FollotrimmenResultater

Geir Gjessing med suveren seier i flotte Follotrimmen fra Finstad

Geir Gjessing fra Ski IL (forsidebildet) var totalt overlegen i dagens løp i Follotrimmen, i sin egen «lekegrind» fra Finstad. Maren Rekve fulgte opp med en klar seier i kvinneklassen på en nydelig ettermiddag i Ski, der løpegleden var i sentrum både for deltakerne og arrangører!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

For det var særdeles flotte forhold når det andre løpet i Follotrimmen gikk av stabelen. Det første løpet for bare 14 dager siden måtte utsettes pga snøvær(!), mens det nå var sommertemperaturer og et praktfullt vær. Litt av en kontrast!

Det var praktfulle forhold i skogen rundt Finstad.

Da starten gikk var det en mann som suste ut av «startblokkene». Geir Gjessing hadde en stor ledelse allerede etter snaue halvannen kilometer, der vi hadde vår første fotopost, og da han stormet opp den siste langbakken 400 meter før mål, var forspranget til nestemann formidabelt. I mål var «Ski-ekspressen» hele 3 minutter og 16 sekunder foran toer Kjetil Berntzen fra Kolbotn SK, som fikk notert 38:27. Den største seiersmarginen i Follotrimmens historie?

Geir Gjessing i ensom majestet allerede etter halvannen kilometer.

Og den historien er lang, siden Follotrimmen feirer sitt 40-års jubileum i år!

På tredjeplass kom Eric Holtquist fra Frogn kommune, 10 sekunder bak Berntzen. Dette antar vi at er sønnen til James Holtquist, og i såfall har Eric genene i orden. Elegante James Holtquist var i en årrekke en av de aller beste i sin årsklasse.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Bak Gjessing kom denne gruppen dampende etter halvannen kilometer, anført av Nils Berg, med Eric Holtquist (67) til venstre og Kjetil Berntzen (38) og Ole Anders Ek Lundby (bak til høyre), samt et par andre løpere hakk i hæl.
Eric Holtquist i fint driv opp den siste bakken.

Blant damene var det Rustadløper Marie Hammer Iversen som tok kommandoen ut fra start, med Maren Rekve i rygg.

Men etter hvert var det Rekve som viste seg som den klart sterkeste og vant på 33:58, hele to minutter foran Hammer Iversen som kom inn på 36:00 til seier i klasse K30-34 år. På tredjeplass fulgte Mai Torild Moksness-Skaug, som også vant klasse K45-49 med tiden 36;41, mens Merete Bolin, som vinner av klasse K55-59 år, var bare 12 sekunder bak som fjerde beste kvinne.

Maren Rekve ligger her bak Marie Hammer Iversen. I mål var rekkefølgen mottatt, som nummer 1 og 2.
Mai Torild Moksness-Skaug – fra Forrest Gumps(!) – på vei til tredjeplass.

Follotrimmen handler imidlertid først og fremst om løpeglede, sosialt fellesskap og personlig mestring, mer enn tid og plasseringer. Som vanlig var det mange blide mennesker, muntre kommentarer og smil både før, underveis og etter løpet. For ikke å glemme trimmerne, som går gjennom løypen i eget tempo uten tid, gjerne flere sammen som en sosial tur. Follotrimmen bygger samhold og trimglede, på tvers av alder og nivå, og har gjort det nå i 40 år!

Så Sportsmanden benytter anledning til å gratulere Follotrimmen og eieren, Bedriftsidretten i Oslo og Akershus, med 40-års jubileet!

Arrangøren hadde som vanlig full kontroll på det meste.
Tommy Indregaard fra Forrest Gumps han også! Det navnet passer jo godt her i skogen på Finstad.
Nina Ystehede vant klasse K60-64 år, og ser ut til å kose seg underveis.
Trond Knapp Haraldsen – trofast sliter fra de bakre rekker i Follotrimmen.
Øivind Bystrøm fra Kolbotn Sykkelklubb løp raskt til tredjeplass i M40-44 på 30:53, men hadde tid og krefter til litt ablegøyer.

Sportsmanden har dekket Follotrimmen i 11 år nå. Vi har publisert hele 129 saker i denne perioden! Reportasje nummer 130 blir en stor bildeserie fra løpet, der du garantert vil finne deg selv igjen. Dessverre har vi sett oss nødt til å lage lukkede plussider (Sportsmanden Premium) for å prøve å få en liten inntekt og dekket noen av kostnadene av alt arbeidet som er lagt ned siden 2012. Så dersom du vil støtte Sportsmanden sitt arbeid, håper vi at du vil bli Premium-medlem, noe du enkelt kan gjøre via linken. Det koster kr 300 per år, og da får du tilgang til alt av bilder og lukkede sider. Vi sender også gjerne originalbildene i fullformat og ferdig redigerte bilder på mail til alle Premium-medlemmer som ber om det, se info på siden. Om du foretrekker det, kan du eventuelt støtte oss med å vippse et engangsbeløp til nr 9916 9563.

Alternativt kan du bli medlem i Team Sportsmanden for samme sum, da får du gratis tilgang til alle plussider, samt spennende tilbud og ikke minst så blir du med i et spesielt og sosialt løpe-fellesskap!

Team Sportsmanden er basert på de samme grunnverdiene som Follotrimmen; vi er for alle, uavhengig av nivå, alder og kjønn, og vi har løpegleden i sentrum! Team Sportsmanden er også ment for mosjonister og løpere fra hele landet, og favner i dag alt fra eliteløpere til mosjonister fra de bakre rekker. Så savner du et fellesskap rundt løpingen og treningen, så er det bare å bli med. Du kan også være medlem i teamet ved siden av medlemskap i klubben din, da Team Sportsmanden ikke er et formelt idrettslag. Alle er velkommen!

Her er et knippe glade Team Sportsmanden-løpere fra Follotrimmen på Finstad: 💙
(Klikk på bildene for større versjon)

.
Resultater Follotrimmen fra Finstad, 10.mai 2023
.

Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -