FollotrimmenKarusellerLøping

Follotrimmens 3. løp fra Finstad

Ellinor Fossheim Solberg og Geir Gjessing raskest

Årets tredje løp i Follotrimmen ble arrangert i Finstadmarka i Ski i ettermiddag med løpegruppen Skimilajoggen som medarrangør. Det 7,3 km lange løpet, som for det meste gikk i lett og ikke fullt så lett terreng, ble vunnet av unge Ellinor Fossheim Solberg og Geir Gjessing.

–Jeg liker løypen, den er variert og fin, sa en optimistisk Geir Gjessing på startstreken.
(Forsidebildet, foto Arvid Mathiesen / Turogtrening.blogg.no)

TOPP 3: Allerede på det første flate strekket like etter start hadde tre mann skilt seg ut, og rekkefølgen var den samme i mål 7 km senere: 1. Geir Gjessing, 2. Henrik Brøvig og 3. Thomas Gifstad.

Gjesing bor i Ski og løp nærmest på hjemmebane. Han løper hver eneste dag og har i år vært i kjempeform. På Finstad tok OSI-løperen sin tredje strake seier for sesongen på tiden 25.47 og henviste nok en gang fjorårets store løper i Follotrimmen, Henrik Brøvig fra Swix (26.20), til andreplass. Thomas Gifstad ble treer, 12 sekunder bak Brøvig på 26.32. Gifstad løp for Team Sportsmanden/Oppegård IL i Follotrimmen, som han gjorde da han løp for begge klubbene i Holmenkollstafetten på lørdag:

Mer om Holmenkollstafetten og lokale utøverne i reportasjen «Vårens Vakreste Eventyr».

Roger Thompson, Driv IL og Team Sportsmanden ble firer og vant klasse M40-44 år på 26.43.

Roger Thompson jager like bak og var nummer 4 i mål.

På kvinnesiden ble det en tøff duell mellom Anniken Alnæs fra Rustad IL, som vant i debuten i Ås forrige uke, og unge Ellinor Fossheim Solberg.

Anniken tok spurtprisen etter 1 km – nytt av året – mens Ellinor noe overraskende sikret seg seieren i selve løpet på sterke 30.07, mot 30.31 for Alnæes. Emilie Kongsten fra Ås IL ble treer på 31.10.

Anniken Alnæs tok første stikk, spurtprisen, men Ellinor Solberg vant selve løpet.

Her er alle klassevise resultater

Meget sterkt løpt av Hans Ranøyen Homb (27.15) og Tore Jacobsen (27.40), som var nummer 5 og 7 i mål.
SEKUNDSTRID: Morten Tokerud sjekker klokken allerede her. Det skulle bli sekundstrid med Jan Billy Aas (17) helt til mål, der Tokerud vant klasse M35-39 år på 28.06, med Aas fire sekunder bak og Johan Widén ytterligere ett sekund bak.
TOPP 3 DAMER: De raskeste kvinnene er fortsatt ganske samlet, med Solberg i hælene på Alnæs og Kongsten ikke langt bak.
SYNLIGE: Det var mange lyseblå og turkise trøyer fra Team Sportsmanden å se på Finstad. Her med Halvor Steinsholt og Christoffer Ladstein.
PÅ HJEMMEBANE: Ida Finstad i blå trøye er godt kjent på Finstad. Hun ble nummer 2 i klasse K40-44 år på 34.21, kun slått av kvinnen i gult, vinner av første løp Margrethe Førre Nardocci, som var fjerde best denne gangen med 32.15.
Dag Hjerpseth i spiss for denne gjengen.