KarusellerRomerikeStomperudkarusellen

Silje Christiansen og Håkon Helge Hjemly seiret i Stomperudkarusellens raske 5 km

Den tradisjonsrike 5 kilometeren i Bingenrunden på Sørum var som vanlig første løp i Stomperudkarusellen. Det var fine forhold med rundt 10 grader og lav sol da løpet startet kl 19.15, men en ganske kraftig vind, som kom midt i fleisen på de åpne strekkene etter tre kilometer, var ekstra utfordrende.

Likefullt ble det levert flere gode tider. Veteranen Håkon Helge Hjemly fra Aurskog Høland FIL holdt alle ungdommene fra livet og vant klart på 16.56, etter et kontrollert løp. Med åpning på 3:20 fikk Hjemly litt kjenning med en liten lårskade i løpets eneste bakke, så han måtte roe litt ned og løpe relativt behersket, kunne han fortelle etterpå. Likevel ble det en klar seier.

Nærmest var Anders Brænna (M35-39) på 17:40 og Anders Horvei fra Gjerdrum IL på 18:01 (M17-34 år).

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
KLAR, FERDIG… Her får vi opplyst at det er det 25 sekunder til start, så Sportsmandens løpende fotograf må skynde seg til startsreken.
STERK VETERAN: Håkon Helge Hjemly – født i 1970 – tok en overlegen seier på Sørum.

Vant på ny pers

På damesiden ble det klar seier og en litt overraskende pers til Silje Christiansen. 47-åringen fra Driv IL i Enebakk har også slitt litt med en vond hofte og var litt usikker før start. Men med tiden 18:41 ble det klar seier.

– Jeg tror det er pers! fortalte hun etterpå, naturlig nok meget godt fornøyd med løpet.

Silje Christiansen har løpt og vunnet her tidligere, og hun synes det er mer artig å delta på slike små og koselige løp, enn i større løp som Sentrumsløpet.

Thea Haug fra Romerike Politiidrettslag var nest beste kvinne på 19:36, foran Emilie Lysaker Høgne og Tone Fløttum på 20:26 og 20:30.

TREER: Emilie Lysaker Høgne avgjorde en hard kamp om tredjeplassen….
…mot Tone Fløttum, som her klokker seg inn fire sekunder senere.

En som også har deltatt hyppig i Bingenrunden er Oppegård ILs og Team Sportsmandens Steinar Lien. Han deltok for 29. gang i denne løypen, til sammen i Stomperudkarusellen og Vinterkarusellen på Romerike, som pleier å ha samme løp på høsten, og han tok også hjem seieren i klasse M55-59 år på tiden 21:11. Den konkurranseglade løperen fra Trollåsen hadde håpet å se 20-tallet, men var fornøyd med klasseseier og en liten fremgang fra sin forrige 5 kilometer, bare tre dager etter at han løp Sentrumsløpet på 43-tallet.

KONKURRANSEGLAD: Steinar Lien passerer denne målstreken for 29.gang!
Morten Gammelsæter fra Team Sportsmanden har meldt seg inn i SK Vidar og er på vei tilbake mot god, gammel form. Her kommer han i mål på 20:20 etter en sterk avslutning.

Neste løp i Stomperudkarusellen går tirsdag 10.mai.

RESULTATER 1.LØP I STOMPERUDKARUSELLEN, tirsdag 26.april 2022

Alle reportasjer fra Stomperudkarusellen på Sportsmande

Tekst og foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -