FollotrimmenResultater

Follotrimmen avsluttet i ny, fin løype i Vestby

Follotrimmen 2022 er vel i havn. Onsdag gikk det siste av de åtte faste løpene i den populære karusellen som nærmer seg 40 år. Nytt av året var at siste løp gikk i en runde fra Vestby, og ikke i Hvitsten, som har vært fast arena de siste årene.

De siste årene har det vært en del endringer i løypene. Noen synes dette er et friskt pust, mens andre som har vært med lenge gjerne liker å sammenligne tiden fra år til år og foretrekker kontinuitet og tradisjon.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Sprek gjeng fra Team Sportsmanden. Fra venstre Svein Hagen, Inger Anne Pedersen, Charles Granquist, Merete Bolin og Jan Billy Aas. De fire siste vant sine respektive klasser, mens Svein Hagen kun var noen sekunder bak den tidligere Follotrimmen-kongen Geir Simonsen i klasse M55-59 år.

Det siste løpet gikk tidligere «i alle år» fra Krokstrand, men for 8-10 år siden ble det flyttet til Hvitsten. I år ble det plutselig enda en ny løype, bare noen dager før det siste og åttende løpet.

– Jeg hørte det var fordi det hadde blitt avgift på parkering og toalett i Hvitsten, og at de ikke fikk fritak, fortalte en fast deltaker i Follotrimmen.

For mens det tidligere alltid har vært gratis parkering her, må man nå altså betale her også. Så når Follotrimmen ikke fikk fritak, ble hele løpet flyttet noen kilometer østover til området ved Vestby storsenter og Pepperstad skog. Et fint område, og bra at noen setter ned foten mot avgiftskåte lokalpolitiere som tenker mer på inntekter enn på folkehelse.

Her er kart over den nye løypen i Vestby.
Geir Gjessing og Emilie Kongsten årets løpere i Follotrimmen

Det siste løpet i Follotrimmen ble som de to andre høstløpene vunnet av Geir Gjessing og Emilie Kongsten.

Dermed har Gjessing vunnet hele seks av årets åtte løp. På de to siste løpene var det Erling Christiansen som var raskest.

På damesiden har Emilie Kongsten fem seire, en delt med Ingrid Kay. Guro Person har vunnet to ganger, mens Eline Granne, vinneren av SkiLøpet sist helg, har en seier.

Selv om det som vanlig bare vanker velfortjente godord og ros fra deltakerne, er det ikke til å stikke under en stol at det har vært skuffende deltakelse i årets karusell. Merkelig nok etter to års pandemi, vil nok mange si, men faktum er at de aller fleste mosjonsløp sliter med deltakelsen, som er betydelig lavere enn i siste normalår før pandemien. Men heldigvis skal den dyktige arrangørstaben med Sidsel Tandberg (til høyre på bildet under) og Arvid Tomasgård i spissen, og de lokale løpsarrangørene, allerede ha sagt at Follotrimmen er på plass igjen også i 2023.

Da er det bare å gjøre som Jan Billy Aas på forsidebildet; å si takk for i år!

PREMIEGLASSET: Alle som fullfører minst fire løp får et fint vinglass. Her er det Elin Sophie Ones fra Team Sportsmanden som henter sin premie. Hun ble nummer 4 i det siste løpet og kommenterte følgende på Follotrimmen sin Facebookside etterpå:
– Takk for i år, flinke folk! Follotrimmen er så gøy! Neste år må alle vi som deltar få med oss flere folk på denne fine løpskarusellen
 🏃🏽‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♀️
Foto: Arrangøren
Team Sportsmanden er for alle. Nina Kristin Visjø Veby og Tonje Lund er gjerne i de bakre rekker, men er fremst i køen av smil og løpeglede.
Har du lyst å bli med i Team Sportsmanden, eller se hvem som er med i teamet, kan du klikke HER.
Sprek familie: Merete Bolin – som har sendt inn disse bildene – har godt selskap av sønnen Jacob Bolin Lund og mannen Hans-Jørgen Lund.

Foto: Merete Bolin. Forsidebildet. Jan Billy Aas.

Resultater Follotrimmen Vestby, 7.sept. 2022

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Alt fra Follotrimmen fra 2013 – 2022

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -