ArrangementFjellmaratonInnlandet

Endelig klart for ny løpsfest på Beitostølen

De driftige arrangørene av Fjellmaraton gleder seg til endelig å kunne invitere til ny løpsfest på Beitostølen. For etter at løpet måtte avlyses både i 2020 og 2021, går det tradisjonsrike Fjellmaraton igjen av stabelen lørdag 4.juni – for 41.gang!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Fjellmaraton har en egen klang og skaper mange gode minner for mosjonister som opp gjennom årene har lagt den første helgen i juni til Beitostølen. En vakker løype, kombinert med et koselig og sosialt arrangement med sin berømte after-run med stemningsfull premieutdeling i sentrum av Beitostølen gjør at dette løpet for mange er ett av årets høydepunkter.

Hoveddistansen med flest deltakere er halvmaraton, som starter på Valdresflya, mens maraton starter på Besstrond langt nede i dalen på andre siden.

Begge distansene er rene asfaltløp, med mange og lange bakker, i hvert fall på maratonløpet, der stigningene opp til Valdresflya er drøye. Men også halvmaraton har sin lange bakke, fra Bygdin og til foten av Bitihorn et par kilometer lenger oppe. Dette til tross, med bakkene nedover til Bygdin, samt det lette strekket på de siste syv kilometerne inn til felles mål for alle distanser i sentrum av Beitostølen, så er halvmaratonløypen svart rask. Så rask, og med så stort fall, at tidene ikke blir godkjent som «offisielle» perser eller på årsstatistikkene. Men distansen er den samme, og løpt er løpt. Og belønningen i målområdet etterpå er også uansett like stor hvert år!

Vi vet hva vi snakker om her, og for de som lurer litt på de tidsmessige forskjellene, så kan Sportsmandens redaktør kanskje illustrere dette med at hans egen offisielle pers på halvmaraton er satt i Drammen og lyder på 1.21.11. Løypepersen i Fjellmaraton er derimot på 1.17.48. Betydelig raskere, med andre ord, – og selv om vi uansett er milevis unna disse tidene nå, så gleder vi oss stort til en ny deltakelse i Fjellmaraton.

GOD STEMNING: Premieutdeling og after-run i sentrum av Beitostølen.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Mange valgmuligheter

Om du heller vil ut i terrenget kan du velge Fjellbukken, et 10 km langt terrengløp, eller Fjellgeita for de som vil gjennomføre samme distanse uten tid.

Eller du kan velge Miniton med 7 lette kilometer på asfalt fra platået under Bitihorn og til Beitostølen. Og for de de yngste arrangeres også Fjelltassen sentralt i Beitostølen.


Noe for enhver smak altså, og glimrende for hele familien å legge pinsen til Beitostølen, med litt innlagt og vennskapelig kappestrid for store og små.

Værmeldingen ser også meget bra ut for helgen. I skrivende stund har det bikket 800 påmeldte, men det er plass til enda flere, og du kan fortsatt melde deg på Fjellmaraton direkte her.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Tilbakeblikk

På Sportsmanden kan du lese mange spennende reportasjer og se med massevis av bilder fra våre tidligere reportasjer fra Fjellmaraton – alt fra blodslitet i sludd og snø i 2015, til det fantastiske været Nils Hjelle hadde da han valgte Fjellmaraton som arena for sitt jubileumsmaraton nummer 200 i 2018.

Alle tidligere reportasjer fra Fjellmaraton finner du her.

SKIFTENDE FORHOLD: Fra regn med sludd og snø litt lenger oppi løypen i 2015…
… til praktfullt vær under Fjellmaraton i 2015.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.noSpre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -