LangrennTour de Ski

Drama og game over i Tour de Ski?

Men så fikk Legkov fikk tidsstraff!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Petter Northug jr slet fælt på dagens nøkkeletappe over 15 km klassisk fellesstart med 60 bonussekunder. Etter å ha tatt den første spurten i kjent arrogant stil, så det ut til å være nærmest «game over» for Petter.

Det begynte bra, i velkjent stil. Petter Northug jr tar første spurt og 15 bonussekunder, foran Vylegzhanin. Siden skulle det gå adskillig tyngre…

Dagsformen var åpenbart ikke den beste, i tillegg var det ikke vanskelig å se at Northug ikke hadde gode ski. Han løp nærmest på skiene oppover og hadde heller ikke god nok glid til å kompensere i lettere terreng, slik han vanligvis er ekspert på.

– Det kan også være at han er sliten og ikke har nok trøkk i skiene, sa Thomas Alsgaard på Nrk. Petter pleier å skyte fart i sporskiftene og være flink sånn, men det var overhodet ingen snert i verken stavtakene eller skyvene, sa han videre.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Det var tidvis mye skit i sporene og vanskelige forhold. Petter Northug (midt i bildet) løp på skiene opp bakken her og slet åpenbart.

Det endte med 28.plass, snaue halvminuttet bak vinneren Poltaranin, som fulgte opp gårsdagens kanonløp med å spurtbeseire canadierne Valjas og Harvey. Legkov dro opp spurten og ledet inn på oppløpet, men valgte merkelig nok å stake mellom sporene på oppløpet, noe som gjorde at han trolig tapte verdifulle bonussekunder og hindret en illsint Peter Angerer.

Nå har han på toppen av det hele blitt ilagt en tidssraff på 15 sekunder for å ha tatt skøytetak og hindret Angerer. Snakk om klønete valg. Dermed går ledertrøyen i stedet til Cologna.

Drama i 2 akter:

Alexander Legkov drar på i siste bakken og kommer først inn på oppløpet og kan velge spor….
…men velger å stake mellom sporene, og skaper kaos. Alexeij Poltaranin og Len Valjas kommer som noen skudd i hver sin kant og tar første- og andreplassen, mens Legkov misser pallen og verdifulle bonussekunder, for deretter å få 15 sekunders tidsstraff.


Dagens løp var tydeligvis en kraftanstrengelse, og trøsten for oss nordmenn må være at ingen av de fremste rivalene plukket bonussekunder i mål, med Legkov på 5., Cologna på 12. og Vylegzhanin, som riktignok plukket 39 innlagte bonussekunder underveis, på 18.plass.

Tord Asle Gjerdalen så sterk ut og var med helt i teten i første halvdel, men i likhet med Finn Haagen Krogh så det ut som om de gjorde det de kunne for å hjelpe Petter mot slutten, på bekostning av egne sjanser. Tord Asle ble nr 27, på plassen foran Petter, mens Finn Haagen ble nr 36 i mål.

Til tross for tilleggsstraffen er nok Alexander Legkov den store favoritten til å bli den første russer som vinner Touren, med sin styrke opp slalombakken. Cologna blir trolig hardeste utfordrer, og verken Petter eller Vylegzhanin skal selvsagt avskrives helt. De starter nesten samtidig og kan kanskje hjelpe hverandre, i hvert fall inn i bakken.

Petter Northug jr kommer ikke til å gi seg uten kamp! Men det skal bli tøft for Petter nå. Trolig er det game over allerede. I morgen får vi det endelige svaret.

 

Petter Northug jr nede for telling etter dagens etappe. Er det game over med tanke på seieren, eller kan Petter reise seg igjen i morgen?

 

Resultatliste 6. etappe Tour de Ski

1. Alexej Poltoranin 39:01,5
2. Len Valjas +0,1 sekunder
3. Alex Harvey +0.4
4. Giorgio Di Centa +0,7
5. Aleksander Legkov +0,9 (+15 straffesekunder)
6. Tobias Angerer +0,9
7. Johan Olsson +2,8
8. Ivan Babikov +7,5
9. Johannes Duerr +8,2
10. Aleksander Bessmertnykh +8,8

12. Dario Cologna +10,7
15. Marcus Hellner +13,6
18 Maxim Vylegzjanin +16,1
27. Tord Asle Gjerdalen +25,9
28. Petter Northug +29,3
36. Finn Hågen Krogh +56,0

Tour de Ski sammenlagt etter 6 av 7 etapper

1. Dario Cologna 2.58.25,2
2. Alexander Legkov +6,5 sekunder
3. Petter Northug + 11,5
4. Maxim Vylegzjanin + 15,8
5. Alexej Poltoranin + 1.53,3

 

 

Sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -