LangrennSjusjøenSki

Stemningsfull sesongavslutning i Monsterbakken Opp på Sjusjøen

350 deltakere med verdens beste langrennsløper i spissen og enda flere tilskuere laget motbakkefest på påskeaften

Det var kjempestemning og et yrende liv da den tredje utgaven av Monsterbakken Opp ble arrangert i det gamle slalomanlegget i Birkebeinerbakken på Sjusjøen på selveste påskeaften.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
PÅSKEHAREN: Silje Moltu eller selveste påskeharen i Monsterbakken Opp.

Verdens beste langrennsløper de siste årene, Martin Johnsrud Sundby, var både trekkplaster og engasjert motivator for de yngste, sammen med tidligere landslagskollega Simen Sveen. Begge spratt de opp og ned den stupbratte bakken som to fjellgeiter, mens de yngste klassene gikk sine 400 meter, før de to gjorde opp om seieren i klassen for alle over 18 år med tyskeren Andreas Katz, den eneste som klarte å splitte superduoen på den avsluttende 900 meter lange bakken.

For dette var selvsagt ikke bare lek og moro, det var litt prestisje også, og svært mange løpere hadde nok blodsmak i munnen etter den kraftanstrengelsen det er å skøyte opp den bratte alpinbakken med 150 høydemetere.

RYKKET: Så begynner alvoret, og Martin Johnsrud Sundby setter inn det avgjørende rykket like før den siste kneiken. Tett i tett med tilskuere på begge sider av løypen følger spent med.
SÅ SNØSPRUTEN FYKER: Nå spares det ikke på noen ting fra den flerfoldige vinneren av Tour de Ski, som her er på hjemmebane like utenfor sin egen hyttevegg.
GIR ALT: Martin hiver etter pusten, Andreas Katz, den sterke tyskeren som var på påskeferie i området, og Simen Sveen blir distansert. Katz er dog den eneste av tettrioen som har startnummer på brystet og står som offisiell vinner på resultatlistene.
PÅ TOPPEN: Massevis av tilskuere heier Martin Johnsrud Sundby de siste metrene mot mål.
Sterke Håvard Taugbøl fra Lillehammer Skiklub er fjerdemann på toppen.
Også Petter Soleng Skinstad fra Vind IL og Team Sport 1 Skinstad må sies å gå på hjemmebane. Familien har hytte på Sjusjøen og Petter tilbringer svært mye tid der sammen med sin yngre bror Mårten og faren Åge, som var på plass som ekspertkommentator og skapte ekte langrenns-stemning sammen med speaker Lars Freng. Åge tippet at sønnen kunne ta femteplassen, noe Petter altså innfridde.
BEST I FOLLO: Herman Andreas Andersen fra Ås IL imponerte som sjettemann som kom under seks minutter, og altså nummer 4 på resultatlistene.
Erlend Nydal fra Asker Skiklubb i flott drakt på plassen bak.
VANT: Lisa Kvamme fra Songe var raskeste kvinne til toppen av Monsterbakken med tiden 7.26.
DAGENS BESTE KOSTYME? Jonas Berglund Aalberg fra Njård følger hakk i hæl på kvinnevinneren til 15.plass i denne lekre drakten!
Tuva Ertzaas Granøien fra Bærums Verk IF er nest raskeste kvinne over 18 år, og tredje raskest av alle damene.
Marta Ulvensøen er like bak og sniker seg noen sekunder under åtte minutter.
FIN STIL: Noen valgte også å gå klassisk med festesmurning opp bakkene.
«DAMA TIL»: Marieke Heggeland er ingen hvem som helst, men samboeren til Martin Johnsrud Sundby. Følgelig gikk også hun på hjemmebane like utenfor egen hyttevegg. Hun viste også god form, som nummer 8 av 10 i mål i klassen for alle over 18 år.
Stor jubel for «fru Sundby», som her pushes mot mål av den andre motivatoren for dagen, Simen Sveen.
Fotorolfen in action!
Kondis sin superreporter Rolf Bakken – og bloggeren Bakkerolfen – var selvsagt på plass, både med kamera (lille bildet) og deretter som deltaker. Bakken har også Sjusjøen som «sitt andre hjem» og er godt kjent med Monsterbakken som treningsarena, sommer som vinter.

 

 

SÅ FLETTEN FYKER: Unge Henriette Nilssen fra Gjelleråsen IF vinner klasse 14-17 år, som startet før de eldste, på gode 7.41. Det er dagens nest beste tid av alle kvinnene.
Sikkert en stor opplevelse for den unge Gjelleråsen-jenta å gå for så mange entusiastiske tilskuere på Sjusjøen.
IMPONERTE: Amund August Korsæth fra Trøsken IL vant klasse 14-17 på sterke 5.58. Kun de seks raskeste i junior- og seniorklassen hadde bedre tid opp Monsterbakken.
MÅL I SIKTE: Amund Korsæth tar ut de siste kreftene.
Et flott skue!
Sivert Borgen fra Østre Toten Skilag tar en klar seier i gutter 13 år i den 400meter lange Mini-Monsterbakken Opp.
GA ALT: Mange unge, håpefulle og talentfulle langrennsløpere fikk både inspirasjon og anledning til å kjenne på melkesyren i Monsterbakken Opp.


Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Se 80 bilder i albumet Hard påskemoro i Monsterbakken Opp på vår Facebookside – og følg Sportsmanden der også!

 

Alle resultater

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -