LøpingSentrumsløpet

Marthe og veterangutta imponerte i Sentrumsløpet

Slit og kos for Team Sportsmanden i Oslos gater

Sentrumsløpet 2019 er historie. Igjen var det dekket til løps- og folkefest i Oslo, men etter løpet har det også vært mye fokus på at forholdene i år ikke var optimale.

Dette til tross for – eller på grunn av – en deilig sommertemperatur, forsterket av en del vind og ganske så høy luftfuktighet. Mange var derfor litt misfornøyd med egen tid på lørdag.

At kun 69 menn løp under 35 minutter, mot 114 i fjor, og 31 kvinner underskred 40 minutter, mot 53 i fjor, er noen av de fakta som underbygger dette, skriver Kondis.no.

Løpet er i gang! Teten opp Slottsbakken. Foto: Sportsmanden.no / Arnstein Andreassen

Veldig OK å få gode svar

En som imidlertid var godt fornøyd, er Team Sportsmandens Marthe Katrine Myhre. At hun løp 12 sekunder saktere, men likevel avanserte fra fjorårets 9.plass til fjerdeplass i år, er nok også ganske illustrerende.

– Når ting ikke helt blir som planlagt, var det greit å reise til Oslo for å løpe Sentrumsløpet. Fornøyd med 4.plass, og en følelse av at kroppen fungerer. Misfornøyd med tida – det kjentes både bedre og raskere ut. Uansett, veldig OK å få gode svar, skrev Marthe på sin Instagramkonto.

FORNØYD: Marthe Katrine Myhre fikk gode svar etter 4.plassen. Foto: Sportsmanden.no / Arnstein Andreassen

Raskeste dame var svenske Sanna Mustonen, med Maria Sagnes Wågan fra IK Tjalve og Hanne Maridal fra Lillehammer IK på de andre pallplassene. Sistnevnte var en av få som løp langt bedre i år enn i fjor, da hun forbedret seg med hele 1.13.

VANT: Sanna Mustonen sees til høyre med solbriller.

Enda en svenske, Johanna Eriksson og Bølerjenta Heidi Pharo tok de to siste plassene på topp 6-listen. Pharo ga også uttrykk for at det var en litt tung dag. Men selv om det gikk halvminuttet saktere enn i fjor, var det to plasser opp på resultatlisten for løperen som også representerer Team Ingrid Kristiansen – som for øvrig selv som vanlig var på plass med rause heiarop fra sin faste plass i Bygdøy Alle vel halvveis i løpet.

Ny sterk svenske: Johanna Eriksson på oppløpet.
Like bak kommer Heidi Pharo, med god pes fra Jens Aas fra SK Vidar.

Udø Pedersen aller raskest

Aller raskest i Sentrumsløpet var Erik Udø Pedersen fra Kristiansand Løpeklubb som vant på 30.15, foran Eivind Øygard fra Jølster (30.19) og Bjørnar Lillfosse fra Gular IL (31.06).

AVGJØRELSEN: Erik Udø Pedersen var sterkest i innspurten, men Eivind Øygard er like bak.
Bjørnar Lillefosse forsvarte Gulars ære med pallplass, da klubbkameraten Marius Vedvik stod SAS-fast i Bergen.

Petter Rypdal (Tjalve), Martin Finne (PwC) og Eivind Østberg (Gjøvik FIK), broren til Ingvild Flugstad Østberg, fulgte deretter.

Imponerende også av unge Magnus Tuv Myhre fra Brandbu FIK, som vant klasse M18-19 år på gode 31.36 til 10.plass totalt.

BRA SPURT: Petter Rypdal tar ut det siste og sikrer 4.plassen, med Martin Finne ikke langt bak.
Eivind Flugstad Østberg tar 6.plassen.
IMPONERTE: Ronny Losoa forbedret tiden fra i fjor med 32 sekunder og ble belønnet med 13.plass og klasseseier i M35-39 år på 31.54, til tross for ryggproblemer den siste tiden. «Med bare 1 løpetur ute siste uka pga brystryggsmerter så var det en seier bare å fullføre idag og uten å merke ryggen», skrev han på sin Facebookside etterpå. I grønn trøye er velkjente Anders Gløersen, som fikk samme tid som Losoa på plassen bak.

Sterke veteraner

Team Sportsmanden stilte som nevnt innledningsvis med en svært fyldig tropp, med 28 påmeldte og 25 startende.

Og foruten Marthe Myhre, var det to superveteraner som imponerte mest. Kjell Arne Olsen og Vidar Ellefsen tok begge andreplasser i klassene M55-59 år og M60-64 år.

Yngstemann Olsen løp på sterke 37.01, bare fem sekunder bak klassevinner Svein Egil Linnerud fra Gjøvik FIK. Johnny Stensrud fra Rygge IL kompletterte pallen her med 37.14. Åtte mann i klassen klarte å komme under 40 minutters grensen, mot hele 18 i fjor, da klassen for øvrig ble vunnet av Team Sportsmandens Dag Sjøberg på 35.45. Han stilte ikke i år.

– Når jeg har fått løpet litt på avstand er jeg fornøyd, selv om jeg håpte å se 36-tallet. Ser etterpå at «alle» synes det var tungt, og tallenes tale er jo klar. Noe må det ha vært, kanskje kombinasjonen av høy luftfuktighet og temperaturen, skrev Kjell Arne Olsen på SPORTSFORUM etterpå.

Enda mer fornøyd blir han kanskje når vi minner om at han i fjor løp på 37.33. Å forbedre seg i den alderen er vanskelig nok i seg selv, og enda verre blir det når forholdene heller ikke var like gode…

Vidar Ellefsen var godt fornøyd med å klare hovedmålet om å løpe under 40 minutter, og med 39.28 var han en god nummer to i klassen, bak suverene Rune Eriksen fra Rygge IL, som presterte sterke 37.13. Ellefsen har imidlertid akkurat satt bort skiene for sesongen, og håper på enda bedre tider senere i år!

Og mens mange slet, synes Team Sportsmandens Gry Pladsen at det var en koselig dag gjennom Oslos gater.

– Dette gikk over all forventning, jeg koste meg, kunne en blid Gry fortelle etter å ha løpt på 48.58.