AmbassadørerTeam Sportsmanden

Morten Vestvik

Bli kjent med Sportsmandens ambassadører

Morten Vestvik er 55 år og fra Haugesund.

Morten er en ildsjel av de sjeldne, som ukentlig arrangerer intervalltreninger med opptil 60 deltakere på ulikt nivå i Haugesund. Han er engasjert på flere områder og har også i en årrekke vært med å arrangere Maratonkarusellen i Bergen, før han for et par år siden flyttet tilbake til Haugesund.

Morten har vært medlem i Team Sportsmanden siden oppstarten og har også med jevne mellomrom lagt ut rapporter og bilder fra ulike treningsturer, samt skrevet flere rapporter fra konkurranser på Sportsmanden.no – men er nå også formelt blitt ambassadør for Sportsmanden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Morten i velkjent stil.

Morten presenterer seg slik:

–Min hovedinteresse er løping, men også sporadiske fjellturer til fots og en og annen ski- og sykkeltur. Samt bading, selvfølgelig. Lite svømming, men mye bading! ?

Jeg startet med løping 23. juni 2000 og løp mitt første maraton i Maratonkarusellen i Fana i januar 2008. Siden den gang har det blitt 86 maratonløp.

Når det gjelder perser kan jeg ikke skilte med det helt store ettersom jeg først startet med litt løping i godt voksen alder, 35 år, og de fleste persene kom det året jeg ble 50 år (5 km, halvmaraton og maraton)

Noen personlige rekorder:
Maraton: 3.10.59 (Maratonkarusellen Fana – april 2015.)
Halvmaraton: 1.27.04 (Åsaneløpet – mai 2015)
5 km.: 19.14 (Hydro Rundt – mai 2015)
6 timers løp (65,7 km – Undheim – nov. 2011).

I tillegg kan jo nevnes 10 km persen på 40.10 fra Vinterkarusellen i Fana i 2011. Jeg har dermed aldri vært under 40 minutter på 10 km, men så har jeg ikke løpt så veldig mange flate 10 km løp heller. Har løpt flere 10 km under Knarvikmila, men da dagen etter å ha løpt halvmaraton, og da har det jo ikke gått så fryktelig fort…

Mitt beste løp:
Det kan jo nevnes at jeg i oktober 2010 løp Eremitageløbet utenfor København (i Dyrehaven ved Klampenborg). Verdens eldste mosjonsløp med 17.000 deltakere og ei løype som fortrinnsvis går på småkuperte grusstier i parken, mellom masse hjort. Passerte da 10 km på 39.45 og klokket inn på tiden 52.56 på det 13,3 km lange løpet (snitt: 3.59). Mitt jevneste og beste løp noengang med +/- 1 sek. i differanse pr. km. Men det gjelder jo ikke som 10 km pers da…

Jeg anser meg selv som en aktiv mosjonist og har de siste 7-8 årene løpt i overkant av 100 km i uka i snitt, med 2014 som «toppåret» med 120 km i ukesnitt.

Morten er en kar med mange jern i ilden og godt humør.

Hvorfor jeg løper så mye?
Rett og slett fordi jeg liker det og føler stor frihet og glede av å løpe.

Jeg er aktiv innen mosjonistmiljøet på Haugalandet hvor jeg ukentlig, året rundt, arrangerer intervalltrening på Haugesund Friidrettsstadion for alle som ønsker, uavhengig av klubbtilhørighet eller nivå. Vi er som regel ca 60-70 deltakere hver uke. Dette i tillegg til to ukentlige innendørstreninger for Haugesund IL mosjonister i vinterhalvåret, samt felles løpeturer (20-30 km) i helgene.

Sportsmanden er et veldig flott nettsted. Mange flotte rapporter fra ulike arrangement, stor aktivitet når det gjelder å arrangere virtuelle løp, glimrende annonsering og forhåndsomtaler av kommende arrangement, mm. Et medium som både motiverer, inspirerer og engasjerer. 

Team Sportsmanden som et uavhengig team uten klubbtilhørighet, uten begrensninger når det gjelder type aktivitet og uten geografiske begrensninger, har jeg også veldig sans for. Her øker jo medlemsmassen fortløpende. Dette viser at her er det gjort mye rett, og har vært savnet også av folk som allerede er aktive medlemmer i organiserte klubber. Det er fortsatt plass til mange flere medlemmer, spesielt fra andre regioner enn Østlandet.

Det unike med Sportsmanden og Team Sportsmanden er at det knytter folk sammen på tvers av klubber og fra ulike geografiske områder. Alle har den samme genuine interessen for aktiv livsstil, enten det er løping, ski, triatlon, sykling, svømming, mm. Dette uavhengig av alder, kjønn og nivå. Her kan alle føle at de blir sett, imotsetning til hva som ofte skjer i mange klubber hvor kun de beste blir fremhevet. Mange nye bekjentskap og vennskap knyttes.

Jeg håper og tror at jeg kan være en viktig bidragsyter til å videreutvikle og bygge videre på det glimrende arbeidet som allerede er lagt ned slik at Sportsmanden og Team Sportsmanden vil bestå i mange år fremover.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

Sammen med kona Inger Johanne Klokset, har Morten allerede profilert Sportsmanden og Team Sportsmanden på en utmerket måte.

– – –

Tusen takk og hjertelig velkommen som ambassadør også, Morten!

Følg Morten på Instagram: @herrvestvik

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -