LøpingSjusjøen

Strålende dag i Sjusjøløpet

Arild Christophersen og Marianne Myklebust vant Sollifjellet Rundt

De to veteranene Arild Christophersen og Marianne Myklebust, begge i klasse 40-49 år, vant den lengste distansen i Sjusjøløpet, den harde 21,5 km lange runden som kalles Sollifjellet Rundt.

Christophersen, som var en av de siste som meldte seg på i morges, vant på 1.24.26, med fjorårets Birkebeinertrippelvinner Anders Stenbrenden på andreplass, 20 sekunder bak og tredjemann Lars Lysbakken bare 9 sekunder bak der igjen.

Myklebust sin vinnertid var 1.37.19. Svenske Sofie Johansson var bare 33 sekunder bak, mens fjorårsvinner Marte Pedersen tok tredjeplassen.

image
Arild Christophersen (68) tok teten allerede fra start. Morten Sætha fra Swix og Robert Hansen fra Hytteplan Sport (30) følger nærmest. Foto: Marie Wibe Bakker, Sportsmanden

Marthe Katrine Myhre og Petter Stakston raskest rundt Sjusjøvannet

Den korteste runden Sjusjøvannet Rundt på 10,5 km ble vunnet av Marthe Katrine Myhre (39.50) og den lovende langrennsløperen Petter Stakston fra Søre Ål 38.22)

– Jeg synes det var en tøff løype, sa vinneren Myhre til Sportsmanden etterpå. Sikkert til trøst for mange mosjonister som fulgte et stykke bak eliteløperen fra SK Vidar. På plassene bak Myhre kom tvillingene Ida og Eli Gjermundshaug Pedersen, som dermed nesten forsvarte dobbeltseieren fra i fjor.

image
Petter Stakston har tatt kommandoen på Sjusjørunden, med resten av feltet halsende bak. Foto: Marie Wibe Bakker, Sportsmanden
Det var mange blide løpere som hadde en fin dag på Sjusjøen, som Hanne Wibe, nummer to i klasse 40-49 år. Foto: Sportsmanden
Det var mange blide løpere som hadde en fin dag på Sjusjøen, som Hanne Wibe, nummer to i klasse 40-49 år i Sjusjøvannet Rundt. Foto: Sportsmanden