FollotrimmenKarusellerLøping

Tidenes yngste vinner av Follotrimmen

11 år gamle Ellinor Fossheim Solberg slo alle damene (og de fleste gutta) i Ås

Det ble skrevet et lite stykke Follotrim-histore da det andre løpet av årets karusell ble arrangert i Ås onsdag ettermiddag. Selv om vi ikke har sjekket alle resultater, er vi temmelig sikre på at det aldri tidligere i den 35-årige karusellen har vært kåret en yngre vinner enn gårsdagens kvinnevinner – eller jente – da purunge Ellinor Fossheim Solberg (forsidebildet) slo fjorårets suverent beste løper Emilie Kongsten fra Ås IL med 6 sekunder og vant det kuperte løpet over cirka 4,5 km på gode 19.05. Av totalt 296 som fullførte det andre løpet, var det kun 18 menn som var raskere enn lille, lettbente Ellinor, som fortalte at hun trente løping fire ganger i uken.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Unge Ellinor Fossheim Solberg i farta gjennom skogen i Ås. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Også i første løp i Follotrimmen slo Ellinor til med et kjempeløp da hun kun ble slått av Emilie Kongsten.

Ellinor er datter av Håvard Solberg, mannen som fortsatt har mange av løyperekordene i Follotrimmen etter at han kom fra det stor intet i løpssammenheng og herjet med både konkurrenter og gamle rekorder for en del år siden. Fortsatt dukker den tidligere fotballspilleren opp fra tid til annen og kjemper om seieren i enkelte løp. Han var ikke kjent for å trene så mye, men løp gjerne 3-4 raske turer i uken, ofte ikke lenger enn 5 km. Datteren følger tydeligvis litt av det samme treningsopplegget.

-Nei, jeg løper ikke lang, men fort, fortalte hun.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Tredje best av kvinnene var en annen ung jente, Emma Axelsen fra Oppegård IL i klasse 16-19 år, på 20.29, mens mangeårig vinner for noen år tilbake, Stine Aarstad fra Ås IL også var under 21 minutter med seier i klasse K40-44 år på 20.44.

Starten av 2.løp går rett inn i en bakke fra Andedammen og opp mot Ås kirke. Henrik Brøvig tar kommandoen alt fra de første meterne, med den «gamle startkanonen» Jan Billy Aas nærmest. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Henrik Brøvig herjer fortsatt

Blant gutta og aller fremst i feltet er det fortsatt Henrik Brøvig som dominerer totalt. Brøvig var i et par sesonger alltid med i tetkampen uten å gå helt til topps, men nå har det løsnet skikkelig og han tok sin femte strake seier i Follotrimmen i Ås etter å ha avsluttet fjoråret med tre seire.  Vinnertiden var på 16.19. Roger Thompson Fra Driv IL og Team Sportsmanden viste imidlertid meget solid form noen dager før han skal i ilden for begge klubbene sine i Holmenkollstafetten og var bare 15 sekunder bak Brøvig til andreplass og soleklar seier med over to minutters margin i klasse M40-44 år.

SUVEREN: Henrik Brøvig fortsetter å imponere og dominere i Follotrimmen. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
DOBBEL OPPLADNING: Roger Thompson holder koken og ladet opp til både Holmenkollstafetten og favorittlagets semifinale i Champions League med en trøye som nok ikke så mange har. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

På tredjeplass kom gladgutten Jan Billy Aas, med 17.15 som sluttid.

-Er denne gutten tilbake i god gammal form? Tja, nærmer seg, ble i dag nr. 3 av 197 i et meget tøft felt i dagens Follotrim løp i Ås (4.56km), en ulveflokk ikke så langt bak meg på resultatlista, så utrolig godt fornøyd med dagens resultat som var bedre enn formen, hadde hold halve løpet, så måtte da senke farta å prøve å safe 3.plassen i stedet for å presse meg til 2.plass, skriver Jan Billy på sin Facebookside.

TILBAKE I GOD, GAMMEL FORM: Jan Billy Aas var meget godt fornøyd med «pallplass» og seier i klasse M35-39 år på 17.15, mens Magnus Langseth fra XXL Ski ikke var veldig langt bak på 17.33 og seier i klasse M20-24 år. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Mange gode løpere her. Fra venstre Eivind Carlsen, Joar Markhus Rodal, Geir Simonsen, Stig Lima og Audun Svenning. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Martin Hansen (nr 193) er med i Follotrimmen for første gang i år og synes det er et veldig bra og fint arrangement med god stemning. Fort løper han også, med 18.52 var han kun 3 sekunder fra klasseseieren i M25-29 år, som gikk til Daniel W. Stubbsveen. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Linus Brattgjerd (241) finner flyten i starten. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Løpere strømmer på. Hege Bakken fra Team Sportsmanden og Stian Pedersen fra SkiLøperne lengst til venstre her. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Synnøve Nødset Nakken og Nina Visjø Veby legger i vei. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Fine farger for de siste løperne opp bakken. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Joar Markhus Rodal fra SkiLøperne / Team Sportsmanden vinner klasse M45-49 år på 17.31.
Karsten Ladstein fra Team Sportsmanden, fortsatt bare 14 år gammel, blir toer i klasse 16-19 år på 18.29.
Røyne Kreutz fra SkiLøperne blir toer i klasse M50-54 år på 19.12, mens Emilie Kongsten kommer sekundet foran i mål som toer totalt for kvinnene, og vinner av klasse K20-24 år.
Emma Axelsen blir tredje beste dame i Ås med 20.29. «Sjefen sjøl» Jarle Blindheim, daglig leder av Akershus Bedriftsidrettskrets som «eier» Follotrimmen, jager like bak.
Blide Knut Bjørn Stokke løper på 19.39 til 4.plass i M54-64.
Flere muntre løpere. Arve Mjelde – en av dem som fortalte hvorfor Follotrimmen er så spesiell – gir V-tegn, med «piraten» Stig Lima jagende bak.
Lang, lang rekke. Nr 204 Erling Uno Brudberg fra Asko SL splitter en rekke med 5 løpere fra Team Sportsmanden, som ledes an av Svein Hagen og der Christoffer Ladstein og Dag Hjerpseth følger like bak i solskinnet. Helt bakerst skimtes også Steinar Lien og Rolf Gran.
Hans Jørgen Lund, Stine Aarstad og Bjørn Huso.
Ester Olsen fra Frogn Kommune og Frode Myrmel fra Hobøl IL leder an her.
Trond Ole Molvær i fint driv.
Stig Aulie fra Coop Øst med startnummer 155 med Jonny Storbråten fra Rustad IL på innsiden.
Stein Paulsen fra Team Sportsmanden
Stig Amdal (132) er også en ivrig deltaker i Follotrimmen år etter år.
Karin Johansen trives bedre i terrenget enn på asfalten og hadde valgt sko deretter. Men aller best trives nok spinninginstruktøren på sykkelsetet.
Monika Hjerpseth jager sin tidligere kollega et stykke bak her, men er foran i mål til seier i K45-49 på 22.44 for Team Sportsmanden.
Lang rekke med løpere ut av skogen.
Kirsty Gran fra Drøbak-Frogn IL.
Paal Stähli fra Siggerud IL gir tommel opp og et stort smil til fotografen.
Anita Karterud og Inger Rødseth i bra driv.
Blide Jon Weydahl fra Drøbak maratonklubb leder an dette feltet.
Kursen settes opp bakken og inn i skogen igjen.
Vigdis Waaler fra Team Vigdar ser ut til å kose seg.
Solveig Finnholt Ødegaard og Hanne Bernsten først her, med «løpeoldemor» Anna Tien Nguyen-Skaret like bak.
Helga Kringen, en av mange fra SkiLøperne som er fast innslag i Follotrimmen.
Marianne Sirnes Engen og Sverre Espedalen løper med et smil om munnen.
Lena Renate Kvist først her gjennom skogen.
Jan Nordal Hansen i blå jakke.
Etter en runde i skogen kommer løperne ned igjen og passerer her like ved inn i det siste skogspartiet der en liten stigning venter.
Så passerer løperne hverandre hver sin vei et lite stykke, før avslutningen på vei mot mål ved NMBU.
Greta Løkhaug og Johanne Hulbach i fint driv.
Stig Aulie fra Coop Øst med frisk spurt over målmatten til 21.26 og 11.plass i den største klassen; M50-54 år.
Slitne løpere puster ut etter målgang.
Den rekordunge vinneren Ellinor Fossheim Solberg var naturligvis både glad og stolt etter sin imponerende seier.
Jarle Blindheim var også fornøyd med egen innsats og 3.plass i klasse M40-44 år på 19.12 – og ikke minst med arrangementet!
Blindheim var også fornøyd med å ha fått Anna Tien Nguyen-Skaret med «på laget» som «ambassadør». Anna skriver bloggen «Løpeoldemor» og er veldig aktiv i sosiale medier. -Hun står for veldig mye av de verdiene vi står for i Bedriftsidretten, fortalte daglig leder Jarle Blindheim. Anna selv skrøt av Follotrimmen og atmosfæren etter sin debut i løpet.

 

Resultater

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

 

Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -