Full klaff for Marthe Katrine Myhre i søkkvåt Stockholm Maraton

Men 3.plass i Nordisk trolig ikke godt nok for VM-deltakelse

Stockholm Marathon ble arrangert på lørdag. Og uværet som var i Sør-Norge inntok også Sveriges hovedstad i løpet av maratonløpet. For første gang var det også innlagt Nordisk mesterskap i Stockholm.

Marthe_Katrine_Myhre_høyoppløst_A20G8356-1
BRONSE I NORDISK: Marthe Katrine Myhre passerer målstreken i Stockholm.
Bildet er hentet fra bloggen og facebook. Fotograf er Kjell Vigestad, som har skrevet denne fyldige rapporten fra Stockholm Maraton på Kondis.no.

– Jeg har ikke ord! For en opplevelse! Det å løpe i Stockholm på lørdag var en dag jeg kommer til å huske for alltid, både på grunn av stemningen, arrangementet, resultatet, lette bein og sist men ikke minst – været. For det var vær. Det startet å regne etter kort tid ut i løpet og det var ikke bare litt regn, det var åpne sluser. Vi løp i skybrudd og plaskende våt asfalt, samtidig var vinden røff og temperaturen i kaldeste laget. Jeg frøs, alle frøs… En ting er oss som bruker 2,5 time og noe til. Har mest vondt av de som bruker 5-6 timer og til alle de fantastiske tilskuerne. Jeg er imponert over stemningen. Uansett hvor vi løp var det folk og alle heiet og jeg følte nesten at de heiet mer på en norsk jente i et herrefelt enn mange av de andre. Helt rått!

Slik oppsummerer – eller innleder – Marthe Katrine Myhre reportasjen sin fra Stockholm Maraton på bloggen.

Og med bronse i Nordisk og 5.plass totalt har Gjøvik-jenta all grunn til å være fornøyd med egen innsats. Det selv om hun på forhånd sa at målet var pers og under 2.40. Men været kan man ikke styre selv og forholdene har selvsagt svært mye å si for alle løp, og ikke minst for maraton. Myhre slo tre VM-klare svenske jenter, men det norske forbundet har satt et steintøft kvalifiseringkrav på 2.34…

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)
Marthe-og-Jack-Salzburg
Marthe sammen med sin rutinerte trener Jack Waitz. (Foto: Fra bloggen)

-Jeg løp mitt beste maratonløp noensinne. Hadde en god følelse hele veien. Traff med løpsopplegget og formtoppingen. Har hatt utrolig gode treningsuker og det takket være Tone Hjalmarsen, som sammen med Jack har gjort meg til den løperen jeg er i dag. Jeg kom bak to profesjonelle løpere i Norden som skal løpe VM i Beijing. Jeg slo 3 svenske jenter som løper så og si på fulltid som skal til VM. Jeg er mosjonist i forhold til disse og er glad jeg klarer å hevde meg i et slikt felt. I VM vet jeg hvem jeg kommer til å heie på og følge ekstra godt med. Det skal bli interessant å følge de andre Nordiske løperne jeg løp fra i helga i det mesterskapet og tenke litt hvor en selv ville ha plassert seg på resultatlista.

Isabellah_Anne-Mari_Marthe_A20G6805
PALLEN i Nordisk: Gull: Isabellah Andersson, Sverige (t.v.), sølv til Anne-Mari Hyryläinen, Finland og bronse til Marthe Katrine Myhre. (Foto: Fra bloggen)

Vestlendingene Ann-Kristin Mosbron (2.53.41), Janne Elin Vatnaland (2.55.32) og Cecilie Klungtveit (3.08.22) deltok også i Nordisk, der Norge ble nest beste lag (tre løpere talte i lagkonkurransen), mens Guro Sundal løp på under 3 timer på 2.58.21 utenfor Nordisk. Isabellah Andersson vant både Nordisk og selve Stockholm Maraton for 7.gang på 2.34.14.

På herresiden løp Dadafo Dhaqabi Tesema strålende for Norge til sølv i Nordisk og 4.plass totalt på 2.23.19 i sin maratondebut, bare 14 sekunder bak den svenske vinneren av Nordisk, Fredrik Johansson. Og Andreas Myhre Sjurseth fulgte flott opp med 5.plass på 2.26.31. Tredjemann som var tatt ut, Bjørn Ivar Nilsen, fullførte ikke. Og siden forbundet valgte å ikke sende flere løpere til Nordisk, til tross for at arrangøren skulle betale kostnadene for deltakerne, fikk ikke Norge tellende resultat i det innlagte mesterskapet for menn. Litt synd at Norge ikke støtter mer helhjertet opp om et slikt fint initiativ som et Nordisk mesterskap er, når det nå ble arrangert. Som Marthe Myhre skriver:

-Mange har spurt hvorfor jeg valgte å løpe den tunge løypa i Stockholm og ikke løpt en løype der det er mulig å løpe mye raskere. Nordisk mesterskap er svaret. Det er stort for meg å vise at jeg klarer å komme på pallen i et slikt løp og jeg setter stor pris på den offensive tankegangen til arrangørstaben i Stockholm som setter opp et slikt mesterskap. Det gir oss løpere i Norden bedre oppmerksomhet for våre prestasjoner.

Les hele Marthe sin rapport Full klaff i Stockholm.

Og i dette intervjuet i sporten.com kan du også lese mer om forberedelsene og hvordan Norges for tiden beste kvinnelige maratonløper trener.

Resultater Stockholm Maraton

 

Sportsmanden.no 

 

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)