FollotrimmenKaruseller

Geir Gjessing og Emilie Kongsten raskest i Follotrimmen fra Siggerud

Det ble favorittseire i det nest siste løpet i Follotrimmen, med start og mål ved idrettshallen på Siggerud. Løypen er 6,2 kilometer og temmelig kupert, delvis på grusvei og delvis i terrenget mellom Stallerud og Siggerud.

Seierskampen ble igjen en knallhard duell mellom Geir Gjessing fra Ski IL og Erling Christiansen fra Team Sportsmanden. Litt før halvveis og like før det løpes inn i terrenget ved Stallerud, kom de to i så tett følge at fotografen knapt så Christiansen, som lå tett i rygg på Gjessing. De løp også begge så raskt at bildet dessverre ble uskarpt… Og selv om Christiansen har sin styrke i terrenget, var det Gjessing som trakk det lengste strået denne gangen og vant på 21:29, som skal være ny løyperekord.

Erling Christiansen, som forrige helg sikret seg sammenlagtseieren i Birkebeinertrippelen i klasse M40-44 år, kom 13 sekunder bak til sluttid 21:42.

– Det var et bra løp. Det gikk veldig fort. Jeg lå på 3.05-fart på alle flater, men Gjessing blir stadig raskere! forteller Erling Christiansen.

På tredjeplass kom nok en gjenganger i toppen, Mathias Stähli fra Løplabbet, med 22:55.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
STERK: Det ble en ny seier til Emilie Kongsten på Siggerud.

I kvinneklassen ble det en ny seier til favoritten Emilie Kongsten, som vant på 27:29.

Guro Person og Gudrun Ildstad hadde en hard kamp om andreplassen. Etter at Ildstad hadde en liten luke til Person etter cirka 2,5 kilometer (forsidebildet), var det sistnevnte som var sterkest i det kommende terrengpartiet og inn mot mål til sluttiden 28:49, mot Ildstad sin tid på 30:28.

KLASSEVINNERE: Børge Andreassen (t.v.) vant klasse M45-49 år på 24:04, mens Thomas Oma vant klassen for menn 35-39 år på 24:18.
LØPEGLEDE: Hyggelig med smil fra løperne. Her er det Tommy Indregaard som hilser. Tommy løp på 28:15 til tredjeplass i M40-44.
TEAM SPORTSMANDEN: Merete Bolin viser som vanlig også stor løpeglede, i trøyen til Team Sportsmanden. Merete vant klasse K55-59 år på 31:38.
Har DU også lyst å bli med i Team Sportsmanden, kan du lese mer og melde deg inn her.
SKILØPERNE: Anita Myrmæl ble nummer 2 i samme klasse på 33:01. Hun løper for SkiLøperne, som på lørdag nok en gang inviterer til løpsfest i Ski med Skiløpet.
Les mer og meld deg på SkiLøpet her.

I denne reportasjen finner du resultatene og noen bilder.

Bilder av de aller fleste løpere er lagt ut i eget album, som krever Sportsmanden Premium. Da får man full tilgang og fri bruk av alle bilder, og støtter samtidig Sportsmanden sitt mangeårige gratisarbeid med et lite beløp. Betaler du for Sportsmanden Premium (+), kan du også få gratis medlemskap i Team Sportsmanden, samt enkelte andre spesialtilbud.

Du kan lese mer om Sportsmanden Premium her.

RESULTATER Follotrimmen Siggerud, 31.aug. 2022 finner du her
.


Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -