BirkenLangrenn

Tore på sporet av enda flere Birken-merker!

Superbirkebeineren fra Høland har 66 merker på 66 starter!

Tore Bjerkrheim er ikke helt som alle andre. Han er ihuga Birken-fan på flere måter, med Birken-logo tatovert på sin høyre skulder og en sønn som heter Birk. Men også i idretts-sporet er det få eller ingen ved siden av den hyperaktive karen fra Løken i Høland, som for lengst har gjort hallingdøl av seg og bosatt seg i Nesbyen med familien. I hvert fall ikke i Birken-sammenheng.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
«Mr.Birkebeiner» – Tore Bjerkrheim er i ferd med å bli en levende legende i Birken-sammenheng. (Foto: Privat)

På lørdag stilte Tore til start for 66.gang i Birkebeinerrennet, Birkebeinerløpet eller Birkebeinerrittet. Samtlige ganger har 53-åringen klart det høythengende merket!

Han er en av bare 13 som har fullført Birkebeinertrippelen i alle år fra 1999 – og en av bare åtte som har klart bragden å bli såkalt Superbirkebeiner alle gangene. Superbirkebeiner blir du nå du klarer merket i alle tre disiplinene det samme året.

Tore Bjerkrheim i aksjon i HalvBirken forrige helg. Det endte med pallen i 10-årsklassen fra sin start i pulje 2. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Tore er for øvrig omtalt i et eget kapittel i Thor Gotaas sitt praktverk om Birken!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

På lørdag var selvsagt Tore i sporet igjen, og gikk på meget sterke 3.04.24. Det holdt til 17.plass i klasse 50-54 år og nr 459 totalt av de 7777 som startet årets Birkebeinerrenn.

Og ikke nok med det, Tore stilte også til start i HalvBirken helgen før som oppkjøring til Birkebeinerrennet. Der kom han på pallen med 3.plass i klasse 50-59 år!

Mer om Tore og sønnen Kjetil André, som går i farens fotspor, på Team Sportsmandens hjemmeside.

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -