Furusjøen RundtLangrennTurrenn

Furusjøen Rundt melder om kjempeforhold

Spennende og travel langrennshelg i vente for mosjonistene

Vi er midt inne i høysesongen for turrennene, og selv om det 9 mil lange Grenaderen for første gang har måtte avlyse, går en rekke renn av stabelen kommende helg. Furusjøen Rundt på Kvamsfjellet i Rondane melder om kjempeforhold. Rennet har distanser på 20 km og 45 km, hvorav det lengste er seedingrenn til både Birken og Vasaloppet. Furusjøen Rundt Rennet har fokus først og fremst på mosjonistene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Furusjøen Rundt går med Rondane som flott ramme for rennet. (Foto: Arrangøren)

– Interessante navn har vi, men kanskje ikke først og fremst i forbindelse med sportsverdenen. På startstreken står det en gitarist, låtskriver og vokalist fra Big Bang og tidligere skater, Øystein Greni. Han debuterte i skirenn i fjor på 20 km hos oss og i år kommer han igjen for å gå 45 km. I tillegg har han med seg Thorkild Gundersen i Team Greni, forteller arrangementsleder Anette Lunde til Sportsmanden.

Forårets renn ble vunnet av Kjetil Tyrom og Emilie Kristoffersen, mens den sterke langløperen Håvard Hansen vant for to år siden. Han beskrev rennet slik før fjorårets renn, da han for øvrig ble nummer tre:

«Kombinasjonen av et gjennomarbeidet godt arrangement, masse mennesker med godt humør og et realt flott vintervær gjorde 2015 til en suksess. Alle løpere jeg snakket med var særdeles godt fornøyd med opplevelsen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

For oss løpere betyr det mye at løypeprepareringen er god, samt at det er tilstrekkelig med drikkestasjoner. I fjor opplevde vi et bredt startfelt med mange spor et godt stykke ut fra start, faste fine spor hele veien og ikke minst en flott variert trasé i et storslagent fjellterreng. De alpine fjellene i Rondane i bakgrunn for kulissene er med på å heve totalinntrykket enda et par hakk,» fortalte Hansen til arrangøren.

VANT: Håvard Hansen fra Strindheim Ski på vei mot seier i Furusjøen Rundt i 2015, som førstemann under to timer. (Foto: Tone Sidsel Sanden / Arrangørens hjemmeside)

arrangørens egen side fremheves også de flotte omgivelsene:

Naturen, landskapet, omgivelsene er unike på Kvamsfjellet og Rondablikk. Utsikten til Rondane er med å danne nærmest en poetisk ramme rundt Furusjøen Rundt-rennet.

En annen av de påmeldte er superveteranen Åge Ludvigsen – som i år er påmeldt Birkebeinerrennet for 54. gang! Han stiller i Furusjøen Rundt for 15. gang, og fikk allerede i 1972 sølvmerket for fem starter i rennet. Furusjøen Rundt hadde mange års pause fra 1995-2009, arrangeres i år for 37.gang og for 9.gang etter gjenoppstandelsen i 2009.

Sportsmanden vil i år også være til stede i Furusjøen Rundt. Og vil du være med, har du fortsatt sjansen, men online-påmeldingen stenger onsdag 15.februar ved midnatt. Det er satt et tak på 800 løpere og i skrivende stund er omlag 600 påmeldt.

Emilie Kristoffersen vant Furusjøen Rundt i fjor. Stiller hun opp for å forsvare seiere i år? Formen var i hvert fall meget solid under Norgescuprennene på Sjusjøen nylig. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Mange turrenn å velge i kommende helg

Som nevnt i underoverskriften, er det ikke bare i Rondane at det arrangeres turrenn kommende helg. Montebellorennet i Sande i Vestfold har nylig bekreftet at det blir renn i originaltraséen, og også Norefjellrennet går samme dag. Litt spesielt også at alle disse har sine egne trippelkonsept, men ved å legge langrennene til den samme helgen, er det altså kun mulig å delta i trippelen i ett av de tre arrangementene.

Trysil Skimaraton og Hallingrennet – Golsfjellet rundt går også på lørdag, mens blant annet Hornindalsrennet i Sogn og Fjordane, Kvæfjordrennet i Troms, Marka Rundt i Trondheim og Madshus Skimaraton på Toten arrangeres søndag.

Noe for enhver smak med andre ord!

 

Sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -