Løping

Karoline Bjerkeli Grøvdal med norsk rekord på 5 km gateløp på 15.04

Vår løperdronning Karoline Bjerkeli Grøvdal satt søndag ny norsk rekord (uoffisielt) i gateløp på 5 km for kvinner med tiden 15.04.

Tiden ble oppnådd under nyskapningen Rekordløpet i Spikkestad. Løpet skulle også egentlig være et løp for mosjonister, men på startstreken nå stilte kun Grøvdal og fem mannfolk som alle gjorde en solid jobb for at Karoline skulle klare å slette den norske rekorden.

Susanne Wigene hadde den tidligere rekorden på 15.24 helt tilbake fra Kristinaløpet i 2007. Grøvdal sin bestetid var på 15.40, så hun smadret både sin egen bestenotering og den tidligere rekorden i Spikkestad.

Etter at Håkon Mushom hadde vært hare på de første kilometerne, overtok Ronny Losoa drajobben. Losoa holdt til sin egen overraskelse helt inn, og var førstemann over målstreken på 15.02, bare noen sekunder bak egen pers.

-Planen var å være hare for Karoline Bjerkeli Grøvdal i 3 km, men overrasket meg selv ved å være hare helt inn og løpe mitt nest raskeste løp noensinne på 15.02, skrev Losoa på sin egen Facebookside i går kveld.

-Ny norsk rekord på 5km gateløp med tiden 15.04. Takk til @rekordlopet og alle som kom ut i gatene og heiet i rusk været! Også takk til gutta som stilte opp som gode hjelpere underveis, skrev Grøvdal selv på Facebooksiden sin.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

-Det var ikke optimale forhold på søndag da Karoline Bjerkeli Grøvdal gikk for norsk bestenotering på 5 kilometer gateløp på Spikkestad i løypen til Rekordløpet med lett regn, litt kjølige forhold og ganske mye vind, skriver Friidrett1, som også opplyser at Grethe Waitz har løpt distansen på 15.29. Det registreres ikke offisielle rekorder på 5 km gateløp, men Grøvdal har nå altså tidenes raskeste gateløp på distansen av en norsk kvinne. Tiden skal også være den raskeste i verden i år.

Foto: Arkivbilde fra Bislett Games (Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -