LangrennSjusjøen

Lokalduellen

Det var mange små og store dueller under Skandinavisk Cup. En av dem stod mellom Oppegårdgutta Christian Westgaard og Thomas Gifstad. Sistnevnte er en lovende skiskytter, som fikk hele fjorårssesongen spolert pga en kraftig variant av kyssesyken. Westgaard er mer allsidig bl.a med medaljer fra vintertriathlon og duathlon.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Ingen av dem er typiske sprintere. Begge bor i Oppegård og de har trent mye sammen. Mens Gifstad fortsatt representerer moderklubben Oppegård IL, meldte Westgaard seg inn i Rustad IL foran årets sesong, for å få et bredere og tøffere treningsmiljø.

 

Thomas Gifstad i langbakken under sprintprologen.
Foto: Sportsmanden.no
Christian Westgaard fra Rustad IL samme sted.
Foto: Sportsmanden.no

 Med 117.plass på tiden 4.11,27 trakk skiskytter Gifstad  det lengste stået i den høyst uoffisielle sprintduellen. Westgaard ble klokket inn på 4.16,68 til 124.plass. Jammen er nivået i langrenn høyt!

Søndag ble for øvrig Christian Westgaard nr 142 av 159 på 30 km. Gifstad startet ikke søndag, men ble nr 99 i fredagens 15 km fristil. Han har nok fortsatt et stykke igjen til storformen senvinteren 2011, da han vant juniorklassen i Skarverennet etter å ha parkert Petter Northug jr, Martin Johnsrud Sundby og mange andre storløpere, og ble nr 4 i junior-NM i skiskyting.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Treneren

Pappa og trener Willy Westgaard venter spent på at sønnen Christian skal dukke opp, mens han maner alle i grønne Rustad-drakter til dyst.
Willy Westgaard har gitt sine sekunderinger og ser Christian forsvinne opp langbakken i bakgrunnen. Willy er trener i Rustad av den aktive sorten, som selv liker å delta på treningene med unggutta. I sommer gikk det veldig galt da han mistet kontrollen over racersykkelen i en utforkjøring og braste inn i en fjellvegg. Det endte med punktert lunge, brukne ribbein og skadet hofte, men kunne gått mye verre. Så heldigvis er Willy tilbake i trening, selv om skadene ikke er fullt leget enda.

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -