FollotrimmenKaruseller

Løp deg i form i sosiale Follotrimmen

Karusellen starter sesongen 24.april

Førstkommende tirsdag, 24.april, er det «på´an igjen» – da smeller startskuddet kl 18:00 på Ski stadion for årets første løp i Follotrimmen (forsidebildet). Follotrimmen har nærmest blitt en institusjon og sosial tradisjon for mange mosjonister i Follo og tilliggende områder. Årets karusell holder tradisjonen ved like for 35.året på rad, og nettopp dette er kanskje et av suksesskriteriene for Follotrimmen, at man vet hva man får og kan sammenligne seg ikke bare mot konkurrentene, men også mot egne tider fra tidligere år.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Likevel har deltakelsen falt markert i flere år på rad nå, i tråd med at løpsbølgen som rullet over landet toppet seg for noen sesonger siden og har trukket seg noe tilbake. Så kanskje det er på tide å snu utviklingen igjen?

Primus motor for Follotrimmen er Sidsel Tandberg, som tok over stafettpinnen for noen år siden da mangeårig leder Berit Kristiansen trakk seg tilbake. Tandberg tror ikke folk helt vet hvor hyggelig det er å være med på de åtte løpene rundt om i Follo.

– I en så stor region som Follo, der folketettheten er høy og avstanden liten mellom der løpene arrangeres, så mener vi at enda flere burde vært med på Follotrimmen.  For i disse løpene er det plass til alle som på en eller annen måte liker å trimme.  Man kan løpe på tid, men man kan også gå og jogge løypene uten tidtaking.  Så det er ingen grunn til å sitte hjemme i stolen på onsdagene utover våren. Meld dere på i Follotrimmen, det vil man garantert ikke angre på, uttalte Tandberg til lokalavisen Akershus Amtstidende, amta.no, nylig.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Follotrimmen er en flott tradisjon og man kommer seg rundt på åtte forskjellige steder i Follo, som her til Ås. Men det er plass til flere!

Spesiell atmosfære

Og noe av sjarmen med Follotrimmen, som vi selv også kan skrive under på etter mange år både som deltaker og reporter, er den særdeles gode stemningen og det sosiale aspektet ved karusellen. Dette kjennetegner nok mange karuseller, men vi tør likevel påstå at atmosfæren i Follotrimmen er litt utenom det vanlige.

Vær obs på at første løp går tirsdag 24.april, deretter går alle de resterende syv løpene på onsdager.

Sportsmanden har fulgt Follotrimmen tett siden vi startet opp nettmagasinet i 2012. På vår egen samleside finner du hele 70 reportasjer fra de siste fem årene, og over tusen bilder!

Alt om Follotrimmen på Sportsmanden

Stemningen er alltid god og gleden står sentralt i Follotrimmen.

Follotrimmen 2018 – terminliste

 
Dato  Start     Lengde   Sted                        Arrangør
24.04 18:00 5,5 km Ski Stadion SKI IL, Friidrett
02.05 18:00 5,0 km Andedammen, Ås NMBU
23.05 18:00 7,3 km Finstad Skole, Ski Skimilajoggen
30.05 18:00 6,3 km Follo Museum Frogn Kommune
06.06 18:00 8,0 km Sofienmyr Stadion Oppegård Kommune
15.08 18:00 5,4 km Langhus Skole Østlandets Blad
22.08 18:00 6,2 km Siggerudhallen Siggerud IL
29.08 18:00 5,3 km Hvitsten, Vestby Vestby IL/kommune

Prisen for hele karusellen er kr 650 dersom man allerede har egen Emit tidtakerbrikke, for eksempel fra fjorårets karusell. Man kan også leie brikke eller kjøpe egen brikke. Sesongpris blir da totalt kr 835 (leie) eller 1.250 (kjøp). Eller man kan stille på enkeltløp for kr 150 / 200 med eller uten brikkeleie.
Det er ingen lisens eller såkalt løpeskatt til NFIF for å delta i Follotrimmen, da dette går i regi av Bedriftsidretten.

Ytterligere informasjon og påmelding kan du gjøre via Bedriftsidretten i Akershus HER.

Det er bare å bli med!

Skaubygdakarusellen feirer 25-års jubileum

Folk i Follo har også mulighet til å delta i Skaubygdakarusellen, som i år feirer 25-års jubileum. Karusellen går på Nesodden og arrangeres tolv torsdager – åtte på denne siden av sommeren (første løp var allerede 12.april) – samt ytterligere fire løp til høsten, der man kan velge mellom skogsløyper over 3,7 km eller 6,4 km, samt kortere distanser for de yngste.

Informasjon på hjemmesiden HER.

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no


Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -