FollotrimmenLøping

Ståle Fenstad og Emma Axelsson vant i Ås

Tett i teten i Follotrimmens andre løp

Det ble hard kamp om seieren i det andre løpet i Follotrimmen. Kun tre sekunder skilte de tre beste, og det var Ståle Fenstad fra Rustad IL som trakk det lengste strået denne gangen, med vinnertiden 16.42 på de cirka 4,8 kuperte kilometerne i Ås. Pål Onsrud knep andreplassen på 16.44, sekundet foran Henrik Brøvig. Vinner av første løp Espen Kristiansen stilte ikke denne gangen.

VANT: Etter kanskje ikke å ha disponert første løp helt optimalt, ble det fullklaff på andre forsøk og Ståle Fenstad slo til med sin andre totalseier i Follotrimmen i Ås etter sekundstrid mellom de tre beste. (Foto: Arvid Mathiesen)

Også på damesiden glimret vinneren av første løp, Pia Helene Paulsen, med sitt fravær. Dermed var det duket for den første totalseieren til unge Emma Axelsson fra Oppegård IL, som med tiden 20.19 i klasse 16-19 år var raskest av samtlige kvinner.

Arrangørklubben Ås ILs Kaja Stabursvik og fjorårets firedoble Follotrimmen-vinner Emilie Kongsten fulgte som nummer to og tre.

MUNTER OPPVARMING: Fjorårets mestvinnende kvinnelige løper Emilie Kongsten på hjemmebane i Ås, men selv med litt oppmuntrende ablegøyer fra Jan Billy Aas før start, ble det «bare» tredjeplass denne gangen. (Foto: Arvid Mathiesen)
ER VI KLARE? Christoffer Ladstein (231) i sedvanlig godt humør, ser optimistisk ut før start ved Andedammen ved NMBU. (Foto: Arvid Mathiesen)
Pål Onsrud, tidligere vinner i Follotrimmen, var tilbake i på startstreken i Ås og var godt fornøyd med løpet sitt, selv om han bare var to sekunder fra seieren. (Foto: Arvid Mathiesen)
Roger Thompson konkurrerer hyppig om dagen. Det ble en ny seier i klasse 40-44 år, men på sammenlagtlisten falt Roger ned fra tredje til sjetteplass.
Også Steinar Lien hadde kanskje Sentrumsløpet litt i beina og ble nummer 9 i klasse 50-54 år på 20.06.
Nytt bra løp av Stein Paulsen som ble nummer fem i klasse 55-59 år på 22.25. Her var det tett og kun åtte sekunder opp til tredjeplassen. (Foto: Arvid Mathiesen)
Takk til Arvid Mathiesen for bilder! Med 26.03 ble det 11.plass i klasse 55-59 år for Sportsmandens løpende fotograf for anledningen.