HalvmaratonLøpingVestlandet

Flott under KnarvikMila sin halvmaraton

Brkine Zenebe og Audhild Hestad raskest i fjordlandskapet

KnarvikMila er noe langt mer enn selve milløpet, som i år arrangeres for 33.gang. Det er en rekke ulike arrangementer halvannen uke til ende, med alt fra trenerseminar, konferanser, kulturarrangement, turmarsj, ekstremløp, barne- og ungdomsløp, konserter og mere til. I dag gikk halvmaratonløpet for syvende gang, nå kalt MX Sport Halvmaraton, med stor deltakelse.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
TOK KOMMANDOEN FRA START: Brkineh Zenebe fra Etiopia og Sandnes IL kommer i klar ledelse på Nordhordlandbroen.  
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Løpet, som de første årene gikk under navnet Fjord Norway Half Marathon på grunn av sin nærhet til fjordene med passering av flere broer i Nordhordland underveis, er fortsatt like flott, selv om navnet er nytt. Og når de lunefulle bergenske værgudene forbarmet seg over løpet med sol og sommertemperaturer, ja da måtte det bare bli ny suksess for løpet som var NM-distanse både i fjor og i 2013.

Hele 424 løpere fullførte dagens store og flotte vorspiel til søndagens originalversjon av selve KnarvikMila. Det ble en grei seier til Brkineh Frew Zenebe fra Etiopia, som representerer Sandnes IL, på 1.13.46. Svein Glomnes fra AKS-77 81.16.31) og norsk-amerikanske Ken Rakestraw fra Berkeley og Norge (1.18.32) tok de to andre pallplassene, som altså hadde internasjonalt preg i dag.

SAMSUNG CSC
Meget bra løpt av Svein Glomnes, som var nest raskest i MX Sport Halvmaraton. I bakgrunnen sees Krosnessund bro, som løperne var over to ganger. 
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Også hos kvinnene var det et visst internasjonalt preg på pallen, men Audhild Hestad fra Gaular IL i Sogn viste seg sterkest på slutten og avgjorde en tøff duell med Claire Hallissay. Hestad vant til slutt med en grei margin på godt over minuttet med vinnertiden 1.26.07 etter en solid avslutning. De to var i en klasse for seg, men det var ganske hard kamp om den siste pallplassen også, en duell som Anne-Mette Juuhl fra Bergen kommune til slutt avgjorde på 1.34.02, med 44 sekunder ned til Bergensstudentenes Mari Nødtvedt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Audhild Hestad åpnet kontrollert og lå et stykke bak lederen ut på Nordhordlandsbroen etter 5 kilometer. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
Audhild Hestad åpnet kontrollert og lå et stykke bak lederen ut på Nordhordlandsbroen etter 5 kilometer.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Men Hestad tok etter hvert kommandoen og her ved passering Krosnessund bro for andre gang med snaue 5 km igjen til mål, har hun en knepen ledelse.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Halvmaratonløypen er tøff og temmelig kupert, der den bukter seg fra start ved Knarvik stadion, over Hagelsundbroen til den ikke helt flate Flatøy, før det løpes rett ut på den store Nordhordlandsbroen som binder sammen Knarvik og øyene i Nordhordland med Bergen og fastlandet. Her ble det løpt en drøy kilometer ut på broen, før løperne snur tilbake igjen til Flatøy, nå med en ganske frisk vind midt i fleisen. Etter rundt 6,5 km settes så kursen over en ny høy bro over Krossnessund og til en stor runde forbi kommunesenteret Frekhaug, før løperne setter nesen og kursen tilbake mot Knarvik og over siste og første bro en gang til. En fin og variert løype, men absolutt ikke noen rask rekordløype.

Vinnertidene må selvsagt sees i lys av dette, selv om det gikk adskillig raskere under NM-løpene de to siste årene, da deltakelsen naturlig nok også var enda tøffere. For øvrig var det mange sterke prestasjoner blant veteranene, der Antonius Stouten, som ble nummer 5, løper i klasse 50-54 år, mens nummer 6 og 7 totalt, Terje og Dag Haugland, begge løper i klasse 55-59 år.

SAMSUNG CSC
To av flere sterke veteraner på Knarvik: Brødrene Dag og Terje Haugland. Dag er fremst her, men det er Terje som er 27 sekunder foran i mål. Det blir 6. og 7.plass totalt og dobbeltseier i klasse 55-59 år.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Claire Hallissay hadde en klar ledelse på dette tidspunktet, men til slutt ble Audhild Hestad for sterk.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Bjørn Harald Bongom, enda en sterk veteran fra Varegg, som blir nummer 11 totalt og tar andreplassen i klasse 45-49 år.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Tore Klanderud i fint driv mot 12.plass.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Det løpes i begge retninger. Feltet har snudd og kommer tilbake på broen. Morten Vestvik tok halvmaraton som grei gjennomkjøring og oppvarming til selve KnarvikMila dagen etterpå.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Stor innsats og optimisme her.
SAMSUNG CSC
Fargerikt og flott langs fjorden.
SAMSUNG CSC
Blide løpere nyter omgivelsene og utsikten.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Krosnessund bro ligger ganske mye høyere enn den lave Nordhordlandsbroen i bakgrunnen der løperne løp frem og tilbake.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
ALDRI LØPT FØR: Mary Ann og Mariell fra Askøy avsluttet feltet. Mariell hadde aldri løpt annet enn til bussen før, og nå stilte hun på halvmaraton! -Vi stiller i Oslo halvmaraton også, sa de to venninnene i kor, før de optimistisk fortsatte videre.


Alle resultater


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -