LangrennTour de Ski

Får Heidi Weng sitt store gjennombrudd i Tour de Ski?

Tour de Ski er kanskje mer åpent enn på lenge. Sportsmanden tror i hvert fall at det i år kan bli jevnere og mer spennende enn det har vært med dominansen til Justina Kowalczyk de siste årene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Therese Johaug blir trolig vårt sterkeste kort. Kan hun bli den første norske kvinne som vinner Tour de Ski?
Foto: Bjørn Hytjanstorp

Selv om Marit Bjørgen dessverre har måttet melde forfall pga hjerterytmeforstyrrelser, så tror vi at både Therese Johaug og Heidi Weng kan blande seg helt inn i toppkampen. Johaug er åpenbart en som bokstavlig talt kan klatre helt til topps opp den siste monstebakken, men vi har også veldig tro på at allsidige Heidi Weng får sitt store gjennombrudd.

Ungjenta fra Enebakk er nemlig også en veldig god klatrer med et godt O2-opptak. Moren May Bente vant sølv i NM i motbakkeløp i sommer, for seniorer, så genene burde være gode! Og Heidi er også bra på sprint, der hun kanskje kan knipe sekunder på sine argeste konkurrenter.

Charlotte Kalla blir også skummel, dersom hun har funnet formen og hevet seg noen hakk tilbake på det nivået hun hadde da hun vant Tour de Ski i 2008.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det blir også spennende å se hva de andre norske kan klare. Ringreven Kristin Størmer Steira skal ikke avskrives. Kanskje får hun en etterlengtet opptur etter en trøblete fjorårssesong. Marthe Kristoffersen er i stadig utvikling, og Astrid Uhrenholdt Jacobsen viste i Skandinavisk Cup på Sjusjøen at hun nærmer seg storformen. Ingvild Flugstad Østberg kompletterer det norske laget. Hun er fortsatt ung og lovende og vil nok bite godt fra seg på enkelte etapper, men neppe hevde seg veldig høyt sammenlagt.

Sportsmanden ønsker alle lykke til!

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -