InternasjonaltMaratonTerje Lyngstad

Boston tok sitt maraton tilbake

Terje Lyngstad perset for 2.gang på 16 dager i Boston Maraton!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Året etter at bomben smalt i Boston Maraton var det rekordmange 35.755 påmeldte løpere fra hele 96 nasjoner, inkludert mange norske. Og deltakere og publikum tok løpet tilbake i fullt monn i mandagens 118.utgave av dette verdens eldste bymaraton. Det var en fantastisk stemning i byen og et entusiastisk publikum ga en enorm støtte til løperne. Og løperne på sin side gjorde sitt beste for å gi noe tilbake til byens innbyggere og gjøre dette til en gledens dag, samtidig som man minnet de tre som mistet livet i og etter bombeattentatet i fjor, samt de 264 som ble skadet.

Boston-Maraton2014_Meb-vinner
En overlykkelig og rørt Meb Keflezighi jubler over målstreken i det 118. Boston Maraton. (tv-bilde)

Attpåtil ble det for første gang siden 1983 amerikansk vinner i Meb Keflezighi, som løp på 2.08.37 med navnene til de omkomne skrevet med tusj på startnummeret sitt. En flott gest.

– Dette er mer enn løping. Dette er for Boston, for USA og for verden! sa en overlykkelig vinner etterpå.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Vi er sterke, vi ga aldri opp. Vi kan aldri få tilbake de som mistet livet, og de som ble skadet… Jeg løp for å vinne og for å gjøre ære på dem, la en rørt vinner til. Meb vant for øvrig New York Maraton i 2009 og har OL-sølv helt tilbake i 2004, mens hans beste plassering i Boston var 3.plass i 2006. I fjor var han tilskuer, men forlot målområdet kort tid før bombene smalt.

I kvinneklassen ble det ny solid løyprekord da fjorårsvinner Rita Jeptoo med 2.18.57 knuste den 12 år gamle rekorden til Margaret Okayo med hele 1.46 og ble første kvinne under 2.20 i Boston.

Terje Lyngstad imponerte stort med sin andre maratonpers på 16 dager. (Foto: privat)
Terje Lyngstad imponerte stort med sin andre maratonpers på 16 dager. (Foto: privat)


To maratonperser på 16 dager! 

En av de mange norske som løp var teatersjef i Sogn og Fjordane, Terje Lyngstad. Han kunne neppe ha laget en bedre koreografi selv, verken for dagen og løpet generelt, eller for sin egen innsats.

Lyngstad klarte nemlig kunststykket å sette pers på maraton bare 16 dager etter at han sist perset med 2.58.14 i Maratonkarusellen i Fana. Etter sitt jubileumsmaraton nummer 75, lyder den nye, flotte personlige rekorden til 47-åringen på 2.56.34. Lyngstad ble også nest beste nordmann i Boston.

– Ny pers, superfornøgd, men litt sliten no, fortalte Lyngstad til Sportsmanden etter løpet i går.

– Eg fekk løpet fint til, men fekk litt trøbbel på slutten, vart heilt utmatta. Passerte halv på 1.25, så det vart ingen negativ split som eg alltid prøver å få til. Bakkane i Newton tok hardt på, sa Lyngstad, som også forteller om en kolossal stemning underveis:

– Det var en enorm stemning i løypa, eg har aldri opplevd maken. Publikum heia ikkje, dei hylte!

Sportsmanden var ikke de eneste som ville ha en kommentar fra Lyngstad i går, som da akkurat hadde snakket med NRK Sogn og Fjordane. Reportasjen fra NRK kan du lese her.

En annen nordmann som var i media var Tarjei Helland, som uttalte følgende til TV2:

– Det var en ekstra spesiell stemning underveis, men den var hele tiden positiv. Nå er vi bare fornøyd og Boston har fått sitt maraton tilbake!

Boston-Maraton2014_Tarjei-Helland-intTV2
– Boston har fått sitt maraton tilbake, sa en fornøyd Tarjei Helland til TV2, selv om han ikke var fornøyd med eget løp på 3.18.14. (foto: tv-bilde)

Beste nordmann var Rolf Skotheim på 2.51.37. Kim Aarli Larsen kom seg også under de magiske 3 timene med 2.57.59, mens Ole Arne Eiksund som fjerde beste nordmann denne gangen måtte over 3 timer og løp på 3.03.47.

Kristine Walhovd fra Oslo var raskeste norske kvinne på 3.19.51, foran Marte Ødegaard (3.31.18) og Janicke Ekelberg (3.38.14). Sistnevnte vil nok komme med et fyldig referat på bloggen sin Lettbent.

Sportsmanden kommer også tilbake med Terje Lyngstad sin egen rapport fra Boston.

Se stor billedserie på boston.com.

Resultater


sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Boston tok sitt maraton tilbake

Kommentarfeltet er stengt