Oslo Maraton

Ebrahim Abdulaziz vant NM og BMW Oslo Maraton

Ebrahim Abdulaziz vant NM og BMW Oslo Maraton

Pressemelding: Ebrahim Abdulaziz fra Strindheim og Trondheim gikk til topps på maratondistansen under dagens Oslo Maraton i hovedstaden.

Han ble samtidig norsk mester i maraton på tiden 2:19:27. Strindheimløperen var favoritt – og hadde stor kontroll på gullet i andre halvdel av de drøye 42 kilometerne. Maraton-distansen er også norsk mesterskap i 2018.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

-Det var en tung løype med mye bakker. Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen og NM-gullet, sier Ebrahim Abdulaziz fra Strindheim.
På andre plass med NM-sølv kom Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes IL. Han fikk tiden 2:24:03. Brkineh fra Etiopia og Sandnes har også andreplass fra Oslo Maraton fra tidligere.

På bronseplass i NM kom Torstein Bjerland med tiden 2:30:58.

Bilde 1: Ebrahim Abdulaziz fra Strindheim til topps i Oslos gater.

Løyperekorden på maraton for menn i Oslo Maraton innehas av japaneren Yuki Kawauchi som vant i fjor (2017) på tiden 2:15:57.
Og det var og er flotte forhold under årets utgave av Oslo Maraton. NRK-kommentator og medlem av arrangørklubben SK Vidar Jack Waitz koser seg i sola i hovedstaden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

-Det er flotte forhold under årets utgave av Oslo Maraton. Løypeforholdene er perfekte. Litt varmt, men flotte løpeforhold for de aller fleste, sier Jack Waitz, som også er en av grunnleggerne av løpefesten i hovedstaden.

Totalt deltar snaue 19 000 løpere under Oslo Maraton i dag. Det deltar løpere fra totalt 62 land. Eldste løper er 83 år. Det er flere løpere på selve maraton-distansen i år enn i fjor.

Audun Bakke fra Vålerenga paraishockey var raskeste mann på 11 km rullestol under Oslo Maraton med tiden 30:26. Raskeste kvinne i rullestol var Lena Schrøder fra Norges Paraishockeyklubb med tiden 30:47.

Daglig leder May Britt Dørum-Persen i SK Vidar og Oslo Maraton er svært fornøyd med maraton-dagen i Oslos gater.

-Vi har strålende forhold og ikke minst trygge forhold for deltakerne. Og med nesten 19 000 deltakere tilstede, så har vi god grunn til å være fornøyde. Vi ser også at vi har flere deltakere på halvmaraton enn tidligere. Dessuten er snittalderen på løperne lavere enn de siste årene, sier daglig leder May Britt Dørum-Persen i SK Vidar og Oslo Maraton.

-Også har vi 1 100 frivillige som gjør en flott innsats før, under og etter Oslo Maraton. Takket være dem klarer vi å arrangere denne løpefesten, sier May Britt Dørum-Persen i SK Vidar og Oslo Maraton.

Se resultater på https://oslomaraton.no/

Pressemelding
15.09.18
SK Vidar/BMW Oslo Maraton

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -