Langrenn

Marit Bjørgen helt suveren

NM på ski: OPPDATERT MED STOR BILLEDSERIE!
Marit Bjørgen viste enda en gang hvem som er langrennsdronningen, da NM ble innledet med 10 km fristil på Gåsbu i dag. Hun var i tet fra første stavtak og vant til slutt med hele 37 sekunder foran Therese Johaug, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok bronsen, 52 sekunder bak Marit.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sportsmanden var til stede på Vangsåsen i Hedmark sammen med hundrevis av skolebarn og masse andre tilskuere som laget en flott stemning og fantastisk ramme rundt løpet, som for øvrig gikk i fint, men kaldt vintervær.

– Det var jo «tjåka fullt» med folk, nesten som et mini-Holmenkollen!, sa Therese Johaug.

Akkurat slik et NM skal være!

Her er  en fyldig billedserie fra åpningsdistansen i NM.

NM-GULL NR 15: Marit Bjørgen fra Rognes IL på vei til NM-gull på Gåsbu. Nå mangler hun kun ett gull for å tangere rekorden til Odfdvar brå og Bente Martinsen.

SØLV: Therese Johaug fra IL Nansen var hele 37 sekunder bak Marit.
-Jeg manglet litt det siste trykket og tapte litt i de lettere partiene, sa hun etterpå.
BRONSE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen fra Heming manglet råskapen som hun hadde da hun vant i fjor, men det holdt til bronse.
Heidi Weng, IL BUL, kjempet om bronsen, men endte på fjerdeplass, drøye 12 sekunder fra pallen.
Heidi Weng sin tremenning og klubbvenninne, Martine Ek Hagen, kom på plassen bak og tok en viktig seier over Marthe Kristoffersen i kampen om en av de siste VM-billettene.
Marthe Kristoffersen fra IL Varden kjempet tappert, men med 6.plass henger VM-deltagelsen i en tynn tråd…
Kristin Størmer Steira fra IL Forsøk forsøkte, men har her fått Marit Bjørgen opp i ryggen allerede ved passering 2,5 km. En runde senere var hun langt bak og i mål skilte det nesten to minutter mellom dem. Det ble likevel 7.plass på Kristin, som ikke er i samme form som da hun ble nr 3 sammenlagt i Tour de Ski.
Silje Øyre Slind fra Oppdal IL tok en sterk 8.plass.
Skiskytter Maren Wangensteen fra Øystre Slidre IL gjorde det skarpt i NM i år som i fjor, og ble nr 9.
Astrd Øyre Slind er ofte best av tvillingsøstrene, men denne gangen ble hun slått av Silje. Topp 10 på begge er likevel bra!
Britt Ingunn Nydal fra Njård tar 11.plassen
Katrhrine Harsem fra IL Varden blir nr 12.
Sølveig Wiggen Andreassen fra Kvaløysletta Skilag har heng på Maren Wangensteen og avsluttet bra til 13.plass.
Anne Kjersti Kalvå fra Lundamo Il blir nr 17.

Kari Vikhagen Gjeitnes fra Heming Skilag kommer på plassen bak som nr 18.
Vi avslutter denne billedserien fra 10 km fristil med Sportsmanden-blogger Marthe Myhre fra Vind IL. Med kun et par skiturer i vinter var hun sterkt i tvil om hun skulle delta, men konkurransesuget ble for sterkt! Hun bestemte seg imidlertid først på morgenkvisten for å stille, og var godt fornøyd med 27.plassen ut fra de sparsomme forberedelsene.
SEIERSPALLEN: Helt til slutt, tre glade medaljevinnere.