HytteplanmilaLøpingRingerike

Henrik Ingebrigtsen vant Hytteplanmila på ny løyperekord

Også Filip løp under den gamle rekorden

Team Ingebrigtsen leverte varene i Hytteplanmila. Begge brødrene løp under den gamle løyperekorden til Sondre Nordstad Moen på 28.50, som har stått i 10 år. Storebror Henrik vant på 28.41, med broder Filip på andreplass på 28.47. Lillebror Jakob har slitt med litt sykdom og stilte ikke til start. På forsidebildet er de to brødrene i herlig driv, med tredjemann Okubamichael Fissehatsion (29.12) hakk i hæl etter rundt 7 km. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Karoline Bjerkeli Grøvdal med startnummer 1 – men i år ble hun nummer 2 – bak den svenske rivalen Meraf Bahta. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

Svenske Meraf Batha fikk revansje og vant kvinnenes konkurranse med fem sekunders margin til Karoline Bjerkeli Grøvdal. Vinnertiden på 31.38 er imidlertid 13 sekunder bak løyperekorden til Grøvdal satt i fjor. Ingvill Måkestad Bovim tok tredjeplassen på 33.00.

Tetkvartetten. Fjerdemann i mål er Simen Halle Haugen, som imponerte voldsomt med 29.22 og seier i klasse M18-19 år, langt foran antatt bedre løpere. (Foto: Hans Edgard Rakeie)
STILFULLT: Filip Ingebrigtsen, Henrik Ingebrigtsen og Okubamichael Fissehatsion langer ut. (Foto: Hans Edgard Rakeie)
Team Ingebrigtsen ble ikke bare «angrepet» av konkurrentene. «Bikkja i løypen» ville visst også ha et ord med i laget… (Foto: Hans Edgard Rakeie)
Ørjan Grønnevig fra Spirit Stavanger Friidrettsklubb ble nummer 7 på 30.02. Om 14 dager stiller han nok til start på hjemmebane under NM Halvmaraton i 3-Sjøersløpet. (Foto: Hans Edgard Rakeie)
STERK VETERAN: Øystein Mørk (1999) fra SK Kraft var strålende fornøyd med å forbedre tiden fra i fjor med nesten 40 sekunder og vinne klasse M40-44 år på knallsterke 31.34 etter en hard kamp mot Per-Christian Lysaker Torgersrud fra Team Sportsmanden, som var 8 sekunder bak etter å ha løpt på ny pers på 31.42. (Foto: Hans Edgard Rakeie)
STERK SUPERVETERAN: Som vanlig var Kristen Aaby (3138) fra Sigdal FIK på plass i Hytteplanmila, og som vanlig var han helt utilnærmelig i klassen sin. 57-åringen løp på 33.05 og var nesten to og et halvt minutt foran Svein Egil Linnerud på 35.31. Også Tor Fauske løp under 36 minutter (35.57) i klasse M55-59 år. (Foto: Hans Edgard Rakeie)