LangrennOppegård

Dobbeltseier i Lommedalsrennet

Lørdag 8.januar ble Lommedalsrennet for gutter og jenter i alderen 11-20 år arrangert under flotte vinterforhold, med en fyldig tropp fra Oppegård IL på plass.

Blant mange sterke resultater imponerte særlig Eskil Skarstein Rød og Birk Haugnes med dobbeltseier i klasse menn 17 år. Eskil vant på den sterke tiden 26:54, med Birk nærmest på 27:44, slått av kameraten med 49 sekunder.

Kun de to vinnerne i klasse 18 år og i klasse eldre junior (19-20 år) gikk raskere enn Skarstein Rød på lørdag. Faktisk var vinnertiden i eldre junior kun ett sekund bedre enn det 17-åringen fra Oppegård presterte. I eldre junior ble Kristoffer Mogen fra Oppegård IL nummer 11 med tiden 28:29.

I de yngre gutteklassene var det også tre fra Oppegård IL på plass. I yngste klasse, gutter 11 år, ble det en flott andreplass til Ådne Haugnes. Herman Torgersen Petersen ble nummer 9 av 36 gutter i 12-års klassen, mens Håkon Tornås Hagbø tok 13.plassen av 43 i gutter 14 år.

Også jentene fra Oppegård IL var godt representert i Lommedalen. I jenter 14 år ble Emma Elise Meinert Rød nummer 7, mens Linea Steensen var bare to sekunder bak på niendeplass. Malin Høntorp bet også godt fra seg, med fjerdeplass i jenter 16 år, mens Kine Evensen Rye-Holmboe fikk samme plassering i eldste junior.

Med så mange lovende langrennsløpere i Oppegård IL som kan pushe hverandre på treningene, ser det lysere ut enn på mange år for rekrutteringen i klubben.

DOBBELTSEIER: Birk Haugnes (til venstre) og Eskil Skarstein Rød sørget for dobbeltseier i klasse 17 år i Lommedalsrennet.
(Foto: Erling Christiansen)

PS: Tirsdag 18.januar arrangerer Oppegård IL karusellrenn på Greverud for barn og ungdom.