FjordløpetHelse og treningKosthold

Kunne såvidt gå i september – fullførte det tøffe Fjordløpet nå

Sandefjordmannen Pål Reinfjord har hatt litt av en reise det siste året. Fra knapt å kunne gå så sent som i september i fjor, fullførte han på lørdag det krevende terrengløpet Fjordløpet i Sandefjord, til stor applaus.

Selv om han naturlig nok var blant de siste som passerte målstreken, var dette kanskje den aller største prestasjonen av samtlige deltakere.

Pål Reinfjord sliter nemlig med den sjeldne sykdommen Guillaime Barre-syndromet, som fører til lammelser. Sykdommen ble heldigvis stoppet med medisiner før full lammelse, men Reinfjord var i fjor høst innlagt på sykehus med lammelser.

–Jeg kunne knapt gå, fortalte han i målområdet etterpå, som den kanskje aller gladeste av de 81 som fullførte det 10 kilometer lange Fjordløpet med start fra Langeby camping og mål på bryggen i Sandefjord.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Pål Reinfjord litt etter starten.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Hvordan er det mulig?

–Det handler om trening, om å følge et treningsprogram, samt en livsstilsendring, sier Pål. Han forteller at han har gått ned hele 41 kilo i vekt.

–Jeg har jobbet med livstilsendring og har samtidig gått ned fra 143,5 kilo og trent meg opp uten operasjoner og med en livsstlisdiett/kosthold fra avdeling for sykelig overvekt ved Sykehuset i Vestfold, med ukentlig oppfølging fra fysio i Sandefjord Fysioterapeuter med hjemmetrening og bakkeløp i koronatiden, forteller Pål, som har jobbet 50 % i hele opptreningsperioden og kom tilbake i 100 % jobb fra 1.juli. En stor prestasjon.

Her kan du se ekte idrettsglede da Pål Reinfjord passerte målstreken!

Utvilsomt dagens gladeste!

Bildeserien: Pål Reinfjord stråler som en sol da han løper over mål på bryggen i Sandefjord. I fjor høst var dette ganske utenkelig. Etterpå får han en særdeles velfortjent medalje rundt halsen av arrangør Øyvind Kvernen.

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Les også:

Øystein Mørk imponerte med seier i Fjordløpet 

Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -