KarusellerRomerikeStomperudkarusellen

Espen Aakervik og Thea Haug raskest på 5 km i «Bingenrunden» i Stomperudkarusellen

Det tredje løpet i Stomperudkarusellen ble arrangert fra Sørum skole tirsdag kveld, i den velkjente og raske 5 kilometeren i Bingenrunden på asfalt, en løype man kan løpe fort i. Første, tredje og fjerde kilometer er paddeflate, mens det heller ikke er all verdens kupert på andre og tredje kilometer.

Denne gangen spaknet også mesteparten av vinden som ofte merkes, og selv om det var varmt nok med rundt 25 grader, var det litt svalere da starten gikk klokken 19.15 enn litt tidligere på ettermiddagen.

Arrangøren Sørum IL hadde nok en gang tatt alle mulige smitteverntiltak og feltet var inndelt i tre puljer, ikke bare i selve løpet med start hver tredje minutt, men også i oppropet i forkant, der man så ble sluset inn i hver sine «inngjerdede båser» med myndig beskjed om ikke å forlate sitt felt før forrige gruppe hadde startet.

Første puljestart bestod av alle menn under 50 år – i tillegg til Håkon Helge Hjemly som var blitt flyttet ned i den yngste klassen etter at han vant det første løpet i karusellen fra pulje 2.

Denne gangen måtte imidlertid Hjemly melde pass for litt yngre krefter, og aller raskest var Espen Aakervik fra Aurskog-Høland Friidrettslag som vant på 16.19. Hjemly ble toer med 16.48, mens Anders Horvei avgjorde en knallhard duell om tredjeplassen mot Daniel Ekløf med bare to tideler til sluttid 17.19,3.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Vinneren Aakervik i oransje til venstre, Hjemly skjult bak han, treer Horvei til høyre med nr. 513 og firer Ekløf i blått og sort med solbriller. I midten Team Sportsmandens beste Marius Borger, som vant klasse M35-39 år og ble nummer 6 totalt.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Ny seier til Thea Haug

Alle kvinnene startet samlet i den siste puljen. Vant gjorde Thea Haug med tiden 19,18, foran veteranen Tone Fløttum (20.45) og Johanna Røst Hagen (21.38). Veldig sterkt løpt også av Frøydis Hallsteinsen Øyen med 23.09 i klasse K55-59 år.

I den midterste puljen med alle menn over 50 år unntatt nevnte Hjemly, ble det «dobbeltseier» til Team Sportsmanden ved Frode Monsen – som med en negativ splitt på 49 sekunder for første gang siden november 2018 klarte å løpe på under 20 minutter – den gangen også i samme løypen i Vinterkarusellen på Romerike – og til Steinar Lien, som konkurrerer hyppig om dagen selv i disse koronatider. Lien har de siste ukene stilt til start både i HQ halvmaraton, i Stomperudløpet og i Kongsvinger halvmaraton – og i dag er han på plass da Follotrimmen starter opp med første løp i Ås.

Sterke superveteraner i klasse M70

I puste 3 imponerte imidlertid superveteranene Tor-Arne Stenhaug og Bjørn Lauglo mest. Stenhaugs vinnertid i klasse M70-74 år på 21.41 er den 11.beste i klassen i Norge gjennom tidene iht Kondis sin veteranstatistikk. Lauglo, som har 7.plassen på den listen fra tidligere med 20.46, ble denne gangen slått med 10 sekunder.

I STORFORM: Tor-Arne Stenberg i avslappet positur noen minutter før start.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Bilder

Sterk kvartett fra Team Sportsmanden klare til start: Fra venstre Steinar Lien (21.07), Roar Tomter (18.31) Christoffer Ladstein – som perset med 19.25 – og Marius Borger (18.19)
Foto: Frode Monsen (19.53)

Bildegalleri med flere bilder her – klikk på bildene for større versjon.

Fotografer: Frode Monsen, Roar Tomter og Rannveig Berglund

PS: Vinnertiden var gode 16.19. Det er imidlertid et stykke opp til løyperekorden, som innehas av den tidligere storløperen Øivind Dahl – som nå er arrangementsansvarlig for Stomperudkarusellen – med 14.52.

Det foreligger kun klassevise resultater. De finner du her:

Resultater

Se alle tidligere reportasjer fra Stomperudkarusellen her.

Sportsmanden.noSpre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -