ØstfoldRoar TomterTerrengløp

Flott debut for Baglerløpet

-En skikkelig godbit av et løp!

Tekst og foto: Roar Tomter

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Onsdag 9.mai var det duket for tidenes første utgave av Baglerløpet. Arrangøren startet for noen år siden Baglerrennet, som ble en stor suksess så lenge det var snø vel og merke. Etter et par snøfattige vintre, ble rennet flyttet til Sørkedalen, men da mistet det sin sjarm. Derfor besluttet man at skirennet kun skulle arrangeres i den originale løypa mellom Mysen og Askim, de vintrene hvor det var nok snø. I 2018 har det vært en snørik vinter, så i år ble det arrangert renn igjen. 

Se: Baglerrennet fint vorspiel til Birkebeinerrennet

Ut i fra dette har man fått idèen om å starte et tilsvarende arrangement i løpesko, og dermed ble Baglerløpet skapt. Det har tydeligvis gått fort, for man så en reportasje i avisen for et par uker siden og etter dette har det nesten ikke vært noe markedsføring annet enn en link til påmelding på Facebook, og vipps så var det klart for start.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Det var mange blide fjes å se etter tidenes første Baglerløpet. Andreas Wang var en av dem.

Dermed var det spennende å se hvor mange løpere som ville stille opp på dette knallharde 16km løpet på en onsdags kveld i mai. Forhåndspåmelding var på 31 løpere, noe som undertegnede synes var bra tatt alt i betraktning. Overraskelsen ble større da det viste seg at det stilte 60 til start.

Til start stilte bl.a. Marius Borger som har gjort det meget bra i Baglerrennet tidligere, men den store favoritten var Erik M Hagen. Hagen er Indre Østfolds beste langdistanseløper for tiden. Fra start ved Folkenborg i Mysen var det imidlertid Andreas Wang som tok teten, med Stein Henrik Olaussen nærmest. Deretter fulgte nevnte Borger, Henrik Aandstad, Erik M Hagen og Bjørn Arild Bøhleng.

Etter ca 2 km har vi fått rapporter på at Hagen stakk ifra og at de andre var nærmest sjanseløse til å henge på. Gjengen bak holdt følge et stykke, før Bøhleng gjorde et rykk som ingen fulgte. Etter hvert tok Marius Borger opp jakten på Bøhleng og andreplassen, og hadde god klaring til de som fulgte bak. Borger målte selv uoffisielt at han lå ca 35 sek bak på det meste. Marius bestemte seg også for at han ikke skulle ta igjen Bøhleng før etter ca 13km, når man var ferdig med skogspartiene ved Slitu. Han fulgte planen og var opp i ryggen på Bøhleng rett før passerte 13km. Inn til Askim rykket Borger og fikk en grei luke i nedoverbakkene inn mot Askim sentrum. Han så overraskende frisk ut da han kom i mål, og var godt fornøyd med 2.plassen.

Marius Borger viser gryende storform og løp et sterkt og veldisponert løp.

Det ble en enkel seier for Erik M Hagen på sterke 1.06,23, som var strålende fornøyd med løpet. Løpet var meget variert på asfalt, grus, sti, opp og ned samt et meget fint parti gjennom Rudsmosen (skog/myr) i Slitu. Selve målgangen var lagt til byrommet i Askim sentrum, som var meget godt tilrettelagt for løperne. Hagen ga arrangørene toppscore for merking av løype, drikkestasjoner underveis og generelt et kjempebra arrangement.
Selve løpet må ha blitt en kjempeopptur for arrangørene. Jeg har aldri tidligere stått i målområdet hvor samtlige løpere skryter så til de grader av arrangementet. Så dette var helt klart et løp man skulle ha løpt i år.

Det var helt konge! (Stein Henrik Olaussen) 

For å sitere Stein Henrik Olaussen etter løpet:

«Jeg synes faktisk det var helt konge! Jo, det var synd at de endret løypa så kort tid før start, og jeg hadde muligens hatt litt bedre sjanser til bedre plassering hvis det var 21km i stedet, men det gjør ingenting. Løypa var drittøff uansett, variert og krevende som fy! Ingen hvilepartier, kanskje unntatt partiet den siste biten inn mot Askim. De burde kanskje hatt en drikkestasjon til pga varmen, ellers så var servicen god.»

HELT KONGE! Stein Henrik Olaussen var meget godt fornøyd både med arrangementet og eget løp.

Stein Henrik var for øvrig strålende fornøyd med egen innsats, klarte å holde trøkket oppe etter en altfor hard start. Hvis dette løpet blir arrangert neste år, kommer han garantert til å starte igjen.

Med andre ord er det ingen tvil; Her gikk mange glipp av en skikkelig godbit av et løp. Neste år får man markedsføre løpet bedre, så blir dette en kjempesuksess.

Av kun 7 kvinner, vant Tea Aas Ambjørnrud på 1.30.41, men etter knallhard kamp og kun 4 sekunder foran Suzanne Kostyra.  

Resultater Baglerløpet

Bjørn Arild Bøhleng løper over mål som tredjemann i Baglerløpet.
Stein Henrik Olaussen over mål i Askim sentrum til 4.plass.
Ronny Sæter ble beste løper fra Askim IF på 8.plass på 1.15.35.
Blide Marius Borger fra Spydeberg IL gir tommel opp, godt fornøyd både med 2.plass og med å ha sneket seg 10 sekunder under 1.10 på de 16 krevende kilometerne.
PALLEN på tidenes første Baglerløpet: Vinner Erik M. Hagen flankeres av Marius Borger og Bjørn Arild Bøhleng. 

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -