCupen takk for følget og dro ubønnhørlig fra resten av feltet. I siste halvdel økte han forspranget gradvis og vant til slutt en overlegen seier hele 3.50 foran andremann.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Det var deilig å vinne årets første NC og ikle seg gul trøye, tilføyde en svært fornøyd Hagen, som ellers forteller om svært fine forhold.

– Solen varmet og steiner og røtter hadde tørket opp etter kraftig regnvær tidligere i uken. Men myra var våt og det var mange vannhull og tungt underlag som sugde krefter!

heiane-CF-sykkelen_SveinH
Både kropp og sykkel fungerte perfekt i Å i Heiane for Carl Fredrik Hagen (Foto: Svein Hagen)
heiane-pallen-SveinH
Seierspallen med C.F. Hagen, Henrik Kippernes og Lars Ganberg. (Foto: Svein Hagen)

En annen unggutt som gjorde det bra i Heiane var Ole Hem. Han satser mest på rundbane, men «slang seg med» på maratondistansen og kjempet seg inn til en sterk 5.plass.

– Jeg var usikker på hvordan jeg skulle tåle distansen, var ca dobbelt så langt som et rundbaneritt, så det ble hardt etterhvert. Følte meg bra i starten, og pusten fungerte bra igjen, så det var en lettelse. Måtte slippe teten etter et godt stykke på grus, og fikk det tungt etterhvert. Klarte å unngå stjernesmellen, men det var jaggu ikke langt unna og jeg måtte skikkelig i kjellern for å karre meg til mål. skriver hem på bloggen sin.

Borghild Løvseth suveren i dameklassen

Dameklassen ble vunnet i enda mer suveren stil av Borghild Løvseth fra Orkla CK på tiden 2.35.05, over 5 minutter foran Heidi Sandstø, med Kristin Aamodt på tredjeplass.
Damene syklet ca 58 kilometer, det samme som masterklassene og tur-rytterne.

Seierspallen damer. (Foto: Cityride)
Seierspallen damer med Løvseth, Sandstø og Aamodt. (Foto: Cityride)

hjemmsiden til arrangør Birkenes IL kan vi også lese følgene:

Nytt av året er at det også er satt opp en MasterCup i terrengsykkel. Bestemann her ble Davik Ekroll fra Sande, 2.30.46, foran Thor Arne Dammen, Nansest IF og Jon Andres Iversen fra Sande Sportsklubb.

Turklassen ble vunnet av Halvard Hofsmo fra KCK med tiden 2.38.28 med Jesper Wergeland, Svelvik SK, og Odd Kåre Tønnesen, Bryke CK, ikke så langt bak. Beste dame i turklassen ble Torill Haagensli fra Tvedestrand OSK. Gratulerer alle sammen for vel gjennomført ritt!

Resultater 

 

sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Å i heiane for en utklassing!

Kommentarfeltet er stengt