JulekalenderLøpingTreningXtra

God jul!

Julen er tid til ettertanke og litt lavere puls generelt, men ikke glem å mosjonere og trene litt innimellom all julekosen og julematen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Julen er også tid for ulike tradisjoner. Det er viktig å ta vare på disse. En av de mer odde juletradisjonene er den såkalte 7-kirkersrunde i Follo, der man løper drøye 32 km fra kirke til kirke gjennom kommunene Ski, Ås og Oppegård. Tradisjonen har sitt utspring i orienteringsmiljøet i Ås, og etter hvert ble det en egen gruppe fra Oppegård og Ski som stort sett har løpt denne runden hvert år siden før århundreskiftet. Så også i år.

Med et lite glimt fra turen, ønsker Sportsmanden alle sine lesere en RIKTIG GOD JUL!

JULEKOS: I år stilte fire menn og en kvinne kl 08.00 ved Langhus skole for å løpe 32 kuperte og varierte kilometer på Lille julaften. I spissen som vanlig sportsreporter Jann Post, for anledningen i nisselue, som tok turen fra Eidsvoll for å opprettholde juletradisjonene i hjemkommunen. Med på turen var også to andre skribenter på Sportsmanden, Nils Hjelle og Janicke Bråthe, samt Team Sportsmandens Roger Thompson. En tradisjon i tradisjonen er også at Post «disker opp» med julemarsipan ved Oppegård kirke i Svartskog, omtrent halvveis. Det gir nye krefter før siste del av den lange og sosiale treningsturen. (Foto: Nils Hjelle)
ANDEKTIG: Første stopp var ved Nordby kirke. (Foto: Nils Hjelle)
WINTER WONDERLAND! Idylliske forhold ved Svartskog. Frode Monsen, Nils Hjelle, Jann Post og Roger Thompson i bra stil etter cirka 15 km. (Foto: Janicke Bråthe)
I «MÅL»: Vi kom oss rundt hele 7-kirkersrunden i år også! GOD JUL!

Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -