Langrenn

Jevnt i Ungdomsstafetten i Holmenkollen

Et av årets høydepunkt for 15-16 åringene er Ungdomsstafetten. I år ble den arrangert på fredagen under World Cup i Holmenkollen og det ble et flott arrangement. Akershus vant den spennende stafetten, foran Buskerud på andreplass og Oslo på tredje.

Stafetten går i fristil og lagene er en miks av 15-og 16-åringer, med to etapper for jenter og to for guttene.

Herman Martens Meyer avgjorde på sisteetappen for Akershus i Ungdomsstafetten.  Foto: Arnstein Andreassen
Herman Martens Meyer avgjorde på sisteetappen for Akershus i Ungdomsstafetten.

Det ble en spennende stafett, der Akershus gikk seg opp fra 6.plass etter 1.veksling til 2.plass ved siste veksling, 11,7 sekunder bak Buskerud.

På siste etappen ble det en artig duell mellom vinneren av Hovedlandsrennet i langrenn, Herman Martens Meyer (t.v.) for Akershus, mot vinneren av Hovedlandsrennet i skiskyting, Alexander F. Andersen, for Buskerud.

Langrennsløperen Martens Meyer viste seg som den sterkeste. Etter å ha hentet inn de 11 sekundene han var bak frem til toppen av Midstubakken, rykket han fra i bakkene bak stadion og økte jevnt inn mot mål. Akershus vant til slutt med 12,5 sekunder, mens Jonas Kolderup Lund sikret bronseplassen til Oslo, 11 sekunder bak Buskerud.