LøpingVestlandet

Marius Vedvik knuste løyperekorden

Løp 5 km i Frikarusellen på sterke 14.30 i øsende regn

Gulars Marius Vedvik smadret den gamle løyperekorden med hele 19 sekunder i går da han vant det 7.løpet i Frikarusellen i den kontrollmålte 5 kilometeren utenfor Bergen. Odd-Anders Grimsbø sørget for dobbeltseier til Gular (forsidebildet, arrangøren), mens Trygve Andresen fra Varegg Fleridrett tok den siste plassen «på pallen».

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Frikarusellen-nr7-2013-14_Marius-Vedvik-rekord-arr
Marius Vedvik stormer gjennom regndråpene i Bergen til suveren seier og ny løyperekord. Foto: arrangøren. Flere bilder her.

– I øsende regnvær løp Marius Vedvik, Gular, inn til ny løyperekord i Frikarusellen. Tiden ble knallsterke 14.30, en forbedring på hele 19 sekund av den gamle rekorden som tilhørte Mulugeta Zewde Hulenslav, Norna-Salhus (14.49), satt 20. mars i fjor, står det på hjemmesiden til IL Fri.

Damevinner og nummer 7 totalt ble Karoline Finne, som fikk drahjelp av Bjørn Tore Kronen Taranger underveis.

Frikarusellen-nr7-2013-14_Taranger_Finne_arr2
Karoline Finne jubler for seier og takker Bjørn Tore Taranger for god drahjelp underveis. (Foto: arrangøren)

– Pace’et Karoline Finne inn til ny pers i dagens 5 km i Arnadalen (Fri-karusellen) 17:39… ny pers med 27 sekunder. Gratulerer!!!  Knallgod stemning!!! skriver Bjørn Tore på sin Facebook-side. Han fikk samme tid som Karoline.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

På plassen bak kom Stein Henrik Olaussen fra Varegg Fleridrett, som har for vane å perse om dagen. Olaussen har hevdet seg i toppen av Maratonkarusellen i de siste løpene og forrige mandag så han 36-tallet for første gang på den relativt tøffe 10 kilometeren i Vinterkarusellen. Nå ble det ny, fin pers på den halve distansen.

– I dag var det jaggu pers-tid igjen, denne gangen på 5 km i Frikarusellen – i pøsregn. Marius Vedvik var på rekordjakt og sørget for at feltet gikk ut i et veldig hardt tempo, og selv om jeg klarte å holde igjen en del, ble jeg nok litt revet med jeg også. Andre halvdel ble derfor (som vanlig) vesentlig treigere enn første, men jeg kom inn på 17.44, som er ny PB med 17 sekunders margin! Fortsatt et stykke bak Vedviks helt syke 14:30, men dog… sier Olaussen til Sportsmanden.

Sekundet bak på 10.plass, som beste hjemmeløper fra Fri IL, kom Espen Joensen. Han har slitt med skader i lang tid, men gjorde et svært gledelig konkurranse-comeback i går. Etter løpet la Espen ut denne meldingen på sin facebookside:

– Her er det synlige beviset på mitt comeback som løper (mosjonist) etter 7 – syv – måneder uten trening pga en avrevet muskel i hoften. Mye bitterhet, frustrasjon og en del ekstra kilo har det blitt, men følelsen av å løpe smertefritt igjen er ubeskrivelig. Tiden 17.45 skremmer nok ingen, men det positive er at det bare kan gå bedre. Gratulerer til Marius med knallsterk løyperekord på 14.30, og til Karoline som er den første kvinnen som noengang har slått meg i et løp.

Frikarusellen-nr7-2013-14_Espen-Joensen
Espen Joensen var tilbake i løpsmanesjen og fant mye å glede seg over, selv om han naturlig nok har et stykke igjen til den formen han var i før han ble skadet – og for første gang ble slått av en dame! (Foto: Privat)

 

Alle resultater

Mer om løpet på hjemmesiden her.

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Marius Vedvik knuste løyperekorden

Kommentarfeltet er stengt