DanmarkEtape BornholmInternasjonaltLøping

Etape Bornholm er i gang med nordmenn i tetkamper

Hvert år arrangeres det uoffisielle nordiske mesterskapet i etappeløp på den idylliske danske øyen Bornholm. Etappeløpet går over 5 påfølgende dager, som til sammen utgjør nøyaktig en maratondistanse. Og som vanlig er det mange nordmenn som deltar og er med å sette preg og farge på dette tradisjonsrike løpet.

teten-start
Starten er gått for 1.etappe. Dansk-kenyanske Abdi-Hakin Ulad (t.h.) vant på sterke 29.49. Håkon Brox fra Tjalve ses i hvit singlet midt i bildet. Han tok en sterk 3.plass på 30.02, slått i spurten med ett sekund av Morten Munkholm fra Århus.
Håkon-Brox
Håkon Brox

På den første etappen fra Hasle, som er en kontrollmålt, flat 10 km, ble det løpt fort i varmen, med dansk-kenyansk vinnertid på 29-tallet og fjorårets norske 10.000-mester Håkon Brox på en sterk 3.plass. Veteranen Øystein Mørk er nest beste nordmann etter et nytt imponerende løp på 32.02 og ligger på 8.plass totalt, mens Gjermund Sørstad ble nr 14 på 32.12. Her er et lite knippe med norske deltakere.

Øystein-Mørk_starten
Øysten Mørk i SK Kraft sin blå singlet (nr 23) i velkjent stil med pannebånd, tilbake i løypen der han i sin tid perset. Selv om han manglet 3 sekunder på 31-tallet, var Øystein meget godt fornøyd med løpet. Thomas Madsen fra AGF Atletic i gul singlet ble slått med 4 sekunder. Foto: Marie Wibe Bakker

Oppover i aldersklassene var det også mange gode prestasjoner, der vi særlig merker oss Kirsti Johnsen og Svein Arne Sølvberg, som begge vant sine klasser i ren utklassingsstil.

Sterkt par fra Tønsberg. Kirsti Johnsen vant klasse 60-64 år med nesten 4 minutter, mens Inge Vinje ble nr 3 i klasse 65-59 år. Foto: Frode Monsen
KNOCK-OUT 1: Sterkt par fra Tønsberg FIK. Kirsti Johnsen vant klasse 60-64 år med nesten 4 minutter på imponerende 42.18, mens Inge Vinje ble nr 3 i klasse 65-59 år på 43.41. Foto: Frode Monsen
SveinA-Hanne-Frode
KNOCK OUT 2: Vinner av klasse 65-69 år ble Svein Sølvberg (t.v.). Sølvberg er fast inventar i Etape Bornholm, der han har en rekke klasseseire. Han ser ut til å cruise inn til enda en klasseseier etter å ha slått nærmeste konkurrent med hele 4.44 allerede første dag. I midten Hanne Wibe fra Langhus, som tok en flott 18.plass i klasse 45-49 år, mens Sølvbergs klubbkamerat fra Oppegård IL, Frode Monsen, var meget godt fornøyd med 4.plass i klasse 50-54 år.
Gjermund Sørstad var godt fornøyd med å ha løpt ned tiden sin fra i fjor med et par sekunder. Gjermund er 3.beste norske etter første løp. Også faren Ole Gudmund Sørastad fra Den løpende vaktmester AS (!) fullførte i fin stil i klasse 70+ på 1.14.14. Noe av det fine med Etape Bornholm, er at det er velegnet til å kombinere løping med familieferie. Foto: Frode Monsen
En annen som var godt fornøyd med dagen var Gjermund Sørstad , etter å ha løpt ned tiden sin fra i fjor med et par sekunder. Gjermund er 3.beste norske etter første løp og er i god rute til Stockholm Ultra i august. Også faren Ole Gudmund Sørstad fra Den løpende vaktmester AS (!) fullførte i fin stil i klasse 70+ på 1.14.14. Noe av det fine med Etape Bornholm, er at det er svært velegnet til å kombinere løping med familieferie.
Ikke noe Etape bornholm uten Bøler-løpere. Per Thomas Thomassen i blågult ligger på 21.plass i klasse 40-44 år etter 39.13. Foto: Marie Wibe Bakker
Ikke noe Etape Bornholm uten Bøler-løpere. Per Thomas Thomassen i blågult ligger på 21.plass i klasse 40-44 år etter 39.13. Foto: Marie Wibe Bakker
Jesper-Werge-viser-muskler
Jesper Werge jubler litt tidlig, allerede etter et par hundre meter. Men han fullførte i fin stil til 38.54. Foto: Marie Wibe Bakker
Løpere-fra-start
Løpere legger i vei på årets Etape Bornholm i strålende sol og langt over 20 grader.