JuniorLøping

Jakob Ingebrigtsen og Live Solheimdal kåret til Årets juniorløpere i 2015

Begge vant gullskoen for første gang (Oppdatert)

Jakob Ingebrigtsen, den 15 år gamle lillebroren til mer kjente Henrik Ingebrigtsen, er av Kondis kåret til Årets juniorløper på distanser fra 3000m og oppover for 2015. Live Solheimdal sikret seg også sin første gyldne gullsko i den prestisjefylte kåringen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Lovende Live Solheimdal hadde en meget sterk sesong i 2015. Her er hun i aksjon på den lengste etappen i Holmenkollstafetten for Steinkjer, der hun leverte en kjempeetappe med beste etappetid. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
BislettGames2015_Jacob-Ing_BH
Supertalentet Jakob Ingebrigtsen ble i fjor den yngste løperen som har deltatt på Bislett Games. Han satt flere verdensrekorder for 14- og 15-åringer og ble også Nordisk juniormester i terrengløp i konkurranse med løpere som var opptil 5 år eldre! (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Begrunnelsene:

– Live Solheimdal som også kjempa om en plass i toppen på seniorrankingen, er den junioren som samla sett har hatt den beste sesongen av juniorjentene. Live starta sesongen på ypperlig vis ved å bli nummer to i Sentrumsløpet på 34.38. Etter det har hun konkurrert mye og prestert bra på en rekke distanser. Sølv på 5000 m og bronse på 10 000 m i senior-NM er to av høydepunkta. Bronse på 3000 m hinder og fjerdeplass på 3000 m i nordisk mesterskap for juniorer lar seg også høre. I U20-EM ble det sjuendeplass på 5000 m og niendeplass på 3000 m, mens hun i EM terrengløp tok en 19. plass og i nordisk en 6. plass, heter det i begrunneslen til Kondis.

Jakob Ingebrigtsen:
– I løpet av de 15 årene Kondis har kåra årets beste juniorløper, har ikke en 14-åring noen gang gått til topps. Sjøl stortalentet Sondre Nordstad Moen måtte vente til han var 15 før han vant sin første – av fem strake – gullsko som junior.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Nå skjer det utrolige at en annen unggutt løper minst like fort i enda yngre alder. Jakob Ingebrigtsenhar allerede vært regna som et supertalent i mange år, men i 2015 fikk han sitt store gjennombrudd, og samla sett har han vært landets beste løper under 20 år. Først og fremst har Sandnes-gutten utmerka seg som mellomdistanseløper hvor han har satt flere verdensrekorder for sin årsklasse. Men også på distanser fra 3000 m og oppover har yngstebror Ingebrigtsen levert varene. Han ble nordisk mester i terrengløp for juniorer, han har løpt 3000 m på sterke 8.25,90 og det 3,05 km lange Mosvannet Rundt på 8.28. Han har også vist hvilken eminent langdistanseløper han er i både BDO-mila og Hålandsvatnet Rundt, skriver Kondis.

Les også om fjorårets kåringer her

Det er organisasjonen Kondis som står for kåringene og som har sendt ut pressemelding. Du kan også lese mer om årets kåringer og begrunnelsene på Kondis.no her.

Alle tidligere juniorvinnere av Årets løper:

Årets juniorløper menn
2001: Bjørnar Kristensen, Sandnes IL
2002: Joachim Brøndbo, Mosvik IL
2003: Joachim Brøndbo, Mosvik IL
2004: Øystein Engum Andersen, IL Norna-Salhus
2005: Thomas Stave Gabrielsen, Kristiansand IF
2006: Sondre Nordstad Moen, Strindheim IL
2007: Sondre Nordstad Moen, Strindheim IL
2008: Sondre Nordstad Moen, Strindheim IL
2009: Sondre Nordstad Moen, SK Vidar
2010: Sondre Nordstad Moen, SK Vidar
2011: Ferdinand Kvan Edman, IF Sturla
2012: Ferdinand Kvan Edman, IF Sturla
2013: Erik Udø Pedersen, Houlm IL
2014: Kristian Tjørnhom, Kristiansand LK

Årets juniorløper kvinner
2001: Marte Elden, Namdalseid IL
2002: Marte Elden, Namdalseid IL
2003: Marte Elden, Namdalseid IL
2004: Ingunn Opsal, Minerva IL
2005: Ingunn Opsal, Minerva IL
2006: Karoline Bjerkeli Grøvdal, Isfjorden IL
2007: Karoline Bjerkeli Grøvdal, Isfjorden IL
2008: Karoline Bjerkeli Grøvdal, Isfjorden IL
2009: Karoline Bjerkeli Grøvdal, SK Vidar
2010: Heidi Weng, IL Driv
2011: Ida Østerås, Verdal FIK
2012: Kristine Helle, IK Tjalve
2013: Heidi Mårtensson, Modum FIK
2014: Heidi Mårtensson, Modum FIK

SAMSUNG CSC
Live Solheimdal leverte en rekke sterke løp i sesongen 2015. Her etter 10 for Grete, der hun kun ble slått av Årets langdistanseløper Karoline Bjerkeli Grøvdal. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

 

Sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -